Novi zakon menja sve: Stižu mnogo veće kazne za prekršaje koji najviše pogađaju vozače

Poznati policiji i sns-u, kao i caciji, i dalje nece biti obuhvaceni zakonom.
Zamisli da si saobraćajni pandur koji muku muči kako da nabavi šatorsku muziku za sledeću subotu kad je planirao da ženi sina a upravo mu naleti pevaljka pijana ko smuk sa uradjenim harmonikašem pozadi i klavijaturistom kom vire noge iz gepeka...
:D

Ух, ух
Ајде снимамо људи
Тишина

Нема чекања на царини, у страну се гледа
Кроз терминал без проблема роба иде преко реда
До складиште од луке брзи превоз испод руке
Без икакве провере јер свуда имамо људе
Сви транзитни друмови, шпедиције, пунктови
Унапред све је сређено да нас нико не заустави
Од плавих отимача преко уније возача
Све под патронатом само једног синдиката
Окрени, обрни сви замуљани послови
Док ништа не изваљујете наши су у основи
На највишој дистанци нови закони су готови
Приватни затвори сваком ко се противи
Право чудо је како један позив мења све
Мало уцена да заташка све лажне дојава
Лагано један по један, ил' судија ил' посланик
Прећути ил' зажмури, тако су и остали
Све градске инспекције, привредне комисије
За нашим столом начелник финансијске полиције
Тако иде ланчано, одједном када крене
Јер нико у животу не жели проблеме
И раднички савети, фабрички кругови
Саботаже, штрајкови, ротације, пубови
За петама, ал' нас живе никад неће стићи
А дотле ћемо већ цео град на ноге дићи
И ко је с нама нека приђе, сви остали у рупе
Јер то је мото наше БС интересне групе
А дотле бахато, безобразно, у питању је лова
Пороци Београда - то је овде фора

Од Боготе до Калкута, од Маниле све до Лиме
Наш картел најјачи на врху пирамиде
Ти нам кажи шта ти треба, ми ти јавимо где стиже
Пороци Београда, ми смо бељи од зиме

Од Боготе до Калкута, од Маниле све до Лиме
Наш картел најјачи на врху пирамиде
Ти нам кажи шта ти треба, ми ти јавимо где стиже
Одрадимо пос'о и нема нас више

PRAVILNIK
O ORGANIZOVANJU, SPROVOĐENJU I NAČINU POLAGANJA VOZAČKOG ISPITA, VOĐENJU I ROKOVIMA ČUVANJA EVIDENCIJA O VOZAČKOM ISPITU I USLOVIMA KOJE MORA DA ISPUNI VOZILO NA KOJEM SE OBAVLJA VOZAČKI ISPIT je iz 2017godine dakle star 8godina.

Izmena:

Praktični ispit kandidat može započeti tek kada navrsi 19 godina života za početak obuke, a 20 godina za dobijanje dozvole.

Uvesti limit polaganja teorijskog ispita i praktičnog ispita umesto neograničeno da bude 5(posle 5 padanja teorijskog ispita ili praktičnog ispita zabrana polaganja 5 godina).

Izmena
1) za polaganje teorijskog ispita, po pravilu, najmanje tri datuma sa po jednim terminom polaganja tog dana ili najmanje jedan datum sa dva ili više termina polaganja tog dana.

2) za polaganje praktičnog ispita, po pravilu, najmanje četiri datuma polaganja.

Umesto

1) za polaganje teorijskog ispita, po pravilu, najmanje dva datuma sa po jednim terminom polaganja tog dana ili najmanje jedan datum sa dva ili više termina polaganja tog dana i

2) za polaganje praktičnog ispita, po pravilu, najmanje dva datuma polaganja.

Pozitivnu ocenu ("položio") ispitivač će dati kandidatu koji je na teorijskom ispitu postigao najmanje 85% od ukupnog broja poena.

Izmena

Pozitivnu ocenu ("položio") ispitivač će dati kandidatu koji je na teorijskom ispitu postigao najmanje 95% od ukupnog broja poena.

Takođe se slažem da neka pitanja koje nisu povezane za B kategoriju treba izbaciti iz polaganja.

Treba klincima od 18 godina koji polože vozački ispit zakonom dozvoliti da smeju da voze kola do 650 cm³.
Они који положе, без обзира колико година имају, да иду на додатни курс где ће дати гас до даске, кочити толико да се упали АБС, возити по клизавој подлози - сва стања која им могу спасити живот ако знају шта раде.
Сада... Права ситуација је прва, па ко се снађе, преживеће. Не снађе се свако.
Није то нека велика наука да се среди, а може се спасити барем део оних који овако страдају.

Они који положе, без обзира колико година имају, да иду на додатни курс где ће дати гас до даске, кочити толико да се упали АБС, возити по клизавој подлози - сва стања која им могу спасити живот ако знају шта раде.
Сада... Права ситуација је прва, па ко се снађе, преживеће. Не снађе се свако.
Није то нека велика наука да се среди, а може се спасити барем део оних који овако страдају.
Мислиш.

Zamisli da si saobraćajni pandur koji muku muči kako da nabavi šatorsku muziku za sledeću subotu kad je planirao da ženi sina a upravo mu naleti pevaljka pijana ko smuk sa uradjenim harmonikašem pozadi i klavijaturistom kom vire noge iz gepeka...
:D
Nijesedesilo.
Pevalljke se voze taxi prevozom ihaj.

Pitanje za kolege forumaše.

Da li policija može da otkrije vožnju pod dejstvom lekova za smirenje bensedin lorazepam i slično?

Da li je to kažnjivo i koliko
На неким лековима пише да успављују, да се не вози итд...
Не знам упутства напамет, али шта пише - то је то.

А како да знам? Где да пробам?

Да ли у некој ситуацији кочити, одузети гас или дати гас? Шта са предњом вучом а шта са задњом?

Имао бих свакојака питања, али немам коме да поставим.
То не може да се проба у отвореном саобраћају, а мени би било корисно да знам. И то кажем после целих 20 година вожње.

А како да знам? Где да пробам?

Да ли у некој ситуацији кочити, одузети гас или дати гас? Шта са предњом вучом а шта са задњом?

Имао бих свакојака питања, али немам коме да поставим.
То не може да се проба у отвореном саобраћају, а мени би било корисно да знам. И то кажем после целих 20 година вожње.
Odes na Navak poligon.

Back