"НОВИ СВЕТ"

aeternum

Elita
Poruka
16.253
Превод Јеховиних сведока
je najbolji
Ti bi trebao makar da znas da falsifikovan prevod ne postoji nego
svi prevodi koji su izdati su validni i priznati
inace ne bi mogli biti odobreni
a Ako cemo o tome koji je Bolji Novi svet prevod je najbolji jer se temelji na najstarije spise
a prevod Karadzic ima najvise gresaka i apokrife

aeternum

Elita
Poruka
16.253
Zato sto nsam realan.
Ne radim kao vi automatski pljuc.
Zato sto je to jedini stvarni prevod.
Nisam ha anspizirao ali ono sto sam uspeo da pogledam.
Ostalo do sada sto su radili je bila prevaara.
Verujem da i u ovom ima gresaka.
Ali nisam stigao da ga pregledam.
Ali ovo sada je prevod.
Ostalo ne.
Iznesi nam svoja istrazivanja sta je lose u zadnjem prevodu.
Mozda ne znam jer nisam stigao.
Da, dobar je prevod... i sam si se uverio

Dok drugi napamet pricaju

Glasnik.

Buduća legenda
Poruka
34.495
Изнео сам више пута шта није у реду. Све замерке за стари превод се односе и на нови.

Није Божја скупштина, него Црква. Павле није прогонио људе окупљене на многобожачком сабору, већ хришћане тј. Цркву.

Фалсификат. Ове речи не постоје у оригиналном тексту.

Ово је правилан превод.
1. Nije crkva vec zajednica.
Hoces da ispravis svedoke a sam ne dajes pravi tekst?

Ja govorim o ozbiljnim stihovima.

Ovo sto si naveo u prinzipu ne pravi neki problem.
Ozbiljnije stihove koje sam gledao su ispravili.
Ne secam se vise odavno sam to gledao.
Svaki prevod ima neke neopavilnosti.
Problem je kada su one ozbiljne.

RIA77

Poznat
Poruka
9.063
1. Nije crkva vec zajednica.
Hoces da ispravis svedoke a sam ne dajes pravi tekst?
Хоћеш да кажеш да су сви преводи погрешни, само превод Јеховиних Сведока исправан ?
Кад се молите, не говорите увек једно те исто
Oве речи не постоје у оригиналном тексту.
A Savle je žestoko progonio skupštinu. Upadao je u kuće i silom je odvodio i muškarce i žene u zatvor."
Промењен је смисао реченице. Павле није прогонио неку тамо скупштину.
Павле је прогонио Цркву, зато постоји само једна реченица, а не две.
As for Saul, he made havock of the church, entering into every house, and haling men and women committed them to prison." KJV
Превод ЈС мења смисао текста.
https://forum.krstarica.com/threads...ljati-pitanja-iz-biblije.768199/post-45979881

Poslednja izmena:

RIA77

Poznat
Poruka
9.063
And I will pour upon the house of David, and upon the inhabitants of Jerusalem, the spirit of grace and of supplications: and they shall look upon me whom they have pierced, (Кing James)
„На Давидов дом и на становнике Јерусалима излићу дух милости и молитве. И гледаће онога кога су проболи, (Захарија 12:10), превод ЈС
Потпуно промењен смисао текста.
Неће гледати никако онога, већ превод гласи "гледаће мене кога су проболи".

Glasnik.

Buduća legenda
Poruka
34.495
Хоћеш да кажеш да су сви преводи погрешни, само превод Јеховиних Сведока исправан ?

Oве речи не постоје у оригиналном тексту.

Промењен је смисао реченице. Павле није прогонио неку тамо скупштину.
Павле је прогонио Цркву, зато постоји само једна реченица, а не две.

Превод ЈС мења смисао текста.
https://forum.krstarica.com/threads...ljati-pitanja-iz-biblije.768199/post-45979881
Nisu pogresni ali svi imaju neke greske.
Neki namerno neki zbog bukvalnog a ne smisaonog prevoda. Neki zbog jezicke barijere.
Meni je Vuk Danicic najbolji ali ima manje greske.
Pavle nije progonio crkvu vez zajednicu.

RIA77

Poznat
Poruka
9.063
Nisu pogresni ali svi imaju neke greske.
Jeховини Сведоци мисле да Христос није Бог, значи пророчанство Захарије је намерно промењено.
Оригинални текст из Дела Апостолских се не поклапа са преводом, стога се види да је направљено тако да Павле није прогонио хришћане, већ да је прогонио неку скупштину, и да је то одвојено од упадања у куће и одвођења људи. Потпуно је нејасно зашто би Павле силом одводио људе у затвор, а пре тога је прогонио некакву скупштину ?

Glasnik.

Buduća legenda
Poruka
34.495
Jeховини Сведоци мисле да Христос није Бог, значи пророчанство Захарије је намерно промењено.
Оригинални текст из Дела Апостолских се не поклапа са преводом, стога се види да је направљено тако да Павле није прогонио хришћане, већ да је прогонио неку скупштину, и да је то одвојено од упадања у куће и одвођења људи. Потпуно је нејасно зашто би Павле силом одводио људе у затвор, а пре тога је прогонио некакву скупштину ?
Ok to je sasvim lose.
Ovaj zadnji prevod nisam isao u detalje.

Мали Перица

Zainteresovan član
Poruka
135
Nas prevod je bez gresaka.
Превод Нови Свет садржи више десетина грешака, ако се могу тако назвати уопште. Бољи израз би био ,,кривотворине", с обзиром на то да није реч о минорним грешкама већ о озбиљним изменама оригиналног текста због којих се суштински мења само значење Божје речи; негира се Христово божанство нпр. Далеко је то од ,,најбољег" превода ,,без грешака".

RIA77

Poznat
Poruka
9.063

aeternum

Elita
Poruka
16.253
https://forum.krstarica.com/threads/jehovini-svedoci-ko-su-oni-u-sta-veruju.265924/post-9049056
Oво сведочи да је превод јако лош, са тим што онај који куца нема појма шта је откуцао.
То је као реклама - кад хоћеш нешто да купиш, убеђују те да је то најбоље на свету, кад купиш видиш да није.
Hajde ne lupaj
ljubomoran si sto vi i nemate svoj prevod
aprevod Novi svet je najbolji
najverodostojniji
najtacniji
savremenim jezikom pisan

RIA77

Poznat
Poruka
9.063
Hajde ne lupaj
ljubomoran si sto vi i nemate svoj prevod
То што ти називаш преводом је толико лоше да немогу никако да будем љубоморан на то када има много бољих превода.
Понашаш се као да други преводи не постоје, а у ствари може да се бира, постоји много превода.

RIA77

Poznat
Poruka
9.063
najverodostojniji
najtacniji
savremenim jezikom pisan
https://forum.krstarica.com/threads/jehovini-svedoci-ko-su-oni-u-sta-veruju.265924/post-9049056
Све што си рекла је нетачно. Сама си демантовала то што си рекла са овим линком, написали сте изворе, а те изворе не користите.
Очигледно је да не само да је превод лош, већ покушавате да обмањујете људе наводећи некакве изворе који служе само за рекламу, по принципу "што више то боље", али библистика не функционише тако.
Превод је толико лош а видим да огромне грешке у навођењу извора нико и не примећује, тако да то довољно говори о томе да нити онај ко пишена форуму нити онај ко копира шта други пише, у превод Новог Завета се не разуме.

Мали Перица

Zainteresovan član
Poruka
135
aprevod Novi svet je najbolji
najverodostojniji
najtacniji
savremenim jezikom pisan
99% стручњака, теолога и филолога се не слаже с оваквим констатацијама. Штавише, изузетно су критички настројени према њему, управо због раније споменутих измена текста и значења Божје речи које су нестручни преводиоци Куле стражара направили.

Мали Перица

Zainteresovan član
Poruka
135
Mislis laika
strucnjaci se bave prevodjenjem Bozje reci i to se zna ko su
a to neka tvoja statistika jel :lol:
Не мислим, рекао сам стручњака, теолога и филолога, не лаика. Не видим како је могуће то схватити као ,,лаика". Говорим о светски познатим експертима, академицима и професорима универзитета; Џорџ Крисајдс, Норман Гајслер, Вилијам Никс, Брус Мецгер, Ралф Брабан, поред многих других.