Novi udar Tadiceve vlasti na standard gradjana: Struja poskupljuje do 30%???

Тихи

Starosedelac
Poruka
154.002
EPS: Moguće poskupljenje struje
10. oktobar 2009. | 13:58 | Izvor: Tanjug
Beograd -- Elektroprivreda Srbije tražiće krajem godine poskupljenje struje, ali neće tražiti da to bude 30 odsto na koliko ima pravo, poručuju iz te kompanije.

Predsednik Upravnog odbora EPS-a Aca Marković objasnio je da je Agencija za energetiku utvrdila, na osnovu važeće metodologije, da EPS ima pravo da poveća cenu električne energije za 30 odsto.
On je dodao da EPS neće tražiti da struja u narednoj godini poskupi u tom procentu, ali nije precizirao koliko poskupljenje će zahtevati.

Marković je rekao da će EPS krajem godine predložiti vladi poskupljenje struje za 2010. godinu, s obzirom na to da je odlaganje poskupljenja u ovoj godini stvorilo finansijske probleme EPS-u.

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2009&mm=10&dd=10&nav_category=9&nav_id=385848

----------------------------


od prosle godine poskupeo nam je telefon fixni za duplo , gas takodje za vise nego duplo, registracija automobila 2-3-4 puta, benzin koliko je puta poskupljavao i TNG da ne pricamo - jedino sto nije raslo i sto se smanjivalo su plate

A sad poskuplje i struja?


Novi namet na vilajet :eek:

dokle vise?

Gde ce ti dusa Tadicu :evil:
 
Poslednja izmena:
a evo poskupljuju i parking

UDRI NAROD TADICU :super:

Više cene parkiranja u Beogradu

"Parking servis" podigao je cene svojih usluga parkiranja u javnim garažama, parkiralištima i garažama sa rezervisanim parking mestima, dok će nove cene parkiranja u zoniranim delovima grada stupiti na snagu u četvrtak, 15. oktobra.

Kako je Tanjugu potvrdio generalni direktor "Parking servisa" Boban Kovačević više cene će omogućiti kvalitetniju uslugu građanima, ali i mnogo bolje poslovanje preduzeća.

Prema njegovim rečima, po novim cenama parkiranja prvi sat u garažama "Obilićev venac", "Zeleni venac", "Masarikova" i "Pionirski park", sada iznosi 50 dinara ( do sada 35 dinara), a za svaki naredni sat plaća se umesto 40, 60 dinara.

U garaži "Vukov spomenik" prvi sat staje 40, a svaki sledeći 50 dinara, dok se parkiranje u garaži "Aerodrom", plaća 43 dinara po svakom započetom satu.

Parkiranje na "Slaviji 1 i 2" kao i u "Kameničkoj", iznosi 52 dinara za svaki započeti sat, na parkiralištu "Karađorđeva" 60 dinara, dok na parkiralištima "Viška" i "Masarikov trg" prvi započeti sat staje 52 dinara, drugi 60, a svaki sledeći 70 dinara.

Kovačević dodaje da vozači koji svoje vozilo moraju da ostave u garaži "Vidin kapija", prvi sat platiće 60 dinara za putnička, i 120 dinara za autobuse.

Svaki prvi sat na parkiralištu "Dr Aleksandra Kostića" plaća se 70 dinara, dok se parkiranje na parkiralištima "Blok 42", "Ada ciganlija" i ispred ortopedske klinike "Banjica" naplaćuje jednokratno 100 dinara.

Započeti čas na parkiralištima "Politika" i "Simpo" iznosi 70, dok na parkiralištu "Sava centar" on staje 60 dinara.

Kovačević je precizirao da će od četvrtka, 15. oktobra, parkiranje za započeti čas, u zoniranim delovima grada naplaćivati prema novom cenovniku, naglašavajući da će mesečne parking karte za stanare osobe sa invaliditetom i ubuduće biti besplatne.

Prema njegovim rečima, u prvoj, crvenoj zoni započeti sat koštaće 45 dinara ili 47 dinara kod kontrolora, u drugoj žutoj 31 dinar, odnosno 35 dinara kod kontrolora, u trećoj zelenoj 25 dinara, odnosno 30 dinara kod kontrolora.

Kovačević je dodao da će se u zonama bez vremenskog ograničenja započeti sat naplaćivati po ceni od 25 dinara, odnosno 30, ukoliko se karta kupuje kod kontrolora "Parking servisa", dok će dnevna karta koštati 228 dinara.

Predviđene su i nove cene doplatnih kaznenih karata koje će iznositi 1.870 dinara, dok će povlašćena parking karta za stanare zoniranog dela grada koštati 457 dinara.

On je naglasio da sve ostale informacije o cenama zainteresovani mogu dobiti putem internet adrese "Parking servisa" ili pozivom na broj telefona 011/30-35-400.
 
Ponekad (retko) moram na posao autom i parkiram kod Beograđanke. Ovaj skok je, brat bratu, 50%! Do sada je 8 sati parkiranja bilo 315 dinara a sada će biti 470din. Sad mi je smešno kako smo se žalili jer je u Budvi sad parkiranja 1eur. Pa 60 din je 65 eurocenti. Još malo, pa smo tu. I još nešto: recimo da je jedno parking mesto u proseku zauzeto 8 sati dnevno, po 470din to je 14100din, tj. 150eur mesečno. Prosečno parking mesto ima oko 10m2. Prosečna garsonjera ima 25m2. Po ovoj ceni, 25m2 parkinga košta mesečno 375eur. Za te pare u centru možete da birate nameštenu garsonjeru koju možete koristiti 24h dnevno, a kod parking servisa dobijete parking mesto koje koristite u proseku 8h dnevno i još vam niko ne garantuje da vam auto neće biti ukraden ili oštećen. Što je mnogo, mnogo je...
(satelit, 9. oktobar 2009 16:22)

u beogradu skuplji parking po kvadratu nego namestena garsonjera u centru grada :hahaha:

UDRI NAROD TADICU :super:
 
u zadnjih godinu dana su glavne stvari kao sto je dalijnsko grejanje, gas, telefon, parking , benzin poskupelo sve za oko 30-50%

a tadic kaze inflacija satro 10%

ma kako da ne :rotf:

Ја ценим 'вако: да ће они до нове године свакако да направе неки пичвајз да би могли да позову у помоћ НАТО да нас окупира - и онда лепо отворе границе са безвизним режимом - и лепо испразне територију...
icon8.gif
 
Ја ценим 'вако: да ће они до нове године свакако да направе неки пичвајз да би могли да позову у помоћ НАТО да нас окупира - и онда лепо отворе границе са безвизним режимом - и лепо испразне територију...
icon8.gif
to cenis vec 4 godine koliko si na forumu :think:
 
Ја ценим 'вако: да ће они до нове године свакако да направе неки пичвајз да би могли да позову у помоћ НАТО да нас окупира - и онда лепо отворе границе са безвизним режимом - и лепо испразне територију...
icon8.gif

Nato je vec tu ...malo po malo pa vidish neke uniformisane amere
 
E, sto se tice struje, debelo cu da nadrljam:(
Nego, zna li neko sta se ovo desava u poslednje vreme: Malo -malo pa nesto "ocitavaju " strujomere (ranije sam ih vidjala dvaput godisnje) i dobih neko obavestenje da ce odsad POSTARI donositi racune za struju?
Je li tu uracunat i harac Tijanicu koji necu da platim, ili ce ga nekako odvojiiti, i sta bi ova inovacija mogla znaciti?

Ja sam se uvek pitala zasto dobijam visoke racune za struju, abnormalno visoke, a ono postojale nekakve zone: Prva (zelena, valjda) kad potrosim toliko da uspem da skuvam tri kafe i jedno mleko), ako se usudim da ukljucim oba televizora i racunara, pride usisivac i peglu, ja prelazim u drugu "plavu" zonu, a ako se drznem da ne iskljucujem bojler (kao sto ga nikad i ne iskljucujem) da ukljucim rernu, ves masinu i svetlo u prtsoblju i na stepenicama, ulazim u "crvenu" zonu i placam DUPLO, dakle potrosim nekih 6 000, platim 12.000!

Moze li neko da mi razjasni ovaj slucaj sa postarima, bar:think:
 

Back
Top