Zakon... hmmm... Mislim da cu 9. decembra da 'izvadim' pojaseve na zadnjim sedistima ;-) Sad su udobno zavaljeni iza sedista. Imacu suvozace vise puta nego do sada, to sediste je ipak udobnije od zadnje klupe

A, mnogo bitnije od toga - ako sam dobro cuo, a nisu to bas preveliki broj puta rekli, valjda da publika ostane neobavestena - nece vise biti naplacivanja kazni na licu mesta. Plus, ako se dobro secam, patrola ce da bude pretresena pre i posle smene. Moci ce samo da izdaju uplatnicu.
Svidja mi se sto ce sve da bude snimano, tako da nema sanse da se ne zna koliko sam isao. Mada, to ce obeshrabriti poneki pokusaj da dok je zuto zabodem gas, jer cu rizikovati da prodjem na crveno (citaj - 6 poena).
Svidja mi se i to sto ce brzina po gradu da bude 50 (a ne 40) a na obicnom putu 70 (umesto 60). Autoput ostaje kao i do sada, a onaj... put za motorna vozila (imamo i to ponegde) je... ne secam se.... 90 ili 100... valjda.
Kamere po raskrsnicama sam vec video tu i tamo.
Naravno, palicemo svetla, nije to toliki problem. Cuo sam da to moze da bude problem vlasnicima starih automobila (zbog klimave elektrike), al zakon je tu, nema mrdanja.
Pitam se, kako ce se znati ko je vozio automobil? Posto nismo tako razvijeni da svaki punoletni clan porodice ima svog cetvorotockasa, kako ce se razlikovati da li je vozio vlasnik ili njegov sin, otac, brat, zena, sestra, majka ili neko potpuno drugi, neko sa ovlascenjem?
Nadam se da ce novi zakon stvarno da spreci voznju sa telefoniranjem... Imam utisak da svaki treci, cetvrti telefonira :s
Pre nekoliko dana sam prolazio raskrsnicom kraljice Marije i Takovske (ka Dorcolu). Tu postoji traka za skretanje levo sa svojim semaforom, traka za pravo i jos jedna, samo za desno. Stojim prvi na semaforu. Pored mene (traka za desno) staje devojka. Naravno, prica telefonom, sta bi drugo?!? Pogledam malo bolje - njena torbica je stavljena preko instrument table... Pomislih, bolje da pustim to cudo da prodje, nego da bude iza mene... Dodje zeleno svetlo, i ova udari pravo, ka Baniji... Bez migavca naravno (da bi cak i posle vremena ipak regularno presla u moju traku).
A vozila je samo korsicu... Sta bi bilo da je vozila dzip?
I, za kraj... ne ocekujete valjda da je imala pojas?