Novi skandal u teniskom svetu petoro suspendovano zbog nameštanja

Smarti

Buduća legenda
Moderator
Poruka
36.556
Petoro tenisera suspendovano je zbog nameštanja mečeva, saopštio je Teniski antikorupcijski program (TACP) i Međunarodna teniska jedinica za integritet (ITIA).

Ekvadorac Ivan Endara, Meksikanci Maurisio Resendiz i Raul Isais Rosas-Zarur kažnjeni su sa po 15.000 dolara novčano, uz pet godine suspendije.

Nešto bolje je prošao Meksikanac Ivar Aramburu Kontreras koji je suspendovan do marta 2026.godine, kao i novčano za nešto manji iznos u odnosu na prethodno troje.

Među suspendovanim je i njegov brat Aitor Aramburu Kontreras i to do kraja naredne godine, kao i sa nešto više od 10.000 dolara.

"Osumnjičeni pojedinci su priznali prekršaj i prihvatili dogovorenu kaznu. Svi su se odrekli prava da budu saslušani pred nezavisnim oficirom Antikorupcijskog programa", stoji u saopštenju Međunarodne teniske jedinice za integritet i dodaje se:

"Sve optužbe se odnose na mečeve odigrane tokom 2017. i 2018. godine i povezani su sa nameštanjem rezultata, ilegalnim klađenjem i primanjem novca da se ne bi igralo na najbolji mogući način ali i na činjenicu da sve nije prijavljeno."
https://www.b92.net/sport/tenis/ves...vetu-petoro-suspendovano-zbog-namestanja/vest

----------------------

Ništa čudno za sport kao što je tenis

To je opasnija i mnogo ozbiljnija stvar nego doping.

Ja znam da je zbog namestanja bilo kaznjavanja i u snukeru, a kamoli ne u tenisu.

Danas narocito, tenis je posebno oznacen u tim kladionicarskim krugovima kao sport gde se najvise namesta, i ulozice mnogo para u te istrage.

A posto se kladjene legalizuje u Americi, i dozivljava potpuni bum, bice jos vise paznje usmereno na sve to.

To je opasnija i mnogo ozbiljnija stvar nego doping.

Ja znam da je zbog namestanja bilo kaznjavanja i u snukeru, a kamoli ne u tenisu.

Danas narocito, tenis je posebno oznacen u tim kladionicarskim krugovima kao sport gde se najvise namesta, i ulozice mnogo para u te istrage.

A posto se kladjene legalizuje u Americi, i dozivljava potpuni bum, bice jos vise paznje usmereno na sve to.
znači li ovo po tebi da je i Novak gubio na čudan način neke mečeve

znači li ovo po tebi da je i Novak gubio na čudan način neke mečeve
Ne verujem da to rade ovi najbolji, ali danas me nista me ne bi iznenadilo.

To namestanje u tenisu je bas jedna od glavnih stvari kojima se kladionice bave, ali to su uglavnom u pitanju neki potpuno nepoznati teniseri.

Ali bas tenis, zbog specificnosti sporta, je posebno oznacen.

To se gleda tako sto se prate uplate na neke meceve, koje su sumnjive.

Danas ce im biti jos lakse da prate, kada se to kladjene sve vise i vise legalizuje.

klađenje je masovno
doping je individualna stvar , tako da , i doping je u tom lancu nameštenih rezultata , kako bi neko slabiji mogao da pobedi jačeg
a , i stvar je u tome što neke tenisere oderu I'm kožu za isti prekršaj kao onaj Siner što je uradio
Jeste u sličnom ali ne isto ... dosta puta kod dopinga znaju baš da gledaju nekom kroz prste a nekom ne dok kod klađenja ti bukvalno igraš onako kako kladionice kažu

klađenje je masovno
doping je individualna stvar , tako da , i doping je u tom lancu nameštenih rezultata , kako bi neko slabiji mogao da pobedi jačeg
a , i stvar je u tome što neke tenisere oderu I'm kožu za isti prekršaj kao onaj Siner što je uradio
Doping nije toliko strasan kao ovo, jer namestanje razbija samu sustinu sporta; a posebno je bitno danas, kada toliko para u istom zavise od kladionica.

kako Smarti nije isto , znači nekom majka nekom maćeha
Tako sto kod namestanja ti zavrnes nekoliko miliona dolara kladionice. Prakticno si im ukrao pare. A one su danas glavni generatori para, sponzorstva i svega oko sporta. Zbog njih sport danas i ima tu popularnost i pare koje ima.

Kod dopinga ti mozes da zajebes samo te igrace koje se bore protiv tebe, sto je manje bitno.

zašto nekom ne , a nekima da
pravilo je pravilo
ma i vazduh na ulici da je udisao, ne znajući, za zabranjenu supstancu , ako se dokaže , a dokazalo se, ima da bude kažnjen
Zato što ako npr. jednog Sinera, broj 1 na ATP listi osude za nešto, zamisli kakav je to udar za tenis kad ti najbolje rangirani igrač koristi nešto

Tako sto kod namestanja ti zavrnes nekoliko miliona dolara kladionice. Prakticno si im ukrao pare. A one su danas glavni generatori para, sponzorstva i svega oko sporta. Zbog njih sport danas i ima tu popularnost i pare koje ima.

Kod dopinga ti mozes da zajebes samo te igrace koje se bore protiv tebe, sto je manje bitno.
znači
po ovome , ako se od para kladionica sponzori raju mnoge druge pozitivne stvari dolazimo do zaključaka da su nameštaljke u kladionice plemenita stvar
a u tenisu ubiješ čoveka u pojam , jer očigledno je da je onaj drugi napušen i nikome ništa

u rl. životu za takve prekršaje se ide u zatvor
s ovo razmatano derište još će i uzeti prvo mesto na GS , i opet nikom ništa , neće ga ni testirati
Pusti ti realan život

Ovde pričamo npr. nekom teniseru se kaže, slušaj legendo, igraš dva seta k'o lud na struju a onda u trećem gemu trećeg seta predaješ kao da je povreda

Kvota na to je 20 ... ako to odradiš, imaš određeni procenat toga ...

znači
po ovome , ako se od para kladionica sponzori raju mnoge druge pozitivne stvari dolazimo do zaključaka da su nameštaljke u kladionice plemenita stvar
a u tenisu ubiješ čoveka u pojam , jer očigledno je da je onaj drugi napušen i nikome ništa
Pare koje generise kladjenje je najveci, a bice i jos veci novac, koji placa sportove i spotiste.

Zadrzati integritet njihovog biznisa je zato broj 1 stvar koju SVAKA profesionalna liga i sport radi, i tek ce da rade. Cak nije toliki problem ni pare koje im se ukradu kroz namestanje, nego odjek koji ce to da ima u javnosti, takvi slucajevi kostaju kladionice i sam sport milione, a bogami, nekad bi kostale i milijarde.

Ja ti kazem, npr. da se ovo desi u NFL-u, NFL i kladionice bi izgubile minimum 10 milijarde dolara sa takvim publicitetom, i to minimum.

Kod dopinga je vec druga prica. Tu si nepravedan samo prema tim sportistima, i to ce im biti manje bitnije. Jos pa ako je neki ko se dopinguje velika zvezda sporta, to pa tek.

Dajem ti poredjenje sa NFL-om. U NFL-u, prva kazna za doping je 4 utakmice. Ako se kao igrac kladis na NFL utkamice (znaci ne i da namestas, nego te provale da se kladis), kaznice te za celu sezonu. Nisu nahvatali do sada nekog da namesta, ali kada bi ga uhvatili da namesta, kaznili bi ga dozivotno, ako bi uopste i smeli sa time da izadju u javnost.

Da ne pocinjem sada i za druge americke sportove, ima tu mnogo primera, bejzbol je npr. karakteristican za to, i sl.

Pare koje generise kladjenje je najveci, a bice i jos veci novac, koji placa sportove i spotiste.

Zadrzati integritet njihovog biznisa je zato broj 1 stvar koju SVAKA profesionalna liga i sport radi, i tek ce da rade.
Ако спорт има било какву идеју да прати идеје и идеале спорта, прва ствар са којом мора да се обрачуна су кладионице. У супротном се губи сваки смисао спорта, изузев смисла који има за велики бизнис и контролу маса

Ако спорт има било какву идеју да прати идеје и идеале спорта, прва ствар са којом мора да се обрачуна су кладионице. У супротном се губи сваки смисао спорта, изузев смисла који има за велики бизнис и контролу маса
Ako sport hoce da bude na amaterskom nivou, onda si ti u pravu. Moderan sport zaista jeste nastao na stubovima amaterizma, i samo i jedino kroz amaterizam, koji je bio sustina sporta, dosta dugo.

Amaterski nivo inace znaci ono sto smo imali u istoriji sporta- Proganjanje sportista od strane sportskih saveza, jer primaju pare za to sto rade, i zabrana da ucestvuju na takmicenjima.

Ako hocemo da sport bude profesionalan- sto znaci hiljade, i hiljade, i hiljade radnih mesta koje isti generise, onda su kladionice neophodna stvar.

Cak, neko ce reci da je i bolje da su ovako regulisane i legalizovane, nego ono sto smo imali ranije (i danas, ali danas u manjem obimu), da iste kontrolise mafija i sumnjivi tipovi. Ja ne znam koliko je to tacno, ali ostavimo sada to po strani.

Mislim ipak da je tvoja ideja u vecini kod narativa u ljudima- da, taj tvoj populisticki stav zaista zagovara vecina ljudi na planeti kada prica o sportu.

Ali, realan zivot, i realni ljudski problemi, poslovi, plate itd.- to ce uvek birati ovu drugu opciju. Plus, isti ovi koji pricaju tvoje price ce skoro pa uvek gledati profesionalni sport, a amaterski ne. Tako da, jesto to lepo u narativima, ali ljudski izbori u realnom zivotu govore nesto drugo.

Back