Novi otpad iz Albanije za tisucljetnu Kroaciju

Parra-Bellum

Buduća legenda
Poruka
40.087
NOVA EKO-BOMBA IZ ALBANIJE Infektivni otpad potpuno onečistio dugootočki Saharun, najljepšu ruralnu plažu u Hrvatskoj

Zadarski dožupan Đani Bunja, koji je na čelu Stožera za zaštitu i spašavanje Zadarske županije, na Kolegiju župana održanom u utorak informirao je javnost kako je jedna od najljepših plaža na širem zadarskom području, plaža u uvali Saharun na Dugom otoku, zagađena infektivnim otpadom.

- Cjelokupno područje Saharuna je onečišćeno. Radi se o infektivnom otpadu iz Albanije, istom onom koji je onečistio obalu na Pelješcu i Mljetu.

Ta je plaža pod ingerencijom Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Zadarske županije. Čim nam dopuste vremenske prilike, krenut ćemo na čišćenje - kazao je dožupan Bunja.

Prije nešto više od mjesec dana, na Danima hrvatskog turizma u Rovinju koje već 14. godinu zaredom organiziraju Hrvatska gospodarska komora i Hrvatska radiotelevizija, ravnatelj zadarske JUZUZDP Mirko Đinđić upravo je za tu plažu primio priznanje za najbolju ruralnu i udaljenu plažu u Hrvatskoj.

Plaža Saharun, prirodna pješčano-šljunkovita plaža dužine oko tisuću metara, nagrađena zbog značajne krajobrazne raznolikosti i iznimno značajne morske bioraznolikosti, a zbog prirodno-ekoloških vrijednosti, položaja i iznimne ljepote proglašena je i zaštićenim područjem u kategoriji značajnog krajobraza.

U programu praćenja kakvoće mora na plažama 2010. godine ocijenjena je godišnjom ocjenom izvrsno.

Plaža se čisti svako ljeto, a među Zadranima je posebno omiljena i kao izletišna destinacija.

http://www.slobodnadalmacija.hr/Zadar/tabid/73/articleType/ArticleView/articleId/123444/Default.aspx

----------------------------------------------------------------------------------------------

Obala Pelješca zatrpana je raznim otpadom iz Albanije

Mještani su zaključili da je riječ o albanskom smeću jer su na ambalažama natpisi na albanskom. Tvrde kako im smeće na obalu dolazi svake godine, ali nikad ovako puno

obalapeljescazatrpanaje.jpg


http://www.24sata.hr/crna-kronika-news/obala-peljesca-zatrpana-je-raznim-otpadom-iz-albanije-199240
 
zato se ja kupam u crvenom moru

bolje da me i neka ajkula gricne nego da me zapljuskuju crnogorska gomna i da se nabodem na neku siptarsku zarazenu iglu z:D

:hahaha:

tako si nazvao spostvenu kadu? :hahaha1:

i kad napuniš kadu vodom staviš malo čilija jel? :mrgreen: da bude crveno kao "crveno" more,jel?

a o ajkulama o kojim pričaš nisu sigurno veće i opasnije od ove :arrow:

images
:mrgreen::mrgreen::mrgreen:

:rotf:


:bye:
 
Poslednja izmena:
Da sam na mestu Hrvatske uputio bi upltimatum siptarskoj marvi za to smece a zatim bi im se naebao mame.

da si na mestu Hrvatske svakako bi bio isto besmožan kao i mi...

njihova svest o tome da se smeće ne baca u more se sigurno neće tako lako promeniti a nesreća po nas da u tom delu Jadrana su struje toliko jake da to smeće s njihovog dela mora donosi čak do hrvatskog....

jedino ako će međunarodna zajednica reagirati jer ipak su tu i druge zemlje koje se oslanjaju na Jadransko more a i neke su u EU...a briga o Jadranu mora biti zajednička :idea:
 
Da sam na mestu Hrvatske uputio bi upltimatum siptarskoj marvi za to smece a zatim bi im se naebao mame.

Ne smeju Hrvati ni "A" da pisnu protiv Siptara, ovi u vlasnici cele NDH obale, poliiciju i vladu NDH imaju u svojoj moci (Zna se da je Mesic kao predsednik bio na platnoj listi Siptarske mafije) a osim toga to je jedino sta u toj drzavi funkcionise, droga i human trafic.
 

Back
Top