Novi strahovi se rađaju: Da li se fašizam vraća u Italiju?

bas kao

Elita
Poruka
18.700

AleksaJ

Buduća legenda
Poruka
25.540
Stogodišnjica dolaska Musolinija na vlast prilika je za preispitivanje ostavštine fašizma zbog sve veće popularnosti Đorđije Meloni, čelnice Italijanske braće koja će verovatno postati nova premijerka Italije. Njena stranka izrasla je iz Socijalnog pokreta (MSI), a osnovali su ga Musolinijeve pristalice nakon njegove smrti u aprilu 1945. Mnogi birači u Predapiju kažu da će glasati za Đorđiju Meloni pa tako i Fabijana di Karlo koja smatra da su Italijanska braća "inteligentna i kompetentna" stranka i nada se da će s njome Italija dobiti prvu premijerku u istoriji.

Meloni insistira da u njenoj stranci koja ima euroskeptični, nacionalistički hršćanski program "nema mesta nostalgiji za fašizmom". Međutim, ipak odbacuje pozive da iz stranačkog loga ukloni plamen u bojama italijanske zastave koji je preuzet iz loga neofašističke MSI. Njeni izgledi za dolazak na vlast su veliki što budi zabrinutost širom Evrope. Ankete predviđaju da će dobiti 24 odsto glasova u koaliciji desnog centra koja bi zajedno, prema anketama, trebalo ostvariti 47 odsto.

Musolinijev kult još živi u italijanskom gradiću Predapio gde mu grob svake godine posete desetina hiljada ljudi. Mnogi od njih dolaze iz znatiželje, a drugi iz nostalgije za prošlošću kojom se nadahnjuje postfašistička stranka Italijanska braća, po svim anketama verovatna pobednica parlamentarnih izbora 25. septembra.

Belo mramorno poprsje "Il Ducea" (vođe) krasi kriptu porodične kapelice na groblju u severoistočnom gradu gde je Musolini rođen, a njegov sarkofag omotan je italijanskom trobojnicom.
https://www.b92.net/zivot/vesti.php?yyyy=2022&mm=09&dd=06&nav_id=2209145

Pogledajte prilog 1222269

Фашизам је исушио последње мочваре у Европи и на Апенинском полуострву које су постале житнице.

БенитоМ
 

vučji čopor

Legenda
Poruka
62.274
Има ли неко ко се противи глобалистичкој агенди, а да није фашиста?
То је глобалистича мантра као замена тезе за њихово подржавање отвореног нацизма у Украјини и притворног у земљама са нацистичком пошлошћу. Не треба обраћати пажњу на те етикете.
 
Poruka
52.876
Mislim da je ovo prenaduvana tema, izvini.

Koji crni fašizam, koji Duče. To je isto ko da pitaš dal će se Nemci sutra otvoreno stavit pod naci zastavu. Neće.

Osim toga, to uopšte nije pitanje. Levi, desni, centar - poenta je da su svi isti. Naravno, priče im se razlikuju NAOKO, i ciljevi su im suprotni NAOKO. Mda.
 
Poruka
52.876
Šta ti htela reći
150346_356653127757419_1487564198_n.jpg

:vatromet:
 

Top