novogodisnje rezolucije

Imam lepu listu, dobar deo treba da ostvarim već u prvom mesecu, a ako Bog da najbolji deo u prvim trenucima Nove Godine :per:
1) :per: sam po sebi nije ništa novo, ali ovo ako bude, ima da bude ... :per: :heart: :per:
2) Ćevapi sa Pura Mocom
3) 4) 5) pozavršavaću neke bitne stvari

Uhvatio me neki virus,sve mi planove za vikend pokvario.svima treba da se izvinjavam sto nisam upotrebljiva

Е, то је то, ни за викенд не можеш да планираш, а не за наредну годину :lol:

Смоки, шта је бре један вирушчић за толику жену, средићеш ти њега до викенда, не брини...

Davno sam prestala to da pravim....
Zato što da je sve do mene lako bih
Al posto to zavisi od drugih i mene niko nista ne pita koj moj da pravim planove i želje
A ovo da smrsam da ne pušim bla...
Ne znam
Nisam ja karakter da to bude održivo
To sam bar naučila do sad o sebi
Ne pravim te neke odluke više gledam da ugodim sebi sad i odmah kad god to mogu jer jbs ga sutra je bukvalno novi problem
That is life i to je tako na žalost

- - - - - - - - - -

Takav su nam život nametnuli tako ja to vidim

da li su prisutne u vasem zivotu
sta ste od obecanog pre 300 i kusur dana ispunili
sta cete ove godine staviti na svoju listu pod 1.2. i 3.

Nisam nikada na kraju godine pravila obecanja sebi da cu ovo ili ono uraditi. Ili necu uraditi. Imam neke konkretne planove, ali to je nesto drugo.
Poprilicno sam zadovoljna i sobom i trenutnim zivotom i zapravo bih najvise volela kada bi i dalje sve bilo ovako. Najvaznije mi je da svi moji, pa i ja, budemo zdravi.

Ono sto sam obicno znala raditi je pogled na proteklu godinu. Mala introspekcija i rezime dogadjaja i osecaja.

Imam običaj samo da sumiram prošlu godinu uporedim godine i vidim gde sam bila šta sam radila i podvedem crtu da li je godina bila ok ili sranje
Pošto imam gomilu slika i događaja oko ćerke po tome pamtim godine i koja je bila zanimljivija ili bolja
Kod mene je inače tiho i mirno i ja volim sto je tako jer sam imala dovoljno trzavica i problema i ne daj Boze ponovo

https://s15.****************/images/181220/vxnxinzj.jpg

Nikakve prozivke samoga sebe ne podnosom , niti nametanje nekih obovaze u budučnosti !
Mišljenja sam da čovek šta je uradio do 40-te uradio je!
Dolaskom dece i familije on gubi dobar deo svoga života i ostatak treba proživeti bez ikakvih "kavez" ograničenja i prozivki za promašene i neostvarene želje !
Znači :Ysti, yb...., voditi ljubav,voleti, odmarati,ugadjati sebi i drugima ........................... HEDONIZAM u svakom obliku !!!!!!!!!!!!!!
https://s15.****************/images/181220/5ocqh9vh.gif
Malo se posvetiti Toističkom posmatranju života i problema !?
borba nije način i nije put koji će nas dovesti onde gde zaista želimo da budemo. Jedini način da dođemo do cilja, koji ima smisla i koji istinski vredi (taoisti ga nazivaju tao), jeste kroz lakoću i puštanje da se stvari dogode prirodno i bez napora, po takozvanom wu wei principu.

Taoizam i lakoća življenja
Wu wei jedan je od temeljnih principa taoizma i u bukvalnom prevodu sa kineskog znači: akcija bez akcije. No ovaj princip ne podrazumijeva da ne moramo činiti ništa – da samo treba da poželimo pa će se ono čemu težimo dogoditi samo od sebe i bez naše intervencije, kako se ponekad tumači u new age filozofiji.

Naprotiv, mi moramo svemiru pokazati šta želimo i preduzeti akcije da bi se to i ostvarilo, jer ako ništa ne činimo, ništa se neće ni dogoditi, tvrde taoisti. Wu wei princip naprosto nas želi naučiti da, usmeravanjem pažnje na suptilne putokaze unutar i izvan sebe, znamo prepoznati pravi trenutak za delovanje, onaj koji će iziskivati minimum našeg napora kako bi se stvari pokrenule u željenom smeru, te da u tome trenutku i delujemo.

Ako smo zaista na pravome putu, ako je ono čemu težimo dobro za nas, vrlo ćemo često imati osećaj da nas nevidljiva reka blago, ali snažno nosi prema cilju koji želimo ostvariti. Reka, koju taoisti često koriste da bi objasnili delovanje wu wei principa, nije ništa drugo nego metafora za život.

Ona simbolizuje tok životne energije, a kad energija slobodno teče, ako nema zastoja u njenom kretanju i kad se krećemo u smeru koji podržava život, stvari će se događati lako, bez napora i tenzije.
https://www.lovesensa.rs/clanci/lif...naucite-kako-da-zivite-bez-opterecenja?page=2

:zkez:

"Svemir kaže može" :zag: :ortaci2:

Poslednja izmena:
Ma sa 40+ pravo u zemlju da se zakopa..:lol:

Mozda do tebe nije stigla vest da su 4ote nove 30te...

ma meni stigla vest da smo sa jednom nogom već u grobu ! :zkez:
Ko želi neka mu !
Nisam neki nafurani matorac, ali mislim da od života nisam još uvek uzeo sve , a bome mu nisam ni dao sve !
Još če mo se ja i on vidjati i družiti :D

- - - - - - - - - -

:ortaci2:

Back