Novi sastav SB i izgledi glasanja o KIM

Kako Hrvatska bude glasala zavisice od toga ko je na vlasti u istoj. Od HDZ-a mozemo ocekivati jedno masno "DA" (vec vidim hrvatskog ambasadora u SB kako upada u histericni zlokobni smeh posle dizanja ruke za nezavisnost), dok se od SDP-a moze ocekivati uzdrzanost.

Naravno, od toga kako HR bude glasala zavisice odnosi nasih zemalja. Mozda smo preslabi da zavucemo jednu kazneno-popravnu Jamerici, ali mi nacionalizacija hrvatskih firmi po Srbiji zvuci skroz realno.

Kako Hrvatska bude glasala zavisice od toga ko je na vlasti u istoj. Od HDZ-a mozemo ocekivati jedno masno "DA" (vec vidim hrvatskog ambasadora u SB kako upada u histericni zlokobni smeh posle dizanja ruke za nezavisnost), dok se od SDP-a moze ocekivati uzdrzanost.

Naravno, od toga kako HR bude glasala zavisice odnosi nasih zemalja. Mozda smo preslabi da zavucemo jednu kazneno-popravnu Jamerici, ali mi nacionalizacija hrvatskih firmi po Srbiji zvuci skroz realno.

jel to bese stari dobri komusiticki recept:lol::lol::lol::lol:

Nacionalizaciju već možemo početi planirati i razrađivati, jer zna se kako će glasati bez obzira ko je na vlasti.
Inače ne verujem da će se problem Kosova rešavati u SD. Verovatno će USA i EU pokušati neko
zaobilazno rešenje.
Mnoge države će uspostaviti diplomatske odnose sa Kosovom, a nama ništa drugo ne preostaje
nego da međusobne odnose svedemo na minimum minimuma sa ovim manjim koje to urade.

Nacionalizaciju već možemo početi planirati i razrađivati, jer zna se kako će glasati bez obzira ko je na vlasti.
Inače ne verujem da će se problem Kosova rešavati u SD. Verovatno će USA i EU pokušati neko
zaobilazno rešenje.
Mnoge države će uspostaviti diplomatske odnose sa Kosovom, a nama ništa drugo ne preostaje
nego da međusobne odnose svedemo na minimum minimuma sa ovim manjim koje to urade.
Pa glasace i Slovenija ,SAD i Nemacka to su vec najavili ,a oni imaju mnogo vece uloge ovde pa me zanima ocemo i njih nacionalizovati i napraviti od zemlje Kubu ili severnu Koreju ?

Pa glasace i Slovenija ,SAD i Nemacka to su vec najavili ,a oni imaju mnogo vece uloge ovde pa me zanima ocemo i njih nacionalizovati i napraviti od zemlje Kubu ili severnu Koreju ?

Pa nećemo da diramo SAD i Nemačku. Mnogo su jaki.
Ja sam rekao samo za ove manje zemlje.
One ako prekrše teritorijalni suverenitet Srbije, to ćemo shvatiti kao akt neprijateljstva i prekinućmo
diplomatske odnose sa njima, pa im ti tržni centri i lanci supermarketa i ne trebaju u Srbiji.
Pusti ćemo neke druge trgovinske lance npr. iz Grčke, Slovačke, V. Britanije:lol:.

Jeste da su to dvostruki aršini, zato što to ne bi radili sa kapitalom velikh i bitnih zemalja,
ali jbg. tako se drugi ponašaju prema različitim narodima na Balkanu.
Šta nam fali da budemo i mi malo licemerni.

Članstvo Hrvatske u ovako ozbiljnoj i odgovornoj organizaciji kao što je VS UN
podrazumjeva i takav pristup, teško da će tamo prevladavati stranački interesi,
tamo isljučivo moraju prevladavati strateški državni interesi i mislim da će
odluka biti u skladu s time.
Pa da, ali ce glasanje zavisiti od poimanja drzavnih i nacionalnih interesa vladajuce stranke.

Pa da, ali ce glasanje zavisiti od poimanja drzavnih i nacionalnih interesa vladajuce stranke.
Naravno, to je demokracija t.j. u slučaju da se ne postigne dogovor
slijedi odluka većine. Medjutim oko strateških ciljeva Hrvatske nema
velikih razlika među političarima a ni među građanima pa će
odluka ipak biti jednoglasna. Da ne objašnjavam ponovno koja
jer je već dosta mojih sunarodnjaka diskutiralo o tome i da se
naslutiti mišljenje Hrvata.

Naravno, to je demokracija t.j. u slučaju da se ne postigne dogovor
slijedi odluka većine. Medjutim oko strateških ciljeva Hrvatske nema
velikih razlika među političarima a ni među građanima pa će
odluka ipak biti jednoglasna. Da ne objašnjavam ponovno koja
jer je već dosta mojih sunarodnjaka diskutiralo o tome i da se
naslutiti mišljenje Hrvata.

mišljenje velike većine ljudi ovdje gdje ja živim je jasno, ne gurati nos tamo gdje mu nije mjesto...dakleM...suzdržan i točka

nepravedno bi bilo da glasamo i za i protiv, a suzdržan može da nam bude također loš diplomatski potez ali
između dva zla bolje je birati ono manje

znam da RH tamo zastupa cijelu istocnu Europu i vjerujem da je toga svjesna...mene je ipak malo iznenadila cinjenica da je RH tako ubjedljivo pobijedila Cesku, mislila sam da ce razlika biti samo jedan glas u nasu korist...mislim dosta toga je na svjetskoj sceni ucinjeno u pozitivnom smislu za samo 15-ak godina i to nam sad otvara mnoga vrata i utjecaje..no o tome drugi put, sad je preopsirno a nije ni tema
mislim da RH treba da bude suzdrzana i da ce to biti iz vise razloga
1. time stiti prvenstveno vlastite interese, ne zbog tamo neke **** nego zbog Bosne
2.RS ce u svakom slucaju pokusati odvojiti od Bosne, proglasiti takoder nezavisnost a onda vjerojatno novi rat ili Ciprizacija Bosne
3. u svakom od tih slucajeva Hrvati u Bosni su gubitnici, a to RH nesmije dozvoliti
4. Vojvodina ce takoder, prije ili kasnije pokusati poci svojim putem kroz regionalne integracije prema EU
5. Srbiju se, unatoc cinjenice sto je izazvala rati sve nesrece na prostoru bivse nam, ne smije do i toliko poniziti jer ce ojacati radikalizam u Srbiji i time postati nestabilizirajuci faktor u ovom dijelu Evrope na duge staze
6. RH kao prvenstveno turisticka destinacija , treba mir i normalitet oko svojih granica da bi mogla da se i dalje uspjesno razvija..
7. dobar dio proizvodnje RH je kompatibilno sa srpskom i srpsko trziste nam je itekako zanimljivo
ima jos razloga, ali za sada dosta

Још једном твоје ''размишљање''.....

1. Слажем се
2. хм, одакле ли ти само ово....
3. из броја 2. следи ............
4. Глупост и пуста жеља да србија буде што мања, ''добросуседски односи''
5. Да, да срби су изазвали све несреће и ратове на овим просторима а и шире,
чак има неких ''доказа'' да су Срби криви за распад Римског царства, је рнису дозволили да се свака провинција одвоји, у складу са међународним правом....
6. Слажем се....
7. аха, ајд још мало да пљујемо по комшијама, ал интересантни су они за улагања,
интерес је да уђемо на љихово тржиште.....

Девојко није за тебе политика, исувише ствари гледаш националистички,
а и образовање ти није јача страна, тако да би могла мало да се едукујеш, није на одмет...... А предвиђања су ти мало прецизна колико и предвиђања временске прогнозе..... :wink:

Pa nećemo da diramo SAD i Nemačku. Mnogo su jaki.
Ja sam rekao samo za ove manje zemlje.
One ako prekrše teritorijalni suverenitet Srbije, to ćemo shvatiti kao akt neprijateljstva i prekinućmo
diplomatske odnose sa njima, pa im ti tržni centri i lanci supermarketa i ne trebaju u Srbiji.
Pusti ćemo neke druge trgovinske lance npr. iz Grčke, Slovačke, V. Britanije:lol:.

Jeste da su to dvostruki aršini, zato što to ne bi radili sa kapitalom velikh i bitnih zemalja,
ali jbg. tako se drugi ponašaju prema različitim narodima na Balkanu.
Šta nam fali da budemo i mi malo licemerni.

dali ti doista mislis da be prekidanje svekolikih odnosa izmedu RH i RS doista vise stetilo RH ?:confused:

dali ti doista mislis da be prekidanje svekolikih odnosa izmedu RH i RS doista vise stetilo RH ?:confused:

Ma ne bi štetilo nikom. I gde sam ja u tom postu pomenuo Hrvatsku.
Rekao sam manje zemlje.

Po meni su bitne samo velike i uticajne zemlje. Mnogo je važnije da u Srbiju što više kapitala
uđe iz USA, Rusije, Nemačke, Francuske nego iz neke manje zemlje.
Jer što je više kapitala iz tih zemalja, njima je u interesu stabilnost te države.

Још једном твоје ''размишљање''.....

1. Слажем се
2. хм, одакле ли ти само ово....
3. из броја 2. следи ............
4. Глупост и пуста жеља да србија буде што мања, ''добросуседски односи''
5. Да, да срби су изазвали све несреће и ратове на овим просторима а и шире,
чак има неких ''доказа'' да су Срби криви за распад Римског царства, је рнису дозволили да се свака провинција одвоји, у складу са међународним правом....
6. Слажем се....
7. аха, ајд још мало да пљујемо по комшијама, ал интересантни су они за улагања,
интерес је да уђемо на љихово тржиште.....

Девојко није за тебе политика, исувише ствари гледаш националистички,
а и образовање ти није јача страна, тако да би могла мало да се едукујеш, није на одмет...... А предвиђања су ти мало прецизна колико и предвиђања временске прогнозе..... :wink:

cini mi se da nesto nisi dobro razumio...
pitanje je bilo zasto treba RH da bude suzdrzana pri glasanju?

razlozi koje sam navela stoje po mom misljenju, sto nemora biti i tvoje misljenje, ali imati razlicita misljenja neznaci vrijedanje i pljuvanje...sumnjam da si dovoljno kompetentan procijenjivati moju obrazovanost...ali po volji ti...
i da si pomno procitao moj post vidio bi da sam misljenja da se Srbiju nebi smjelo poniziti..
i ja nigdje ne zastupam nacionalisticke stavove, nego nacionalne, a to je ipak, priznati ces razlika...
p.s. procjene svih nas su kao prognoza vremena, jer nismo mi ti koji odlucuju..;)
a da ne procjenjujemo nebi imali o cemu diskutirati

Ma ne bi štetilo nikom. I gde sam ja u tom postu pomenuo Hrvatsku.
Rekao sam manje zemlje.

Po meni su bitne samo velike i uticajne zemlje. Mnogo je važnije da u Srbiju što više kapitala
uđe iz USA, Rusije, Nemačke, Francuske nego iz neke manje zemlje.
Jer što je više kapitala iz tih zemalja, njima je u interesu stabilnost te države.

OK pogresno sam te razumijela...
naravno da su bitne velike i mocne zemlje, samo dok oni dodu do nas...
i upravo male zemlje (u kjoju ubrajam i Srbiju) treba da se sto uze povezu i suraduju pa ce prema tim "velikim" isto biti velike..

Ja pročitao u politici da je Srbija glasala za Hrvatsku, ali da je u stvari Hrvatska pobedila Cesku zahvaljujuci ne glasovima evropskih ili zapadnih drzava vec drzava tzv. 3. sveta, odnosno nekadasnjih nesvrstanih, na temelju dobrih odnosa sa njima za vreme ex yu i angazovanju hrvatskih firmi u nekima od njih za vreme sfrj. uostalom i Sanader je tako nesto izjavio i rekao je da je veliku ulogu u tome imao Budimir Loncar, nekadasnji jugoslovenski, komunisticki diplomata...

Back