Novi talas emigranata?

CAHJAP

Zainteresovan član
Poruka
397
Nakon napada Amerike, tj NATO-a na Libiju krenula je lavina emigranata ka Evropi koja se mnogostruka uvećala kasnijim napadom na Siriju. Interesantno je da je i sam Gadafi pre napada na Libiju upozoravao da Evropu čeka ovaj problem. I jeste problem, iako mnogi skreću pažnju sa toga a mejnstrim medije to uglavnom ignorišu, činjenica je da većina emigranata se nije i neće uklopiti u Evropski, uglavnom hrišćanski menralitet i način života. Mnogi ne rade, žive od socijalne pomoći koja je prilično velikodušna.pogotovo kada imaju mnogo dece i mnogi se bave kriminalom a nažalost i silovanjima. Došli su iz zemalja koji su bile bombardovane od strane istih tih zemalja koje im sada pružajy utočište, mnogi sa radikalnim islamskim pogledima i logično je da će domaće stanovništvo sa prezirom doživljavati. Samo današnji broj emigranata sa takvim idealima je ogroman u Evropi, u milionskim ciframa i raste iz godine u godinu da ne spominjemo iz generacije u generaciju koja će biti alatmirajuća.
Sadašnji rat sa Iranom, prilično velikom islamskom državom od 90 miliona stanovnika može lako da se prenese na ĉitav srednji istok uključujući i Tursku. To može pokrenuti mnogostruko veći broj izbeglica koji bi krenuli ka Evropi. I sama Evropa se součava sa ogromnom krizama i ovakav scenario bi doneo potpuni haos. Danas niko ne govori o ovome ili daje izuzetno mali značaja ovome i samim tim se ne pripremaju za ovakav problem koji je vrlo moguć.
Ne želim da širim strah, već upozorenje i mogu samo reĉi daj Bože da se ovo sve što brže skonĉa. Svi moramo da širimo mir, razum, ljubav, toleranciju i da se suprotstavimo svim ovim ratno huškačima, pogotovo onim najlicemernijim koji u ime mira i humanitarnosti prosipaju bombe na civile što smo i mi sami u Srbiji iskusili. Takvi već decenijama vladaju u Americi na žalost i samog Američkog stanovništva koji je dobrim delom ispranog mozga, zajedno sa njihovim satelitima koji verjuju njihovim medijima koji su pod kontrolom ovih licemirnih, lažljivih i poganih lidera i vlasti.
Tako i svi mi na našim prostorima treba da težimo ka miru i međusobnom razumevanju jer svi smo mali narodi i svaki rat čini sve nas sve manjim i slabijim. Na pragu smo velikih promena i teških vremena a da uz sve to i ne spominjemo veštačku inteligenciju i robotiku koja će sve više preuzimati funkcije čoveka. Pozdrav svima

Nakon napada Amerike, tj NATO-a na Libiju krenula je lavina emigranata ka Evropi koja se mnogostruka uvećala kasnijim napadom na Siriju. Interesantno je da je i sam Gadafi pre napada na Libiju upozoravao da Evropu čeka ovaj problem. I jeste problem, iako mnogi skreću pažnju sa toga a mejnstrim medije to uglavnom ignorišu, činjenica je da većina emigranata se nije i neće uklopiti u Evropski, uglavnom hrišćanski menralitet i način života. Mnogi ne rade, žive od socijalne pomoći koja je prilično velikodušna.pogotovo kada imaju mnogo dece i mnogi se bave kriminalom a nažalost i silovanjima. Došli su iz zemalja koji su bile bombardovane od strane istih tih zemalja koje im sada pružajy utočište, mnogi sa radikalnim islamskim pogledima i logično je da će domaće stanovništvo sa prezirom doživljavati. Samo današnji broj emigranata sa takvim idealima je ogroman u Evropi, u milionskim ciframa i raste iz godine u godinu da ne spominjemo iz generacije u generaciju koja će biti alatmirajuća.
Sadašnji rat sa Iranom, prilično velikom islamskom državom od 90 miliona stanovnika može lako da se prenese na ĉitav srednji istok uključujući i Tursku. To može pokrenuti mnogostruko veći broj izbeglica koji bi krenuli ka Evropi. I sama Evropa se součava sa ogromnom krizama i ovakav scenario bi doneo potpuni haos. Danas niko ne govori o ovome ili daje izuzetno mali značaja ovome i samim tim se ne pripremaju za ovakav problem koji je vrlo moguć.
Ne želim da širim strah, već upozorenje i mogu samo reĉi daj Bože da se ovo sve što brže skonĉa. Svi moramo da širimo mir, razum, ljubav, toleranciju i da se suprotstavimo svim ovim ratno huškačima, pogotovo onim najlicemernijim koji u ime mira i humanitarnosti prosipaju bombe na civile što smo i mi sami u Srbiji iskusili. Takvi već decenijama vladaju u Americi na žalost i samog Američkog stanovništva koji je dobrim delom ispranog mozga, zajedno sa njihovim satelitima koji verjuju njihovim medijima koji su pod kontrolom ovih licemirnih, lažljivih i poganih lidera i vlasti.
Tako i svi mi na našim prostorima treba da težimo ka miru i međusobnom razumevanju jer svi smo mali narodi i svaki rat čini sve nas sve manjim i slabijim. Na pragu smo velikih promena i teških vremena a da uz sve to i ne spominjemo veštačku inteligenciju i robotiku koja će sve više preuzimati funkcije čoveka. Pozdrav svima
Svi bi da pametuju bez odgovornosti
Promenilo se vreme, nije više srednji vek a ni početak dvadesetog.
Opametio se narod.
Ko tebi razvali kuću - a ti mu udji u dnevnu sobu

Proba je bila malo ranije....ko se seca. Ko se ne seca neka proveri na Guglu.
Godinu dana pre dogadjaja o kome pricas, krenuo je masovni talas siptara sa Kosova ka EU.
U autobusima sa Kosova koji idu ka EU nije moglo da se nadje slobodno mesto. Trajalo je oko dva meseca.
Proba.
Onda je sve stalo u jednom danu kada je "napipana" slabost EU. Tek posle toga krecu masovni talasi izbeglica iz mahom muslimanskih zemalja

Svi bi da pametuju bez odgovornosti
Promenilo se vreme, nije više srednji vek a ni početak dvadesetog.
Opametio se narod.
Ko tebi razvali kuću - a ti mu udji u dnevnu sobu
Veliš opametio se narod i nije više srednji vek? Kakve veze to ima sa onim činjenicama koje sam izneo? Nije teško otvoriti oči i shvatiti ŝta se dešava. Nije uopšte slučajno da je u Evropskim drżavama, koje su vekovima hriŝćanske, naseljeno milionima muslimana i da taj talas se nastavlja a sada postoji mogućnost da se višestruko poveća. Većina tih muslimana nema nikakvu struku, žive od socijalne pomoć i doprineli su najveĉoj stopi kriminala u Evropi. Uz sve to imaju daleko više dece od Evropljana i procentualno su daleko najmlaɗa grupa stanovnika u Evropi. Ovakvim talasom neće proći mnogo godina dok se prilično ne izjednače po broju sa Evropljanima, onih mlađih koji mogu da ratuju i tad kreće džihad. Lično ne sudim nikom osobno ali ovde su u pitanju radikalni islamisti koji gaje srednjovekovno razmišljanje kroz religiju, veruju da su jedina i prava vera i da druge treba satrti. O tome govori džihad i dosta referenci u kuranu poput onog da oni koji u toj borbi polože svoj život da ih dočekuje 72 device u dženatu odnosno raju. To je lično Muhamed izjavio kako bi inspirisao borce da ratuju i kojem danas radikalni i mnogi drugi vernici veruju.
Ne krivim te islamiste jer su odrasli u takvim okolnostima, već onim malim grupama svetskih moćnika koji su sve ovo iskrojili, izbombardovali i uništili države ovih naroda nazivajući ih kolektivno teroristima i prodajući tu laž svetu kroz njihove medije a potom uselili milionima izbeglica iz tih uništenih država u iste države koje su ih uništavali !!? To se zove "jednim udarcom ubili dve muve". Time izazivaju potpunu buduću destabilizaciju u Evropi i građanske ratove među hriŝćanima i muslimanima na evropskom tlu a sve je to u ime depopilacije i njohove zlatne milijarde kpje će služiti kao robovi u zlatnom dobu rezervisamo isključivo za njih i njihove familije. Zato se LGBTQ+ gura svim silama u sve sfere naših života, čak i u obdaništima a nije slučajno da je to sve praćeno dugama i šarenilom, upravo onim što deci najviše privlači pažnju. Mnogi ne vide čitavu sliku, čak će praviti budale od onih koji to vide. Bolje je uvek sprečiti nego lečiti a samim tim ŝiriti istinu. Svi se dele u vezi ratova, ili si za Rusiju il za Ukrajinu, ili si sad za Iran ili Ameriku i Izrael a to ne zaustavlja ratove već ih nažalost prolongira. Kada svi stanu protiv ratova i shvate obim svih ratova i da najviŝe nevini stradaju dok oni koji izazivaju i orkestriraju ratove se baškare na sigurnom u svojim bogatstvima, tad će možda biti prilike za.zlatno doba čitavom čoveĉanstvu bez obzira na rasu, naciju, religiju... a kad vidimo šta se sve deŝava bojim se da nikada nismo bili dalji od toga.

Poslednja izmena:
Nakon napada Amerike, tj NATO-a na Libiju krenula je lavina emigranata ka Evropi koja se mnogostruka uvećala kasnijim napadom na Siriju. Interesantno je da je i sam Gadafi pre napada na Libiju upozoravao da Evropu čeka ovaj problem.

Znaju oni to, zato se i uvodi EES i ETIAS sistem kontrole ulaska.

Već sa prvim migrantom Evropa je odmah krenula da smisli rešenje, pa uz malo razmatranja, izražavanja "duboke zabrinutosti", formiranja radnih grupa, strateških okvira, akcijskih planova, beskrajnih sastanaka i konsultacija… i posle samo desetak godina predanog birokratskog rada, su konačno stigli do EES/ETIAS rešenja ;)

ETIAS sistem je uglavnom za zemlje kojima nije trebala viza za ulazak u EU do 90 dana i to se rešava na internetu. Sa emigrantima tj., izbeglicama sa ratnih prostora koja se klasifikuje kao humanitarna katastrofa se sasvim drugačije procesuira. Kad navale kolone da desetinama i više hiljada koje navale na granične prelaze mnoge države nemaju drugog rešenja nego da propuste ogroman broj a mnogi pređu ilegalno i kasnije dobiju azil. Ovo što se sada deŝava na bliskom istoku može brzo da preraste u katastrofu gde će biti mnogostruko više izbeglica nego ŝto je bilo u ranijim ratovima. Ovo je sve tek početak i nadam se da će sveopšti razum preovladati ali kad vidim imbecile poput Trampa koji baš i nemaju neki diplomaatski talenat već ponašanje poput nekog deriŝta, ne izgleda dobro.

Znaju oni to, zato se i uvodi EES i ETIAS sistem kontrole ulaska.

Već sa prvim migrantom Evropa je odmah krenula da smisli rešenje, pa uz malo razmatranja, izražavanja "duboke zabrinutosti", formiranja radnih grupa, strateških okvira, akcijskih planova, beskrajnih sastanaka i konsultacija… i posle samo desetak godina predanog birokratskog rada, su konačno stigli do EES/ETIAS rešenja ;)

To ne važi za Palestince i dosta drugih. Eno ti Nemačka popunjena kriminalom i drogom , još ih država štiti i pomaže.

ETIAS sistem je uglavnom za zemlje kojima nije trebala viza za ulazak u EU do 90 dana i to se rešava na internetu. Sa emigrantima tj., izbeglicama sa ratnih prostora koja se klasifikuje kao humanitarna katastrofa se sasvim drugačije procesuira. Kad navale kolone da desetinama i više hiljada koje navale na granične prelaze mnoge države nemaju drugog rešenja nego da propuste ogroman broj a mnogi pređu ilegalno i kasnije dobiju azil. Ovo što se sada deŝava na bliskom istoku može brzo da preraste u katastrofu gde će biti mnogostruko više izbeglica nego ŝto je bilo u ranijim ratovima. Ovo je sve tek početak i nadam se da će sveopšti razum preovladati ali kad vidim imbecile poput Trampa koji baš i nemaju neki diplomaatski talenat već ponašanje poput nekog deriŝta, ne izgleda dobro.
Gospodine, ja vama više ne repliciram.
Jesam lud ali nisam budala.
Hvala na razumevanju.

Niste vi mene druže razumeli.
Nije ovo 1812-ta pa da se pišu kilometarske depeše
Digitalno je vreme piče Terabajti informacija u deliću sekunde.
Situacija se transformiše iz jedne u drugu za 24h
Pardon. Viŝe volim da se oslanjam na svoje pisanje i razmišljanje nego da to digitalna mreža čini za mene jer lično ne menjam svoj stav i razmišljanje za 24h.

Pardon. Viŝe volim da se oslanjam na svoje pisanje i razmišljanje nego da to digitalna mreža čini za mene jer lično ne menjam svoj stav i razmišljanje za 24h.
Uuuu to ne valja
Tako su dinosaurusi isto mislili pa sad slažemo LEGO od njihovih kostiju

1774414154805.jpeg

Poslednja izmena:
A vidite, ja menjam mišljenja na 6 meseci a izbori su na 4 godine

Tako da to bude ovako:
Glasam Vučića

Pa sam posle 6 meseci za Djilasa
Pa posle za Ćutu
To je već godinu dana

Pa posle za Obradovića
Pa onda za Francuza
To je sad dve godine

Zatim sam 6 meseci za Nestora
Pa onda za Tadića
To je tri godine

Zatim sam 6 meseci za Ivicu Dačića
A onda nema ko drugi nego opet da budem za Vučića
Taman tad budu izbori

I sad vi mislite da sam ja stalno za Vučića a kao što vidite nisam
Samo se potrefe izbori kad je on na redu
Pa ispadne da stalno glasam za njega
Zato ovoliki nesporazumi
Ja sam svestrana ličnost a ne ko mnogi ovde uhvate se ko pijan plota i ne menjaju ništa

@aleksije radicevic

A vidite, ja menjam mišljenja na 6 meseci a izbori su na 4 godine

Tako da to bude ovako:
Glasam Vučića

Pa sam posle 6 meseci za Djilasa
Pa posle za Ćutu
To je već godinu dana

Pa posle za Obradovića
Pa onda za Francuza
To je sad dve godine

Zatim sam 6 meseci za Nestora
Pa onda za Tadića
To je tri godine

Zatim sam 6 meseci za Ivicu Dačića
A onda nema ko drugi nego opet da budem za Vučića
Taman tad budu izbori

I sad vi mislite da sam ja stalno za Vučića a kao što vidite nisam
Samo se potrefe izbori kad je on na redu
Pa ispadne da stalno glasam za njega
Zato ovoliki nesporazumi
Ja sam svestrana ličnost a ne ko mnogi ovde uhvate se ko pijan plota i ne menjaju ništa

@aleksije radicevic
Namirisao si kraj, izgleda. Pa polako preko šale, prelaziš na drugu stranu... :per:

Namirisao si kraj, izgleda. Pa polako preko šale, prelaziš na drugu stranu... :per:
Kakav kraj?
Ne slušam ja rekla kazala od anonimusa koji mi na Slavu sigurno neće doći

Svi imaju moju podršku jer se svi brinu za Srbiju u globalu dok sa pola rodjene familije ne razgovaraju još od onih izbora tamo.

Ja samo iznosim svoj model podrške.
Čisto da znate, polako se završava moja aktuelna podrška Borisu Tadiću i slede 6 meseci podrške Ivici Dačiću.

Posle Ivice naravno po redosledu ide Aleksandar Vučić pred kraj godine.
Gle, izgleda da su opet izbori za vreme te podrške...

Ala ga sereeee :D

Poslednja izmena:

Back