Novi Sad Eldorado za kriminalce

dlugomir

stari roker
Moderator
Poruka
192.911

Novi Sad – Eldorado za kriminalce​


„Kako koja rodi muško dete, vene i umire“, čuvena je replika iz kultnog filma Dušana Kovačevića „Maratonci trče počasni krug“.
Slična replika mogla bi da oslika stanje u novosadskoj policiji koja dobija policijske načelnike kao na traci – a kako koji dođe, zadrži se kratko i biva smenjen ili čak i uhapšen.
Takvu sudbinu doživeo je i Slobodan Malešić, policijski general, koji se na toj funkciji zadržao manje od dve godine. Uhapšen je i osumnjičen za krivična dela, te mu je određen pritvor do 30 dana.
U reagovanjima tim povodom čule su se razne ocene, a izdvaja se ona da je Novi Sad, koji se diči titulom evropske prestonice kulture, postao Eldorado, odnosno sigurna kuća za kriminalce i da liči na Čikago 30-ih godina prošlog veka. Cveta kriminal, ređaju se obračuni u kriminalnim krugovima, pucalo se, ubijalo, podmetale bombe, palili automobili…
Iz ovog grada na Kosovo je otišao ubica Olivera Ivanovića, u „režiji“ dvojice „biznismena“.

Mnogo se gradi i radi, pa se novci lako peru ulaganjem u nekretnine i druge poslove. „Biznismeni“ od gradske vlasti dobijaju unosne ugovore. A ko bi smeo da im konkuriše i otme profit. Najbliži saradnici gradonačelnika grade čitava naselja. Naravno, mnogi od tih aktera su otkriveni i našli se na sudu.
Odgovornost za procvat kriminala ne može se prebaciti pre svega i samo na pleća Slobodana Malešića.
https://www.danas.rs/dijalog/licni-stavovi/novi-sad-eldorado-za-kriminalce/

Hm ... lično se ne krećem u tim vodama pa nisam u toku s tim, mada se neke stvari mogu videti golim okom. Šta vi mislite o ovome? Kad je i zašto Novi Sad od mirne varoši postao tako nešto?
 
Najgore u svemu tome sto smo postali bezmudasi ….ukinuli nam vojsku ,muskarci oblace helanke i briju dupeta i takav ce da nam brani zemlju sutradan !

Sa cime da brani sa fotkama sa Instagrama ….ja sam barem drzao oruzje ,pucao ,sluzio tu jbn vojsku ,vukao one jbn haubice po blatu
 
Nekad su na policijskim kolima bile ovakve rotacije:

rotacija giphy.gif


E tad je bio red. Sad imaju ove što trepću, pa kad za nekog treba tu se zažmuri.
 

Back
Top