Novi poetski konkurs~HAIKU i WAKA poezija (rok 15. septembar)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

lanavi

Aktivan član
Poruka
1.908
Dragi ljubitelji poezije i njeni stvaraoci,

Nakon letnje pauze, koja Vam je nadam se prijala pruzivsi zasluzeni odmor, ali izazvala i nesto od nestrpljenja za nastavkom druzenja na ovom podforumu, vracamo se u vec uhodani obrazac takmicenja za najlepsi stih.

Tim povodom, najavljujem cetvrti poetski konkurs, cija je tema HAIKU i WAKA poezija koju je zadao pobednik prethodnog takmicenja Antoine_.

Molim zainteresovane poete da svoje radove salju putem pp-a moderatoru lanavi, od veceras 01. 09. do 15-og septembra u 20:00 casova.
Takodje toplo preporucujem da se ucesnici pridrzavaju Opstih uslova i Pravilnika foruma.

Puno uspeha i prijatno takmicenje zelim!

Poslednja izmena:
Не можеш имати уметничку слободу мењања HAIKU и WAKA дефиниција...

Mislim da se ovde ne treba cvrsto drzati ikakvih definicija, makar se ticale i pravila u pisanju odredjene vrste poezije. Ovo nije zvanicni konkurs, posebno ne sa novcanim nagradama ili zirijem sastavljenim od profesionalaca, vec mesto za okupljanje ljudi koji vole da pisu, i onih koji uzivaju u tudjem stvaralastvu. Jednom recju, pisanje, makar i sa izvesnim odstupanjima od pravila ili sa nacinjenim "greskama", nece biti nikom uskraceno ili ucesnik diskvalifikovan. O takvoj umetnickoj slobodi je rec.

Ribe grizu...................(4. sloga)- nedostaje jedan slog :roll:
Pecaroša nigde.........ovdje je (6. slogova) nedostaje jedan slog :roll:
Goveđa supa............(5. slogova)- u redu

Ово је заправо скроз правилан хаику :)
Ne, nije pravilan! :roll:...:) Ha, ipak, treba se držati pravila, ako ne, za što se zadaje "HAIKU i WAKA "...??? Inače, moglo je glasiti: napišite kratku pjesmicu ...:roll:...:)

U gore citiranom "Haiku" pokazao sam da nije pravilan, dakle, pet (5.) slogova, pa sedam (7.) i treći stih pet slogova,(5.) slogova, a da ne pominjem pravilnost izražavanja...:)

Eh, često ja trubim, ode poezija u nepovrat, niko, ali niko nije pre petnaestak godina pisao poeziju, pojavom računara, svi, "svaka šuša" pa i moja malenkost piše poeziju.:)
Ali za razliku, trudim se da iste poštujem i primjenjujem..:)

Postoje pravila, ali niko, skoro 90% nema pojma o poeziji, posebno oni koji se oprobavaju, pazi, u (slobodnoj poeziji) gdje lupaju neku konfuzu koju i sami ne razumiju,
ovo je moja opaska u nikom slučaju kritika...:)

Ma najlakše je reći, pravila su tu da bi se kršila.:)

Ja sam lepo napisala da je pruzeto sa Vukajlije.

Ali jesi u pravu, uvek moze biti plagijata.

Evo jos, pokupila sam iz Nautilusovog posta, sa teme Haiku, nisu pravilni, ali su za osmeh savrseni :)

Хаику на старонишком:

бабе у потонулу
авлију иза ћепенци -
која ће пре да мре

неки се скрљао и
насмејао на бандеру -
ја си још одим

Драган Ј. Ристић, Хаику новине бр. 28 Ниш

Ne -pravilno je kako ja napišem!
Oš kasti da nisam napisao?
Daj-mešaj to dalje ,a u ono što je previše za tebe se ne mešaj!
Zašto ja ne bih pravilo menjao samo da bih ja bio u pravu? Hajde reci bar jedan
dobar argument!
(Ja ih znam bar pedeset...:mrgreen:)
je li pecaroš, je l' i prozna tema koju si ti zadao mora biti strogo dramaturški napisano ili je dozvoljena sloboda pripovedanja?

Ne, nije pravilan! :roll:...:) Ha, ipak, treba se držati pravila, ako ne, za što se zadaje "HAIKU i WAKA "...??? Inače, moglo je glasiti: napišite kratku pjesmicu ...:roll:...:)

U gore citiranom "Haiku" pokazao sam da nije pravilan, dakle, pet (5.) slogova, pa sedam (7.) i treći stih pet slogova,(5.) slogova, a da ne pominjem pravilnost izražavanja...:)

Eh, često ja trubim, ode poezija u nepovrat, niko, ali niko nije pre petnaestak godina pisao poeziju, pojavom računara, svi, "svaka šuša" pa i moja malenkost piše poeziju.:)
Ali za razliku, trudim se da iste poštujem i primjenjujem..:)

Postoje pravila, ali niko, skoro 90% nema pojma o poeziji, posebno oni koji se oprobavaju, pazi, u (slobodnoj poeziji) gdje lupaju neku konfuzu koju i sami ne razumiju,
ovo je moja opaska u nikom slučaju kritika...:)

Ma najlakše je reći, pravila su tu da bi se kršila.:)
ОН није исто што и слог
Ри-бе г-ри-зу
Пе-ца-ро-ша ни-г-де

Imam ozbiljnu molbu.

Molila bih ovdašnju gospodu, očigledno teorijski jako dobro potkovanu, da mi objasne navedenu razliku između sloga i tog ona. Ja sam (seljanka:rumenko: ) dosada mislila da je to isto, očito nisam u pravu. Kako vidim, ovde vas je dosta koji to znate. Lako je vama da kršite pravila, kada ih znate. Ja ne znam, naučite me.

Hvala lepo :hvala:
Ako ne znaš,boli te uvo...Lakše ćeš kršiti pravila...:lol:

Imam ozbiljnu molbu.

Molila bih ovdašnju gospodu, očigledno teorijski jako dobro potkovanu, da mi objasne navedenu razliku između sloga i tog ona. Ja sam (seljanka:rumenko: ) dosada mislila da je to isto, očito nisam u pravu. Kako vidim, ovde vas je dosta koji to znate. Lako je vama da kršite pravila, kada ih znate. Ja ne znam, naučite me.

Hvala lepo :hvala:
Ne slušaj gluposti, br-zo u ško-lu.......:hahaha:...http://forum.krstarica.com/showthre...skupština-DOBRODOŠLI!?p=28846632#post28846632
..............................srp-ski zbo-ri i pi-ši
..............................go-tov je ha(j)-ku.....................ne pravite hajku.....

............................:zcepanje::hahaha:

Ne slušaj gluposti, br-zo u ško-lu.......:hahaha:...http://forum.krstarica.com/showthre...skupština-DOBRODOŠLI!?p=28846632#post28846632
..............................srp-ski zbo-ri i pi-ši
..............................go-tov je ha(j)-ku.....................ne pravite hajku.....

............................:zcepanje::hahaha:

Ne pravim, ne pišem, čak mi se i ne sviđa bog zna kako (osim pošalica na naš način, ništa zlobno).

Al' bih da znam.

Plaćeniče, tebe zovem, objasni mi

ОН није исто што и слог
Ри-бе г-ри-зу
Пе-ца-ро-ша ни-г-де

Ovi mudrijaši se samo zevzeče. ...Možda i ne znaju:mrgreen: A vole da se prave važni:mrgreen:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back