Novi zakon u Australiji

Šta tačno Australija namerava?
namerava da svakoga od nas identifikuje

seti se kako je pocela vakcinacija, da zastitimo starce, a na kraju su trazili da se svi pelcuju pod pretnjom, da upravo da australija

sada je cov-ID propao, pa se ide sa ovim, sve je jasno, ukida se nasa anonimnost, nema vise da ja budem @bas kao, nego moram da ostavim puno ime prezime adresu, sve generalije ili mars offline, nema interneta za mene

namerava da svakoga od nas identifikuje

seti se kako je pocela vakcinacija, da zastitimo starce, a na kraju su trazili da se svi pelcuju pod pretnjom, da upravo da australija

sada je cov-ID propao, pa se ide sa ovim, sve je jasno, ukida se nasa anonimnost, nema vise da ja budem @bas kao, nego moram da ostavim puno ime prezime adresu, sve generalije ili mars offline, nema interneta za mene
Ne kažem da nisi u pravu, baćo, ali opet malo mi je neverovatno da ciju interesuje šta radi baba Simana u Kosjeriću, pa mora da je čipuje.

Australija zabranjuje djeci i mladima mlađima od 16 godina pristup TikToku, Instagramu & Co. Zakon se smatra prvim te vrste u svijetu. Očekuje se da će zakon stupiti na snagu još uvijek najranije godinu dana.

Šta tačno Australija namerava?

Australija zabranjuje djeci i mladima mlađim od 16 godina korištenje društvenih mreža. Parlament je sada usvojio odgovarajući zakon. Premijer Anthony Albanese to opravdava željom da "djecu i mlade udalji od mobilnih telefona" i umjesto toga ih češće viđa na fudbalskim terenima, bazenima i teniskim terenima. Fokus je prvenstveno na zdravstvenim aspektima kao što su porast depresije i poremećaja spavanja zbog pretjerane upotrebe društvenih medija. Operateri platformi kao što su Facebook ili TikTok sada moraju uvesti efektivne provjere starosti u roku od godinu dana. Prekršaji rezultiraju visokim novčanim kaznama.

Da li smatrate da je novi zakon sasvim uredu?

Da li smatrate da je to i kod nas potrebno ?

Link

Pogledajte prilog 1649978

Smatram da je potpuno u redu.
Deca su po prirodi svoje nezrelosti podlozna uticajima, ona su poput puzavice koja se uvija oko jacih grana.
Dok su mali vreme im je da upoznaju svet oko sebe. To ne mogu da urade dok su im njuskice zabijene u ekrane.

Neke knjige se citaju u mladjim godinama, sa razlogom, ili se putuje na neka mesta, ili se razgovara o nekim temama...posle je kasno i sva ta vrata se zatvaraju.
Deca postaju krivo srasli ljudi.
Ne procenjuju dobro, ne pokazuju osecanja dobro...sve se to desava jer nemaju dovoljno iskustva.
Kada se iskustvo sticalo, bili su zauzeti.

Da ne pominjemo pritisak grupe, ignorisanu decu, ogovaranja pred grupom tako da ogovarana strana cita grozote o sebi, kao i hormonske reakcije na lajkove i dislajkove...

Drustvene mreze imaju mnogo mana dok im slabo vidim neku korist, a da se ista ne svodi na dangubu.

Ne kažem da nisi u pravu, baćo, ali opet malo mi je neverovatno da ciju interesuje šta radi baba Simana u Kosjeriću, pa mora da je čipuje.
nismo se razumeli, vidi:
mi ameri cemo da zadrzimo slobodu sa trampom, a vi idete u digitalni logor, australija krece sa eksperimentom, pa eu..., seti se kovida, ako uopste imas pojma sta se desavalo po svetu, cipovanje ostavi za nekog drugog, ja u to ionako ne verujem

Smatram da je potpuno u redu.
Deca su po prirodi svoje nezrelosti podlozna uticajima, ona su poput puzavice koja se uvija oko jacih grana.
Dok su mali vreme im je da upoznaju svet oko sebe. To ne mogu da urade dok su im njuskice zabijene u ekrane.

Neke knjige se citaju u mladjim godinama, sa razlogom, ili se putuje na neka mesta, ili se razgovara o nekim temama...posle je kasno i sva ta vrata se zatvaraju.
Deca postaju krivo srasli ljudi.
Ne procenjuju dobro, ne pokazuju osecanja dobro...sve se to desava jer nemaju dovoljno iskustva.
Kada se iskustvo sticalo, bili su zauzeti.

Da ne pominjemo pritisak grupe, ignorisanu decu, ogovaranja pred grupom tako da ogovarana strana cita grozote o sebi, kao i hormonske reakcije na lajkove i dislajkove...

Drustvene mreze imaju mnogo mana dok im slabo vidim neku korist, a da se ista ne svodi na dangubu.
I bezbednost u školama je nešto na čemu treba da se radi. I nastavnika i učenika. I ona bip-bip vrata na ulazu u školu što imaju na aerodromi koja identifikuju ako nosiš nešto sumnjivo.
Psi za njušenje droge i sl. Kao što kažeš deca su neodgovorna, ne razumem šta je problem da se mere bezbednosti podignu na viši nivo.

Back