Novi Sad;Srpska Atina ili Srpska Tirana?

Mislim da si u pravu mada nije samo kapital presudan. Ali jeste jedan od bitnih uslova.
Ne treba zaboraviti i obrazovanje i kulturu, realno shvatanje istorije i realnos hvatanje savremenih odnosa u svetu. Danas niko ne priča o Albanskom nacionalizmu koji se "odgaja" još u osnovnoj školi, jer se deca uče već desetinama godina da je uzrok svih patnji albanskog (tačnije šiptarskog) naroda u Srbiji i vlasti u Beogradu. A da je rešenje problema u trajnoj borbi protiv Srba. E to je usađivanje gena NACIZMA.
Ali voleti svoju naciju nije i ne može biti NACIZAM

DOKONI UM:
Danas niko ne priča o Albanskom nacionalizmu koji se "odgaja" još u osnovnoj školi, jer se deca uče već desetinama godina da je uzrok svih patnji albanskog (tačnije šiptarskog) naroda u Srbiji i vlasti u Beogradu. A da je rešenje problema u trajnoj borbi protiv Srba. E to je usađivanje gena NACIZMA.
Ali voleti svoju naciju nije i ne može biti NACIZAM

Sve se slažem, ali mala ispravka. To nije usađivanje gena nacizma. Mislim da to i nema veze sa nacizmom, već prosto - sa mržnjom. Albanci su prošli kroz razne ideologoje i društvene sisteme, ali su uvek na prvom mestu imali nezavisnu KiM ( i još neke teritorije pokazaće vreme ). S toga su im Srbi ( Srbija ) na prvom mestu liste neprijatelja.

A sama tema je, čini mi se, postavljena kao lažna dilema. Nikakve asocijacije mi ne padaju na pamet za termin "Srpska Tirana". Mada sam nedavno gledao neku emisiju o Tirani i ne izgleda mi loše...Ako je to, onda - može da prođe... Bar, na tv-u. :)

To si u pravu neko i kod nas je vladala mrznja nad siptarima mislim na obostranoj strani ali su oni nas vise mrzeli nego mi njih ali tu su neki ljudi to jest tito koji im je dao autonomiju 74 ,sloba, sjebali kosovo Merlin Obrajt je najvise kriva za rat na kosovu i za bombardovanje Jugoslavije ona je bila robom iz Beograda i mrzela je srbe poreklom jevrejka.Na kosovu znaci svaki siptar ima pusku jer je za njih puska svetinja oni su tako maltretirali nas narod dole na kosovu dok je mafija radila svoje prodavala im oruzje od vojske jugoslavije .To sto kazu nasi da siptari radjaju po 7 sedmoro nije tacno i da su mnogo prljavi isto nije tacno .Procenat radjadnja na kosovu je 3-4dece .

Glavni:
To si u pravu neko i kod nas je vladala mrznja nad siptarima mislim na obostranoj strani ali su oni nas vise mrzeli nego mi njih ali tu su neki ljudi to jest tito koji im je dao autonomiju 74 ,sloba, sjebali kosovo Merlin Obrajt je najvise kriva za rat na kosovu i za bombardovanje Jugoslavije ona je bila robom iz Beograda i mrzela je srbe poreklom jevrejka.Na kosovu znaci svaki siptar ima pusku jer je za njih puska svetinja oni su tako maltretirali nas narod dole na kosovu dok je mafija radila svoje prodavala im oruzje od vojske jugoslavije .To sto kazu nasi da siptari radjaju po 7 sedmoro nije tacno i da su mnogo prljavi isto nije tacno .Procenat radjadnja na kosovu je 3-4dece .
E, Glavni, u koju školu ideš, razred ne pominji, vidimo već ..... :(

Back