Da li neko moze da mi preporuci neki dobar sajt, knjigu ili nesto slicno u kome se nalaze dobri saveti kako pisati novinske clanke, nesto slicno skoli novinarstva ali bez casova, predavaca... jer nazalost nemam vremena da ih pohadjam. :?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
piglet:Da li neko moze da mi preporuci neki dobar sajt, knjigu ili nesto slicno u kome se nalaze dobri saveti kako pisati novinske clanke, nesto slicno skoli novinarstva ali bez casova, predavaca... jer nazalost nemam vremena da ih pohadjam. :?
Delimicno se slazem.Za DOBROG novinara nije potrebno da zavrsi filosofski fakultet,smer novinarstvo.Dovoljno je da ga zanima odredjena oblast,da ima svoje mishljenje i da istrazuje,i da naravno bude pismen ali to se podrazumeva.O losim novinarima nemam razloga da govorim.Nishki Filozof:piglet:Da li neko moze da mi preporuci neki dobar sajt, knjigu ili nesto slicno u kome se nalaze dobri saveti kako pisati novinske clanke, nesto slicno skoli novinarstva ali bez casova, predavaca... jer nazalost nemam vremena da ih pohadjam. :?
Ti bas imas problema sa izrazavanjem?! Pa, boga mu, ne postoji nista lakse od pisanja novinarskih tekstova. A jos kakvih je danas novinara... Za to ti nije potrebna nikakva narocita skola,: naucis u osnovnoj skoli pravopis i gramatiku svog jezika, u srednjoj procitas par lektira, jos ponesto sa strane radi opste informisanosti, i vec si prosecan novinar u ovoj zemlji. Za modu, politiku, nadriumetnost i sport vise ti i nije potrebno.
Truman:Delimicno se slazem.Za DOBROG novinara nije potrebno da zavrsi filosofski fakultet,smer novinarstvo.Dovoljno je da ga zanima odredjena oblast,da ima svoje mishljenje i da istrazuje,i da naravno bude pismen ali to se podrazumeva.O losim novinarima nemam razloga da govorim.Nishki Filozof:Strasno...Uredu za novinara ne treba fakultet i ova zemlja je propala!Onda neka nas lece i babe vracare po toj logici!SAVET: F P Npiglet:Da li neko moze da mi preporuci neki dobar sajt, knjigu ili nesto slicno u kome se nalaze dobri saveti kako pisati novinske clanke, nesto slicno skoli novinarstva ali bez casova, predavaca... jer nazalost nemam vremena da ih pohadjam. :?
Ti bas imas problema sa izrazavanjem?! Pa, boga mu, ne postoji nista lakse od pisanja novinarskih tekstova. A jos kakvih je danas novinara... Za to ti nije potrebna nikakva narocita skola,: naucis u osnovnoj skoli pravopis i gramatiku svog jezika, u srednjoj procitas par lektira, jos ponesto sa strane radi opste informisanosti, i vec si prosecan novinar u ovoj zemlji. Za modu, politiku, nadriumetnost i sport vise ti i nije potrebno.

Molila bih ako ima jos neko ko studira novinarstvo, da podeli neke korisne informacije sa nama![]()
Zanima me taj smer na filozofskom i kakve mogucnosti zaposlenja nudi ili usavrsavanja studija posle. Znam da se polaze srpski i opsti test informisanosti, ali ne znam kakva je konkurencija...Sta te zanima? Ja ne studiram novinarstvo ali radim kao novinar - dopisnik.

Da li neko moze da mi preporuci neki dobar sajt, knjigu ili nesto slicno u kome se nalaze dobri saveti kako pisati novinske clanke, nesto slicno skoli novinarstva ali bez casova, predavaca... jer nazalost nemam vremena da ih pohadjam. :?
Sta te zanima? Ja ne studiram novinarstvo ali radim kao novinar - dopisnik.
Zanima me taj smer na filozofskom i kakve mogucnosti zaposlenja nudi ili usavrsavanja studija posle. Znam da se polaze srpski i opsti test informisanosti, ali ne znam kakva je konkurencija...
Da li je bilo tesko da dobijes posao i da li si trenutno zadovoljan poslom?![]()
Prvo, koliko ja znam u BGu se zurnalistika studira na Fakultetu politickih nauka, ne na filozofskom. Kao drugo novinari zavrsavaju razlicite fakultete i mislim da najveci deo nas nije studirao zurnalistiku.
Preporucujem ti da se povezes kao potrcko u nekoj redakciji, studiras neki drustveni fakultet koji ce da te ispuni i usput peces novinarski hleb sa 7 kora. Iskreno bolje zavrsi neku od skola novinarstva uz neki faks pa da imas 2 zanimanja nego samo novinarstvo.
Ja sam novinar postao slucajno i onda su vrata pocela sama da se otvaraju. U pocetku sam poceo da radim kao office menager u jednom dopisnistvu, pa sam postao urednik, pa na kraju direktor tog dopisnistva a usput sam poceo da pisem za jos 2 novinske agencije. Napominjem ti da nemam dana novinarskog obrazovanja vec sam zanat 'krao' od starijih kolega.
U Nisu se studira na filozofskomPrvo, koliko ja znam u BGu se zurnalistika studira na Fakultetu politickih nauka, ne na filozofskom. Kao drugo novinari zavrsavaju razlicite fakultete i mislim da najveci deo nas nije studirao zurnalistiku.
Preporucujem ti da se povezes kao potrcko u nekoj redakciji, studiras neki drustveni fakultet koji ce da te ispuni i usput peces novinarski hleb sa 7 kora. Iskreno bolje zavrsi neku od skola novinarstva uz neki faks pa da imas 2 zanimanja nego samo novinarstvo.
Ja sam novinar postao slucajno i onda su vrata pocela sama da se otvaraju. U pocetku sam poceo da radim kao office menager u jednom dopisnistvu, pa sam postao urednik, pa na kraju direktor tog dopisnistva a usput sam poceo da pisem za jos 2 novinske agencije. Napominjem ti da nemam dana novinarskog obrazovanja vec sam zanat 'krao' od starijih kolega.
Znaci tako je bilo.... hvala