Novi "uspeh" Tadiceve socijalno odgovorne vlade: 50.000 pekara ostaje bez posla

HACCP Je standard o kvalitetu, ispravnosti i kontroli proizvodnih pogona . Podrazumeva u dokumentacionom smislu sledljivost robe , od nabavke repromaterijala , do krajnjeg proizvoda , zatim kretanje toka proizvodnje od repromaterijala , pa do krajnjeg proizvoda , Kontrolu kriticnih tacaka , u samom pogonu, to jest onih tacaka , gde je moguce a dodje do zagadjenja iili kvara robe . A to j e i najteze sprovesti , jer ne sme da bude ukrstanje puteva robe . Repromaterijal mora da udje s kjedne srttrane u objekat i da se jednosmerno krece u istom pravcu , sve do krajnjeg proizvoda . Ne sme da bude ukrstanje puteva robe . Dakle , svako ce morati da dogradjuje i ili pregradjuje i da trosi lovu . HACCP .( ovo CCP zbnaci Critikal control point ) nie strasna svar , kad se radi o velikim proizvodjacima hrane . al je i te kako zahtvev i problem kad su u pitanju male pekare . Sto je najvznije , najpre se odnosi na standarziaciju , pa tek onda na higijenu . A zaista nema nikakve veze sa kvalitetom robe . I dalje ce biti specijalnih peciva sa vise aditiva nego brasna , jer HACCP nema nikakve veze sa tim , niti to sprecava.

Најзад...читајте паметног човека.
Отварате теме, испљујете се на правди Бога а немате појам о чему се ту конкретно ради.
 
Bez posla ostaje 50.000 pekara?
25. januar 2011. | 16:31 | Izvor: Novosti
Beograd -- Novi zakon o bezbednosti hrane mogao bi da ostavi bez posla skoro 50.000 radnika u 7.000 privatnih pekara širom Srbije.

Po odredbama novog zakona, do 10. juna svi proizvođači namirnica biljnog porekla moraju da imaju uveden takozvani HACCP sistem.

Nemojte brinuti, teško da se ova vlast održi do tog datuma :-)
 

Back
Top