NOVOGODISNJA AVANTURA-pridruzite nam se

Gde cete docekati novu 2012-tu godinu?

• U nekom od gradova Evrope

• Sa drustvom u nasoj zemlji

• Kod kuce

• Sa Ljubcetom :)

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.

ljubce

Aktivan član
Poruka
1.205
Filipinima se iz vise razloga uvek rado vracamo, ali ovaj put ce to biti malo drugacije, pored toga sto cemo na tropskoj plazi cekati novu godinu, odlucili smo da na putovanje pozovemo odredjen broj "drugara" koji su spremni da krenu na ovu egzoticnu avanturu.
Posto fotografija govori vise od 1000 reci, za pocetak cu njima da prikazem deo onoga sto nas ceka na ovom putovanju, a posle cu malo da pojasnim.

Pokrajina "Palawan" pravi biser Filipina- lagune, pusta ostrva, netaknute plaze, vodopadi, pecine...

EL-NIDO

2e4ixww.jpg

vd1jdy.jpg

SABANG-Palawan

Na vise od 8 kilometara u duzini, ovo je najduza podzemna reka na svetu.
Sa svojim kristalno cistim vodama i pecinskim formacijama, podzemna reka je 1999 godine uvrstena u Uneskovu bastinu.

1695079.jpg

BORACAY-pokrajina "Visayas"
Na ovom ostrvu provodimo 7 dana, i na njemu docekujemo 2012-tu.

28wkzkl.jpg

Plaze nas ostrvu su vise puta od strane casopisa "National Geographic" proglasavane kao najlepe na svetu.

auk2o7.jpg

U vreme novogodisnjih praznika, na ostrvu ima ljudi iz svih krajeva sveta, pa u skladu sa zeljama je mozete docekati ili u nekom "caffeu" na plazi sa muzikom uzivo, ili pronaci negde svioj mir.
U toku dana su na raspolaganju mnoge aktivnosti, od divinga, surfinga, skoli jahanja do posete lokalnim selima i kladjenju na borbi petlova, i pevanju sa lokalcima uz karaoke koje su na Filipinima nastale.
Za N.G. tu je i takmicenje u pravljenju dvorca od peska

2je1u8j.jpg

k0kdhe.jpg

DONSOL-Bicol region

Na Donsolu nas ceka mozda i najvece iskustvo ovog putovanja-plivanje sa "Whale Shark", neznim divovima koji se hrane planktonima. Donsol je jedinstveno mesto u svetu gde mozete ovo da dozivite, i to ne preko cele godine, vec samo par meseci kada se nastanjuju u ovim vodama, a mi imamo tu srecu da bas tada mozemo da budemo tamo.

.
bgtk0l.jpg

Pored toga u Dosolu mozemo da vidimo jos jedan fenomen prirode-sumu svitaca.

14cxuli.jpg

LEGASPI
Aktivni vulkan "Mayon" koji vazi za "najskladnije gradjeni" vulkan na svetu.

m7w64p.jpg

Da bi dosli do Filipina, moramo da "preskocimo Kineski zid, prodjemo kroz "zabranjeni grad", popnemo se do "Hrama nebo", i izgubimo se u haosu Hong Konga.

ebaplz.png

2qio0uc.jpg

2iu4095.jpg

Sto se tice trajanja putovanja, ono je 24 dana kompletno-od 25.12-og, do 17.01-vog
, ali moguce je na njemu ostati i krace t.j. 17 dana(Kina+H.K.+Boracay(nova godina)+Donsol), 0d 25.01-og, do 10.01-vog
, ili 15 dana(isto kao 17 samo bez Donsola), od 25.12-og, do 08.01-vog

Mi smo karte vec kupili, a i jedan par iz Hrvatske(tacnije Samobora) ce se verovatno prikljuciti.

Ako je neko zainteresovan, mora se javiti sto pre , iz razloga sto se cene avio karata svakim danom menjaju, a i povoljan smestaj na Boracay-u se polazko zauzima.
Nije nam bitno posto poto skupiti grupu, pa samim tim i ne znaci da svako ko se javi moze da ide, ( ne zelim da neko zbog naravi, ocekivanja, ponasanja... pravi probleme na putu), te je stoga vazno upoznati se pre svega toga.

Sto se tice godina, dobrodosli su svi od "7 do 77":D

Napomenu bih samo i da je iz vise razloga, broj ljudi ogranicen na maksimalno 10, sto znaci da ima jos 6 mesta.

Putovanje je u sustini koncipirano da iako putujemo zajedno, ipak vecinu vremena na destinacijama imamo svoju privatnost, i provodimo ga svako na svoj nacin.

Za sve ostale informacije se obratite na mejl ljubce@ymail.com

Poslednja izmena od moderatora:
Sajt preko kojeg sam "uploadovao" fotografije je trenutno blokiran, te ih iz tog razloga ne vidimo.
Dok se situacija ne resi, evo jos koje nase fotke sa Boracaya.

Legenda kaze da kada je bog stvarao Filipine, stvorio je samo jedno ostrvo, koje mu se toliko svidelo, da je napravio jos 7106, sve ce vam biti jasno cim ugledate Boracay, istinsku destinaciju iz maste, koja I dalje uspesno odoleva masovnom turizmu.

17s8s3.jpg

sosenm.jpg

2utnls5.jpg

2m4ufjr.jpg

E pa drugari da se pohvalim da nas vec ima 6-oro
JC_gimmefive.gif
, znaci ima jos 4 mesta, ali jos samo malo vremena za kupiti aviokarte po povoljnim cenama.

Kada me neko pita "koja ti je najlepsa zemlja na svetu", ostajao bi kratak za odgovor, jer su sve semlje lepe na neki svoj nacin, koji se ne moze medjusobno uporedjivati
pardon.gif
. ali ako me pita koju bi zemlju najradije opet posetio, bez razmisljanja bi rekao "Filipini"
JC_thinking.gif
.
Sada cu nakratko baciti akcenat na Palawan, usamljenu pokrajinu, dugacku oko 500, a siroku 40-ak kilometara.

nlv3ug.jpg

v7qlpf.jpg

Palawan su prasume, velicanstvene planine, vodopadi, pecine, jezera, netaknute plaze, pusta ostrva, od pravog safarija na kopnu, do plivanju sa delfinima i morskim kornjacama u moru.

Oblast oko Busuange pripada severnom Palawanu, oko kojeg ima na stotine netaknutih pustih ostrva.

6nvvpi.jpg

34fz88n.jpg

Napomenuo bi da je najveci morski biser ikad pronadjen, upravo u vodama Palawana, bio je tezak 14 kilograma, a procenjena vrednost mu je bila oko 40 miliona$

6ygtmp.jpg

1hoyef.jpg

r70swj.jpg

EL NIDO- smatraju ga mozda i najlepsim delom Palawana, sa netaknutim plazama i pejzazima koji fasciniraju.PravI je dozivljaj iznajmiti kanu, spakovati sator i ostale potrebstine, pa pravac neko pusto ostrvo.

2jcikr9.jpg

Vode oko Palawana se svrstavaju u nabistrije na svetu, pa vidljivost dostize i do 40 metara, sto ih cini idealnim za ljubitelje bogatog morskog zivota i toplog mora.

15wduv7.jpg

23lfka9.jpg

Poslednja izmena:
E pa drustvo da vas obavestim, da se trenutno 7 putnika sprema za avanturu magicnih Filipina
JC_shipwrecked.gif

Pored vec nabrojanih, pridruzio se jadan par iz Novog Sada, i za divno cudo prikljucila se jedna putnica sama:manikir:, pa ako neko zeli(zensko) da putuje takodje sama, i deli troskove smestaja, dobrodosla :D
Mesta za jos troje :)

Poslednja izmena:
Jao sto volim vase teme, jedva cekam da se vratite sa tog puta pa da gledamo slike i uzivamo u putopsu.
Da ne dobih link ne bih ovo ni videla, na poslu nas zeza net kaci nam se izgleda celo naselje na mrezu a bas sam uvek zavirivala na ovaj pdf zbog vas:heart:
Ajde unapred da pozelim da se kao i uvek provedete svetski, polubac za oboje!

Jao sto volim vase teme, jedva cekam da se vratite sa tog puta pa da gledamo slike i uzivamo u putopsu.
Da ne dobih link ne bih ovo ni videla, na poslu nas zeza net kaci nam se izgleda celo naselje na mrezu a bas sam uvek zavirivala na ovaj pdf zbog vas:heart:
Ajde unapred da pozelim da se kao i uvek provedete svetski, polubac za oboje!

E pa "Sulawesijamci" i ostali drugari red je da vas obavestim kako je bilo
Laie_28.gif

Bilo je zainteresovanih forumasa, javljali su se, ali na zalost nedostajao je onaj zavrsni potez, ali dobro, i pored toga je broj putnika usled interesovanja na jednom internacionalnom forumu premasio planiranih 10, mada i dalje mislim da je drustvo vece od tog broja neprakticno
laie_14.gif

Ono sto je dalo posebnu lepotu putovanju je to sto smo se sakupili iz cak 4 zemlje "Ex-Yugoslavije"
LaieA_018.gif

Grupa je bila "sarena" u svakom pogledu, ja sam iskreno mislio da ce se javiti neki "omladinci"
Laie_88.gif
, ali njih skoro da nije ni bilo
LAieA_008.gif

ali bilo je penzionera(tacnije penzionerki), doktora, pa cak i jedna 17nestogodisnjakinja.

Putovanje je inace bilo prepuno lepote, avanture, humora,drugarstva, srece... ali i napora koji je sastavni deo ovakvog avanturistickog putovanja, ali u sustini ono sto je najbitnije je da su trenuci provedeni sa ovih 14 sjajnih i kvalitetnih ljudi nezaboravni.

Da ne bi pisao i kacio fotke, evo jednog video izvestaja sa "NOVOGODISNJE AVANTURE"
Laie_28.gif

Poslednja izmena:
A sta reci:zaljubljena:
Neka se i ponavljam, ali moram, vi ste zaista fenomenalni...jel ste vi zaista stvarni?
Kako volim te osmehe na vasom slikama, te ideje za forografije, te lepote i miline... a najvise, najvise od svega volim nacin na koji sva ta putovanja umete da prenesete i priblizite drugima...
Divni ste i mom srcu veoma dragi iako se ne poznajemo (za sada:))!
Ps- ide leto..sta li je u planu za sledecu avanturu? Nije mi problem da cekam, i da virkam na temu, znam da ce vredeti cekanje:)

Back