Нови Сад - град Бадњака, студенти се прикључују. Брковић и Миран Погачар желе забрану

Та традиција васпоставила се Вучићевом владавином.
Од тад су сваког Божића у Новом Саду разни јарани доста гласни приликом паљења цепаница, старих гума и богомољачких песама Баје Кринџе
Što to brine hrvate ? :kafa:

Pa mi Srbi smo 80% staroverci de fakto . :kafa:
Danasnji Srbi su ili ateisti, ili vernici nekih svojih licnih religija i Bogova, koje ni sami ne bi umeli racionalno da definisu.

I to je OK, naravno.

Fora je samo u tome sto se isti foliraju da su Hriscani.

Oni su Hriscani isto kao sto sam ja Marsovac, ili Borg.

Danasnji Srbi su ili ateisti, ili vernici nekih svojih licnih religija i Bogova, koje ni sami ne bi umeli racionalno da definisu.

I to je OK, naravno.

Nemoj tako, ima nas i zalađenih hrišćana, koji stvarno veruju da bog postoji, mada ih je priznajem malo. :kafa:

I to je OK, naravno.

:mazi:

нови Сад сија Бадњацима!

:heart2::heart2::heart2:

Само несрби и интернетски ''срби'' нешто против тога имају.

иди са мајом мрнуштик динком грухоњићем недимо сејдиновићем аном лалич, погачаром урлај од муке и пиши петицију.

могу да нас пољубе ..........

:mazi:

нови Сад сија Бадњацима!

:heart2::heart2::heart2:

Само несрби и интернетски ''срби'' нешто против тога имају.

иди са мајом мрнуштик динком грухоњићем недимо сејдиновићем аном лалич, погачаром урлај од муке и пиши петицију.

могу да нас пољубе ..........
Kapetanemark, pre nekih 15ak godina, jedan od glavnih forumasa na Krsti je bio Mile sa Klise.

Moram da priznam da me ti najvise podsecas na njega.

Kapetanemark, pre nekih 15ak godina, jedan od glavnih forumasa na Krsti je bio Mile sa Klise.

Je li to beše onaj : sestro biće nas još 300? Podseti me na najveseliji period ovog foruma. Šta li je sa Miletom

klisu vidim samo ponekad kad odem na najlon.

NOVI SAD nema veze s buricima s klise.

a i to zabranjeno pre vise od 20 godina...

cak su i VOLA PEKLI ... pa delili narodu...

grad novi sad bez predgradja klise, od avijacije do mosta slobode od varadinskog mosta do novog naselja na svakih 100 metara pali badnjak...

to je cinjenice nesrbine.

kme kme

Veseli se srpski rode.Badnje vece u selu.Badnjaci po selu gore.Srbi u velikom broju izasli da se vesele.Jos malo pa ce ponoc i radost treba da prelije srca pravoslavaca koji slave Bozic po julijanskom kalendaru.Radujte se braco i sestre.
I kuvano vino ispred crkve svuda. Čeka se ponoć, doček Božića pa onda Uranak. Neko će se i pričesti.

Ово је српски начин обележавања Бадњег дана.
Гранчица храстова, а не кубици дрва наслаганих у ломаче, са тракторским гумама, пиротехничком артиљеријом, сиренама, ратнопрофитерским певачима у покушају и другим културолошким обележјима полусвета погубљеног што у паганизам, што у обични простаклук
1736201639492.png

1736201655079.png

Ово је српски начин обележавања Бадњег дана.
Гранчица храстова, а не кубици дрва наслаганих у ломаче, са тракторским гумама, пиротехничком артиљеријом, сиренама, ратнопрофитерским певачима у покушају и другим културолошким обележјима полусвета погубљеног што у паганизам, што у обични простаклук
Pogledajte prilog 1667933
Pogledajte prilog 1667934
Sretno ti Badnje vece.I ekipi koju lajkujes i koji te lajkuju.

традиционално војвођански, традиција од Чарнојевића
Шта тачно изображавају експлозије бурића у контексту рођења Месије?

A zasto tebi smetaju nasi srpski obicaji.
Mi Srbi nemamo nista pritiv vasih obicaja.
:D

Вежбају се неки нови досељени јер им није било доста ватре.

Гледам и слушам сад у Београду, већа пуцњава него за НГ. Црква је омашила у свом ракурсу спрам народа јер им није нацртала како се понаша за овакав свечани праник. Ту су лекцију католици докторирали, јер су вековима имали део за пропаганду и усмеравали њихово грађанство-никако народ.

Али ко зна, дивљаштво ће можда спасити Планету, а ми срби као најискуснији у томе бићемо водећа сила у том НВО.

Срећан Божић браћо Срби и сестре Српкиње.

Back