• Dragi prijatelji, kreiran je nov forum "Socijalna zastita" na kome ce se pricati o svim pitanjima vezanim za ovu aktuelnu temu u drustvu

Novi romani za mlade u izdanju IK Arete

Baudrillard

Zaslužan član
Moderator
Poruka
123.072
Izdavačka kuća Arete objavila je nedavno dva nova izdanja. Novi romani za mlade objavljeni u ovoj izdavačkoj kući su Pusti me da budem srećna! švajcarske spisateljice Jane Frej i U pogrešnoj priči slovenačke spisateljice Cvetke Sokolov.

romani za mlade


Knjiga Pusti me da budem srećna! Jane Frej uvodi čitaoce u osetljiv i haotičan svet šesnaestogodišnjaka i upoznaje ga sa mračnom stranom adolescencije: zavisnost od droge, vršnjačko nasilje, nerazumevanje u porodici.

Liza i Lela su najbolje prijateljice – nerazdvojne još od malih nogu. Ali njihovo prijateljstvo je krhkije nego što misle. Nakon jednog pokušaja drogiranja kristal metom, udaljavaju se jedna od druge. Lela nastavlja da se drogira, mora da bude haj kako ne bi očajavala nad svojim životom. Liza, nasuprot tome, uspeva da se odupre i pronalazi svoju prvu ljubav. Sme li ona da uživa u svojoj sreci dok je Leli sve gore i gore?

Lela je i dalje zurila u svoju otvorenu svesku iz etike. A onda se pokrenula i počela da piše. Što pre počne, pre će završiti.
Ja sam Lela fon Puldorf, napisala je kao uvod. Iako je to bilo trućanje, jer će gospodin Eneman, njen nastavnik etike, to shvatiti čim uzme u ruke njenu svesku.
Uostalom, pisalo je na koricama.
Svejedno.
Ja sam ćerka. Unuka. Praunuka. Prijateljica. Vlasnica psa.
Komšinica. Učenica.

Zastala je. Da li je to dovoljno? Da? Ne? Kakva besmislica.
Politički sam levo. Ah da, ja sam bivša violinistkinja. Osim toga, iznervirana sam. I dosadno mi je. Konačno, vlasnica sam pametnog telefona. Ljubičasti lak za nokte je moj fetiš.
Da li se sve ovo uopšte tiče gospodina Enemana?
Fan sam Džonija Vajsmilera! Ha-ha, ko još, osim nje, danas zna za njega? Sou vot? Volela je Džonija Vajsmilera. Naročito njegova ramena i liniju jagodica.
Jana Frej (1969) je švajcarska spisateljica koja piše romane za decu i omladinu, kombinujući realnost i fikciju. Studirala je književnost, istoriju i umetnost. Njene knjige za decu i omladinu su nagrađivane brojnim prestižnim književnim nagradama u Švajcarskoj, Nemačkoj i svetu, od kojih je najvažnija Nemačka književna nagrada za književnost za mlade. Jana Frej živi u Visbadenu sa svojom porodicom.

romani za mlade


Roman za mlade U pogrešnoj priči Cvetke Sokolov je sve osim lagane tinejdžerske ljubavne priče. To je roman koji impresionira snagom osećanja i prikazom fatalne zaljubljenosti i njenih posledica.

Manca je šesnaestogodišnja devojka čiji izabranik nije njen vršnjak, već mnogo stariji, oženjeni muškarac – njen profesor. Da čitanje bude još interesantnije, odnos je obostran, fizički i psihički doživljen, protkan poezijom i muzikom. Može li ovakva ljubav da ima srećan kraj? I šta čeka Mancu na gorko-slatkom putu otkrivanja sopstvene seksualnosti?

Cvetka Sokolov je slovenačka spisateljica za mlade, pesnikinja i univerzitetska profesorka. Njene priče, pesme i prikazi redovno se objavljuju u dečjim časopisima od 2003. Napisala je nekoliko scenarija za predstave za decu i mlade. Njen prvi omladinski roman Šta ne ubije, napisan 2013, nominovan je za nagradu „Plava ptica”.

U romanima o problemima mladih, ona se fokusira na teme koje uzbuđuju i podstiču na razmišljanje.

sinhro.rs
 
Da biste mogli da kreirate nove teme, trajno koristite svoje ime i ne pogađate stalno slike - kliknite ovde da se registrujete.

Top
  Blokirali ste reklame
Dragi prijatelju, nemojte da blokirate reklame - isključite Ad Blocker na Forumu, jer će tako mesto vaših susreta na Krstarici ostati besplatno za korišćenje.