Novi trend u prodaji automobila u Evropi

dlugomir

stari roker
Moderator
Poruka
223.644
Tačnije bi bilo povratak na stari:

"Tesla" vozila izgubila tron, zamenio ih ovaj gradski model: Evo koji su najprodavaniji automobili u Evropi u 2024. godini​

Prošle godine "Teslin" "Model Y" osvojio je Evropu, postavši najprodavaniji automobil na celom kontinentu, kada su u pitanju novi modeli. No, samo pola godine kasnije sve se drastično izmenilo i ovo vozilo je osetno palo na listi prodaje.
Umesto relativno skupog električnog SUV-a, prvi na novoj listi je jedan od najjeftinijih automobila na tržištu, gradski model "Dacia Sandero".
Najprodavaniji
automobili u Evropi u prvoj polovini 2024. godine:

Dakle ljudi se vraćaju običnim jeftinijim automobilima. Dačija Sandero uopšte ne postoji u električnoj izvedbi, čak ni kao hibrid. Većina ostalih na listi takođe nema električnu varijantu, mada mnogi imaju hibridnu. Jedini potpuno električni automobil na listi je prošlogodišnji pobednik Tesla Y koji je sad tek na 8. mestu.
Šta je razlog ovome i kako cenite budućnost?

Kupim neke drangulije na pijaci i kad sam dosao kuci u jednoj od kutija neka budza za koju se ispostavilo da je senzor pritiska u gumama za Teslu 3.
Cifra skromna i iznosi 75€ bez slanja na adresu.
Dobio sam je dzabe ali kome to prodati i upola cene. Da bude dobro i kupcu ali i prodavcu. 😀
Viđam sve više Tesli po gradu, moguće je da nekome treba.
Inače onaj Amil što pravi video snimke o Tesli reče da je baš to platio 110 evrića. Doduše to je bilo pre 2 - 3 godine. Stvarno nisu normalni.

Viđam sve više Tesli po gradu, moguće je da nekome treba.
Inače onaj Amil što pravi video snimke o Tesli reče da je baš to platio 110 evrića. Doduše to je bilo pre 2 - 3 godine. Stvarno nisu normalni.

I za druge automobile je skup senzor. Mislim da su mi u Toyota tražili $196 za 4 senzora plus cena ugradnje. Na Amazonu sam našao OEM za $70 (4 kom). Ali je dalje skup konacni račun, ovde vulkanizeri pošteno deru, plus naplaćuju “uparivanje” senzora sa autom.

Verujem da za BMW ili Mercedes isto ko za Teslu

I za druge automobile je skup senzor. Mislim da su mi u Toyota tražili $196 za 4 senzora plus cena ugradnje. Na Amazonu sam našao OEM za $70 (4 kom). Ali je dalje skup konacni račun, ovde vulkanizeri pošteno deru, plus naplaćuju “uparivanje” senzora sa autom.

Verujem da za BMW ili Mercedes isto ko za Teslu
Ne treba da se uparuje u Mecki samo staviš novi provozas dok ga ne nađe.. evt mozes da resetujes ako bas zapne pa opet prozosas 5-10min i to je to .. Ne dajte da vas deru na stvarima koje nisu potrebne da we rade..Meni tako dok sam terao pod garancijom hteli da naplate kocionu tecnost. Kažu fali pa su dosuli ..Ne može da fali ako je sve ispravno ,kad je na min onda znači da trebaš menjati kočnice jer su se clindri izvukli i pokupili tecnost .. Cena je bila nešto sitno ali nisam hteo da im platim iz orincipa jer me prave budalom ..I odustali su .. Tako i ti ne veruj svemu sto ti govore

Poslednja izmena:
Ne treba da se uparuje u Mecki samo staviš novi provozas dok ga ne nađe.. evt mozes da resetujes ako bas zapne pa opet prozosas 5-10min i to je to .. Ne dajte da vas deru na stvarima koje nisu potrebne da we rade..Meni tako dok sam terao pod garancijom hteli da naplate kocionu tecnost. Kažu fali pa su dosuli ..Ne može da fali ako je sve ispravno ,kad je na min onda znači da trebaš menjati kočnice jer su se clindri izvukli i pokupili tecnost .. Cena je bila nešto sitno ali nisam hteo da im platim iz orincipa jer me prave budalom ..I odustali su .. Tako i ti ne veruj svemu sto ti govore

Nisam menjao još na Mercedesu (žena vozi) pa ne mogu da komentarišem kako se aktivira.
Na Toyota jesam, i svaki novi kupljeni senzor mora da se aktivira aparatom. Posle, ako na primer skines točak, dopunjavaš gume, postoji reset dugme i senzori se sami “poprave”
Takodje Toyota ima memoriju za samo jedan set guma, tako da kad skinem gradske i stavim off-road gume, opet mora aparat prvi put da ih aktivira (novi set senzora).
Ne znam šta se dešava sa rotiranjem guma, da li auto zna koji je točak na kojoj poziciji. Toyota ima samo lampicu, dok Mercedes pokazuje tacnu lokaciju i pritisak svake gume.

Nisam menjao još na Mercedesu (žena vozi) pa ne mogu da komentarišem kako se aktivira.
Na Toyota jesam, i svaki novi kupljeni senzor mora da se aktivira aparatom. Posle, ako na primer skines točak, dopunjavaš gume, postoji reset dugme i senzori se sami “poprave”
Takodje Toyota ima memoriju za samo jedan set guma, tako da kad skinem gradske i stavim off-road gume, opet mora aparat prvi put da ih aktivira (novi set senzora).
Ne znam šta se dešava sa rotiranjem guma, da li auto zna koji je točak na kojoj poziciji. Toyota ima samo lampicu, dok Mercedes pokazuje tacnu lokaciju i pritisak svake gume.
Kupi alat za aktiviranje kosta 10-12€ ..Toyota je inace jako bezobrazna po dosta stvari sto se tice delova i alata

Kupi alat za aktiviranje kosta 10-12€ ..Toyota je inace jako bezobrazna po dosta stvari sto se tice delova i alata
Pa nije bas 10tak dolara, tj bar nije univerzalan, možda se nadje neki koji radi bas za tvoj auto.
Inače koštaju bar $150-$250, mada se i to isplati ako sezonski menjaš gume

IMG_0046.jpeg

Back