Novi Sad proglašen za evropski grad šuma

dlugomir

stari roker
Moderator
Poruka
189.708

Stiže nova titula: Novi Sad proglašen za - evropski grad šuma​


Nakon Sankt Peterburga, Beča, Osla i Barselone, ovogodišnji nosilac priznanja "Evropski grad šuma" je Novi Sad, saopštila je Gradska uprava za zaštitu životne sredine Grada Novog Sada. Upravo na današnji dan, kada se obeležava Međunarodni dan šuma, predstavnicima Novog Sada je to saopštio zamenik direktora Evropskog instituta za šume Roberto Mavsari.
Titula traje tokom čitave godine, a ceremonija uručenja će biti upriličena u septembru na Univerzitetu u Novom Sadu, u okviru Godišnje konferencije Evropskog instituta za šume i Naučnog seminara "Evropske šume i nauka o šumama: tranzicija za budućnost".

"Sve smo bliže našem cilju da u budućnosti postanemo Zelena prestonica Evrope", navodi se u saopštenju Gradske uprave za zaštitu životne sredine.

Titulom se pohvalio i gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić.
https://www.021.rs/story/Novi-Sad/V...Novi-Sad-proglasen-za-evropski-grad-suma.html

Hm ... mislim, drago mi je, ali opet, nešto mi je tu malo čudno. Vidim i po komentarima na tekst da nisam jedini.
 
Poslednja izmena:
Evropski grad šuma, Evropska prestonica kulture, Evropska prestonica mladih, svetski priznat festival i brend Exit... Grad koji se redovno ističe i predstavlja Srbiju pozitivno na mapi evropskih dešavanja.
S druge strane neko gradi grad na vodi, metroe, gondole, nacionalne stadione, ogromne statue, hramove, gradonačelnik pati od kompleksa pa obećava kako će njegov filmski festival biti popularniji od sarajevskog, milijarde se sipaju u taj grad i opet ništa.
 
Možda se mislilo na šum, ono da smo bešumni ili tako nešto. :lol:
Vrag ce ga znati...Jos pre svega ovoga kada sam prolazila kroz Novi Sad bas sam pomislila kako grad kao grad nema ni jedan normalan park ili sumski deo. Dunavski mi je premali kao i onaj kod hotela Parka, kod zeleznicke stanice...Ostaje jedino onaj Limanski ali ni taj nije nesto prevelik...
 
Počeo drvocid na šordošu, jake vučićeve policijske snage su prisutne za razbijanje demonstracija.

IMG_20230324_112657.jpg
 

Back
Top