Novi Sad iz vašeg ugla - autorske slike i opisi našeg grada

Živele gradske garaže! Nekad je bila muka živa naći parking u centru, sad je zahvaljujući garažama lakše. Ova na slici je kod Uspenske crkve:

Garaya009-1.jpg


Garaza008-2.jpg


Neko je pitao za moja kola. E pa ... tu su negde na slici. Nije ovaj...

Bmw007-1.jpg


...nažalost! Izvinjavam se, ovo je bilo jače od mene...

Svejedno, imao sam danas nekog posla u Gradskoj kući. Neki umesto ''Gradska'' kažu ''Javna'', ali dobro, u svakom slučaju bio sam ovde:

Imagegradska003-1.jpg


Gradskakuca002-1.jpg


Ima tu više fotografija starog Novog Sada, a meni je najviše zapala za oko ova:

StariNS001-2.jpg


Obožavam te stare slike i rado ih skupljam.

Elem, kad sam završio posao izađoh napolje. Tu spazih onu staru oronulu građevinu koja već odavno nije ono po čemu je najradije pamtim:

Jna006-1.jpg


Dakle to žuto sada već ruglo nekad beše bioskop JNA. Ono po čemu ga naročito pamtim je da sam tu prvi put u životu gledao neki film Džemsa Bonda. Desno od toga, na mestu gde je sad SNP bio je bioskop Zvezda. U njemu je carovao Brus Li, na moje ogromno dečačko zadovoljstvo.

Nastavih tako malo da se osvežim. Negde u Laze Telečkog sam popio kafu. Gde tačno ne bih sad, nisu platili da ih reklamiram...

Teleckog004-1.jpg
 
Ma može. Kad smo već kod Miška, tj. autobusa, prolazim ja tako pre neki dan pored onog što je trebalo biti nova autobuska stanica. I bilo je ustvari, ali više nije. Sad joj više nije ništa, ubili su je kao zeca. Ode nam ATP Vojvodina pod stečaj...

atp013-1.jpg

atp014-1.jpg

atp016-1.jpg

atp019-1.jpg

atp020-1.jpg

atp023-1.jpg

atp021-1.jpg


Neko se tu debelo preračunao, neko nekoga prevario, a blještavo zdanje ostade kao spomenik neuračunljivosti. E da, i nekoliko stotina ljudi na ulici ...
 
Pa nije moglo kad je gradonačelnik bila iskusna advokatica savršeno svesna toga da to neće biti večno, pa da je ne bi neko nešto posle priupitao nije htela da potpiše ključni dokument, onaj o zatvaranju stare autobuske stanice koje je uzgred budi rečeno mnogo bliža građanima, tu se sreće masa gradskih linija što se za novu nije moglo sve izvesti, a i tu je železnička stanica što je zgodno zbog presedanja.
 

Back
Top