Новинарско удружење РС иступило из Удружења БХ новинари

gost 23146

Buduća legenda
Poruka
46.398
Независно удружење новинара Републике Српске (НУН РС) иступило је из Удружења „БХ новинари” и ускратило му легалитет када је реч о новинарима и медијима из РС.

Та одлука донета је на данашњој Скупштини НУН РС, на којој је за председника те новинарске асоцијације изабран уредник Независних новина Драган Јеринић.

Јеринић је навео да је Удружење „БХ новинари” давно престало да буде ванстраначко и слободно, те да је постало „политички опредељено и инструментализовано, и у функцији искључиво једног малог сарајевског новинарског круга”.

Према његовим речима, ставови новинара из РС потпуно се разликују од мишљења сарајевских колега и они нису заштићени у оквиру те асоцијације из Сарајева.

„Надам се да делите ове ставове и да сматрате да је РС неопходна јака новинарска асоцијација, која неће делити медије и новинаре, која ће показивати солидарност према свима, која ће штитити стандарде професије, права новинара - професионална и радна, слободу, али и одговорност за јавну реч”, рекао је Јеринић на Скупштини НУН РС.

Удружење „БХ новинари” настало је у децембру 2004. године удруживањем Независне уније професионалних новинара БиХ, НУН РС и Удружења новинара „Апел” из Мостара.

У РС делују још два новинарска удружења - Удружење новинара РС и Удружење младих новинара РС.

http://www.politika.rs/vesti/najnov...-RS-istupilo-iz-Udruzenja-BH-novinari.sr.html

И новинари су се опаметили и дистанцирали од БиХ талибана.
 

Back
Top