Novi Pazar umesto dočeka kupuje klavir i pomaže deci

Bole__Ser

Buduća legenda
Poruka
29.464
Novi Pazar umesto dočeka kupuje klavir i pomaže deci.

Kao i prošle, ni ove godine u Novom Pazaru neće biti orgnizovanog dočeka Nove godine na centralnom gradskom trgu.

klavir_pix.jpg

Odlukom gradonačelnika Nihata Biševca, novac koji bi eventualno bio potrošen za angažovanje poznatih estradnih zvezda, biće usmeren za kupovinu koncertnog klavira za talentovane učenike, mališane bez oba roditelja i decu socijalno ugroženih porodica.

- Klavir će dobiti ovdašnji kulturni centar i moći će da ga koriste sva muzički talentovana deca, kao i prošle godine pomoći ćemo deci bez oba roditelja, ali i najsiromašnijim mališanima, nagradićemo novčano i đake i nastavnike koji su na regionalnim i republičkim takmičenjima postigli uspehe - ističe gradonačelnik Biševac.

On naglašava da je u ovom gradu u planu i koncert klasične muzike mladog novopazarskog pijaniste Adema Mehmedovića i lokalnih umetnika.

Uoči prošle Nove godine, grad Novi Pazar je siromašnoj i deci bez roditelja uručio poklone u vrednosti od 800.000 dinara.

Svaki dinar uložen u decu i kulturu do sada nam se višestruko isplatio, i u narednom periodu ovakva ulaganja biće jedan od prioriteta Gradske uprave - dodaje gradonačelnik Nihat Biševac.

http://www.novosti.rs/vesti/srbija.73.html:767268-Novi-Pazar-umesto-doceka-kupuje-klavir-i-pomaze-deci

Nije sve tako crno u Srbiji, neko misli i o budućnosti dece!

Humanost ali juce, nismo mi sa kruske pali.

musliman-620x350.jpg

па знаш како...
Ни ми не би требали да славимо ову Нову Годину..западњачку.
Ни ми не би требали да китимо неке јелке и да обраћамо пажњу на неког Деда Мраза,
нама потпуно страног чиниоца.

па знаш како...
Ни ми не би требали да китимо неке јелке и да обраћамо пажњу на неког Деда Мраза,

Ja ne slavim uopste te izmisljene praznike. Nego ovde pricam o drevnom lukavstvu, zapisanom u Kuranu.

Ko nije za to cuo, zove se al-Takia, ili na engleksom Taqiya. Guglajte.

Ja ne slavim novu godinu ni ovu glavnu ni pravoslavnu a nisam musliman.
Neverovatna je glupost davati pare za proslavu nove godine a npr.deca se lece preko sms poruka.
Tako da podzavam ove iz Novog Pazara,pa makar bili i muslimani.

Ni ja, ali ne podrzavam ovo zato sto znam o cemu se radi. Da ovo nasi urade, ili bi ko drugi... podrzao bih svim srcem.

Svaka čast ljudima. Vidi se ko misli na svoju decu i svoje ljude. Vi što dajete negativne komentare, malo se zapitajte, jer vama sem što je potreban savet iz dupeta, potrebno vam je nadoknaditi dasku u glavi sa kojom se niste ni rodili.

Ne, raydu5, treba prvo sa fosnom mnogima u politickom vrhu razloopati glave i razvaliti doopeta, pa tek onda staviti na tapet ovo o cemu ti pises. Jer su ljudi postali nepoverljivi posle svih lazi, prevara i podlosti koje su politicari svih boja i stilova muljanja odigrali, toboz, iz "dobrih" namera prema svojim gradjanima. :mrgreen:

_nobody_

Ne, raydu5, treba prvo sa fosnom mnogima u politickom vrhu razloopati glave i razvaliti doopeta, pa tek onda staviti na tapet ovo o cemu ti pises. Jer su ljudi postali nepoverljivi posle svih lazi, prevara i podlosti koje su politicari svih boja i stilova muljanja odigrali, toboz, iz "dobrih" namera prema svojim gradjanima. :mrgreen:

_nobody_
Nema od toga ništa. Mi smo kao narod naučili sve na mufte, tako da se nećemo zamerati našim vernim gospodarima, a i nećemo ići protiv onoga za koga smo glasali. Podanički mentalitet je čudo.

па знаш како...

Nije to zapadnjačka nova godina to je Nova Godina. Svetovni praznik koji se proslavlja svetovno, po svetovnom kalendaru i apsolutno nikakvu vezu sa religijom ne treba da ima. Slavi se i u Tokiju i u Moskvi i u Istanbulu. A pošto smo je prihvatili pre xx godina ona danas apsolutno jeste deo naše tradicije,u post ww2 generacijama čak i jače utemeljena nego Božić koji je zatiran 50 godina što je ostavilo posledice da se danas duhovni praznik proslavlja skoro kao kopija baš te nove godine sa sve pucanjem u ponoć i oblokavanjem, dakle svetovno. Ali to je druga priča.

Back