NOVI SAD DOBIJA AERODROM

Na Limanu III počinje gradnja poslovno-tržnog centra, garaže...

A. Vukoviac - Z. Čonkaš - 24.12.2007. - 21:31


Preduzeće „Vondel kapital DOO” iz Novog Sada pobedilo je na javnom nadmetanju za slobodnu građevinsku parcelu na Limanu III, na uglu ulica Narodnog fronta i Šekspirove, na kojoj je prema Planu detaljne regulacije grada predviđena izgradnja poslovno-tržnog centra, garaže, hotela ili robne kuće. „Vondel kapital” je zemljište ukupne površine 9.280 metara kvadratnih platio 500 miliona dinara.


IZGRADNJA - Početna cena zakupnine bila je 207.672.138 dinara, a za zakup na 80 godina nadmetalo se još devet učesnika. Vlasnik preduzeća „Vondel kapital" Holanđanin Pol Mol učestvovao je u licitaciji, a svoje poslovne namere realizovaće preko poslovnog partnera Vladimira Gogoljeva, direktora preduzeća „4 Ekspand".
Gogoljev je nakon licitacije objasnio da se „Molovo" preduzeće u Holandiji bavi razvojem softvera, zapošljava oko 100 ljudi i da je „Mol" došao u Novi Sad s velikim kapitalom, spreman da investira.
- Nakon zidanja zajedničkog objekta na Trifkovićevom trgu, ovo je prvi put da je „Vondel kapital" kupio plac u Novom Sadu. Pošto smo već dobro sarađivali, očekujem da izgradnja poslovno-tržnog centra počne već na proleće, a najkasnije na leto sledeće godine - rekao je Gogoljev.
Kompleks centra biće formiran iz niza različitih sadržaja povezanih pešačkim tokovima, a kontakti sa susednim površinama realizovaće se prolazom i pasažom. Prizemlja su u velikoj meri planirana otvorena. Parterno uređenje trebalo bi da doprinese kvalitetu ovog centra, koji je u planu detaljne regulacije Limana III. Takođe, predviđena je i izgradnja garaže s 250 mesta za parkiranje.
Zakupljeni plac na uglu ulica Narodnog fronta i Šekspirove samo je deo zonskog centra Limana III, koji obuhvata i poslovno-stambeni objekat na uglu ulica Narodnog fronta i Balzakove koji je već počelo da gradi preduzeće „Eirean Construction", a zemljište površine 2.775 metara kvadratnih kupljeno je pre više od godinu dana za skoro 49 miliona dinara.
 

Back
Top