Novi Sad danas zvanično postaje Evropska prestonica kulture

dlugomir

stari roker
Moderator
Poruka
208.016
U godinu Evropske prestonice kulture Novi Sad će i zvanično uploviti danas, 13. januara, uz pooštrene epidemiološke mere, zbog situacije sa korona virusom u gradu.
Kao jedinstvena proslava u Evropi, Doček spaja dve umetnosti, dva pisma, dve nove godine, dva dana, dva računanja vremena, pa će tako Doček 7530 doneti proslavu koja će Novi Sad staviti u centar evropskog kulturnog života.
Centralni događaj svečanog otvaranja Evropske prestonice kulture zakazan je za danas, 13. januar kada će u 20 sati 22 minuta biti izvedena predstava "Zeniteum :: 2022" reditelja Dragana Živadinova, na jednom od glavnih gradskih bulevara, ispred Banovine, koja će kroz umetnost slaviti velika imena nauke - Milevu Marić Anštajn i Milutina Milankovića. Publika će svečano otvaranje moći da prati i u prenosu uživo na drugom programu Radio televizije Srbije i prvom programu Radio televizije Vojvodine, kao i na sajtu novisad2022.rs.
Ceremonija proglašenja Novog Sada kulturnom prestonicom biće održana u Srpskom narodnom pozorištu, a gledaoci će moći da je prate isključivo putem malih ekrana, u direktnom prenosu na drugom programu Radio-televizije Srbije i prvom programu Radio-televizije Vojvodine od 18 časova, kao i na sajtu novisad2022.rs
Svečano otvaranje obeležiće i velika nesvakidašnja izložba "Vreme i vaseljena" u holu Studija M od 16.30 sati, kao i koncerti na nekoliko lokacija u gradu.
U skladu sa aktuelnim epidemiološkim merama, na samom događaju neophodno je nošenje maski i održavanje distance.
Koncert Bilje Krstić i Bistrik orkestra koji je bio planiran za 13. januar u Sali NIS-a, odložen je, zbog bolesti pevačice, ali je planiran tokom godine u okviru programa Evropske prestonice kulture.

Zagrevanje za svečani dan biće več večeras, kada će nastupiti 12 novosadskih bendova na šest lokacija na otvorenom širom grada koji počinju od 17 i 18 sati.

Novosađani i njihovi gosti imaće priliku da slušaju sastav Gift, pa potom Josip A Lisac kod Riblje pijace, Love Hunters i UV bend u prolazu kod Bulevar Books-a i DDOR-a, kvartet Dragon’s Fuel i grupu Šinobusi u Hotelu Vojvodina, u Poštanskoj ulici pank rok bend Zbogom Brus Li, a nakon njih Stefan i akustični gadovi Killo Killo Banda i Klo klo u podzemnom prolazu kod Pošte, kao i Atheist Rap i Plavi ptičić u Zmaj Jovinoj ulici (kod Telenora).
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Još detalja imate na ovom linku: https://www.021.rs/story/Novi-Sad/E...nica-kulture-svecanost-uz-poostrene-mere.html

Znaći možete doći i gledati uživo, a i na televiziji. Biće svakako zanimljivo, dosta događanja na većem broju mesta. :D
 
zenit.jpg
 
Da je NS proglasen rusko-kineskom prestonicom kulture, ne bi ti smetalo isto to.
Ali posto je proglasen evropskom prestonicom, onda gundjas za svaku sitnicu... :roll:

Ma ko vas ne zna.....
Ne vec zivim u tom delu I sjebali su ceo taj deo, Maksima gorkog je u haosu, idiotizam. Zatvoris I blokiras saobracaj na tom delu moze samo retard da uradi.
 

Back
Top