Novi TV LG LCD 32LD565 ne učitava .mkv format i SRT titlove

Dust

Domaćin
Banovan
Poruka
4.184
Pre nekoliko dana, rešili smo da obradujemo sebe kupovinom novog TV-a. Izbor je, zbog odličnih performansi slike, pao na LG LCD 32LD565. Njemu ne izostaje ni podrška za wireless, a i spoljnju memoriju za čas učitava. Problem je u ne prepoznavanju .srt titlova, kao i .mkv datoteke, koju (doduuuuše) ponekad i učita. Pošto mi je jako bitno i da imam titlove, i da može da mi učitava filmove u punoj HD rezoluciji, šta preporučujete? Znam da MP4 datoteku učitava (i kvalitet slike ostaje), ali kad sam skinuo, npr. AVC konverter (MKV u MP4), dotični je biiitno izgubljen, što opet ne želim.
P.S.: Za par meseci planiram kupovinu nekog rešenja poput WDTV-a, ali dok dođe dotle, interesuje me da li postoji neko, makar i privremeno rešenje za sve probleme: dakle učitavanje HD filmova (i 720p i 1080p), i "lepljenje" titlova na dotične?
 
.mkv ti neće nikad učitati, i ja sam konvertovanjem formata gubio kvalitet, međutim znam ljude koji rade s tim, i svaki program ima setup, tako da moraš malo čačkati oko toga, što se tiče titlova, to je kao na klasičnom dvd playeru: titl mora biti u folderu sa filmom i mora se zvati isto kao i film, npr, ako je naziv filma: FilM onda se i titl mora zvati FilM. Znači u najnormalnijem primjeru bi imao FilM.wmv i FilM.srt u jednom folderu. Vodi računa da ekstenzije wmv i srt ne dodaješ ti.
 

Back
Top