Novi Sad

Ima tu i finih cica, kad se to malo razgrne, izdvojio bih Jarak u tom pogledu.:deda2: A i cuvenih pijaca, koje su kultna mesta za soping. :ok: Ja sam na Najlonu nalazio i "adidas" sa 9, pa cak i sa 12 strafti. Ulica Laze Teleckog mi je najdraza, potom sledi Strand, pa sremski predeli NS-a.

Nedavno mi je pala na um ona plava zgrada sto je bila zapaljena svojevremeno,nisam mogla da se sjetim sta je u njoj bilo.
Na putu od fakulteta do centra....sve sam pozaboravljala. :) Nisam odavno bila u Novom Sadu,a nekad sam stanovala u Radnickoj ulici...doduše vrlo kratko.
Omiljeni dio NS mi je taj oko fakulteta ...logicno :),i ona ulica kad ides kroz prolaz preko puta poste,pa do "Spensa".Tu ima lijepih starih vila,mirno i tiho.

Cudi me da i te kuce nisu srusene i sazidane visespratnice.
U toj izgoreloj zgradi je valjda bio radnicki univerzitet, sta li, dugo je na njoj stajala postercina Vucica, na zgaristu, kao za vreme Staljina, takav prizor.

Јесте. Раднички. Сећам се када је горео. Била сам у школском дворишту и видела дим. ОШ :lol:

A те виле, ако су нормални неће продати. Кућа, двориште, гаража, хлад а у центру.

Pupinova palata
SS-1080x675.jpg
Ово је још једна рак рана града.
Осим имена и што је писано ћирилицом, ништа лепо немам да кажем.

Cudi me da i te kuce nisu srusene i sazidane visespratnice.
U toj izgoreloj zgradi je valjda bio radnicki univerzitet, sta li, dugo je na njoj stajala postercina Vucica, na zgaristu, kao za vreme Staljina, takav prizor.
E,jeste..radnicki univerzitet.😀
A dugo sam mozgala i nikako nisam mogla da se sjetim...ostarilo se.🙂

Јесте. Раднички. Сећам се када је горео. Била сам у школском дворишту и видела дим. ОШ :lol:

A те виле, ако су нормални неће продати. Кућа, двориште, гаража, хлад а у центру.
Da,sve idealno...a imaju i neki duh starih vremena.
Pojedine fasade su mi licile na tortice.🙂

Da,sve idealno...a imaju i neki duh starih vremena.
Pojedine fasade su mi licile na tortice.🙂
Леп је и овај део Салајке где је Балашевић. И његова кућа изгледа споља као пре :)
Има неколико ових што су се сељачили неким решењем "видите, имамо пара" и нарушавају тај склад, али шта ћеш... Свуда тога има.
Жао ми је Доситејеве јер личи на Грбавицу са оним зградицама, и све је више оних који продају плацеве, а лепше је са тим кућицама и окућницама.
Када сам са Лимана (моја љубав највећа) прешла на Подбару дуго нисам могла да навикнем, као на селу. А сада ми се то баш свиђа и жао ми је што губи ту драж.

Aj gori krilo naseg aviona... :)))

Ово је још једна рак рана града.
Осим имена и што је писано ћирилицом, ништа лепо немам да кажем.
Modernizacija, SNP ti je prvo poremetili staru gradnju.
Ne znam ti si mlađa, da li se možda sećaš kafića "kamila" u ul danila kiša blizu škole j vukanović nekada đorđe zličić?

Леп је и овај део Салајке где је Балашевић. И његова кућа изгледа споља као пре :)
Има неколико ових што су се сељачили неким решењем "видите, имамо пара" и нарушавају тај склад, али шта ћеш... Свуда тога има.
Жао ми је Доситејеве јер личи на Грбавицу са оним зградицама, и све је више оних који продају плацеве, а лепше је са тим кућицама и окућницама.
Када сам са Лимана (моја љубав највећа) прешла на Подбару дуго нисам могла да навикнем, као на селу. А сада ми се то баш свиђа и жао ми је што губи ту драж.
Koji liman?

Ne znam ni gdje se nalazi katastar,a jos malo cu zaboraviti i gdje se posta nalazi. :) Moj opis nije bas detaljan,vise okvirno,nisam iz Ns, a nisam dugo tamo ni bila.
Ali Bogi je skontala. :)
Pao mi napamet onaj podzemni prolaz ali nije prema spensu, a ti se sećaš zgrade što je tako napravljena zbog ulice :D

Back