Novi najbrži voz na svetu

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Nina

Zlatna tastatura
Supermoderator
Poruka
368.450
Prototip brzog voza naziva CR450, predstavljen u Pekingu 29. decembra, dosegao je brzinu od čak 450 kilometara na sat, što znači da bi svet uskoro mogao imati novi najbrži voz. Kada izađe na šine za komercijalnu upotrebu, novi voz će nadmašiti aktuelni kineski model CR400, koji je debitovao 2017. godine i vozi brzinom od 350 kilometara na sat, prenosi Pun kufer

Najnoviji prototip CR450 potpisuju CRRC Changchun Railway Vehicles i CRRC Sifang, koji hvale njegovu brzinu, ali i energetsku efikasnost, kontrolu buke i performanse kočenja. Prototip je prošao više od 2.000 testova kako bi ispunio rigorozne zahteve komercijalnog rada, navodi China Daily, ali su potrebna dodatna ispitivanja i poboljšanja da bi se ispunili strogi standardi.

Kina je u poslednjoj deceniji postala neprikosnoveni svetski lider u razvoju železnice, gradeći hiljade kilometara novih pruga koje stižu do skoro svakog kutka zemlje. Kineska železnička mreža duga je više od 160.000 kilometara, uključujući više od 46.000 kilometara brzih železničkih linija.

Brzi vozovi su ekološki prihvatljiva i efikasna alternativa kineskom vazdušnom saobraćaju, povezujući velike gradove sa ruralnim područjima. Od 1980-ih, stotine milijardi dolara uloženo je u nove brze pruge velikog kapaciteta širom Evrope i Azije, a pioniri su japanski Shinkansen i francuski Train a Grand Vitesse (TGV).

Clip_5.jpg

Kada citam ovako nesto i gledam slike pitam se gde smo mi sa železnickim putnim saobracajem.
Ne moramo kao Kinezi ali bar kao Italijani, Španci, Francuzi, Nemci i ostale evropske države ,
gde ovaj vid prevoza putnika deluje skoro pa savršeno.

Kada citam ovako nesto i gledam slike pitam se gde smo mi sa železnickim putnim saobracajem.
Ne moramo kao Kinezi ali bar kao Italijani, Španci, Francuzi, Nemci i ostale evropske države ,
gde ovaj vid prevoza putnika deluje skoro pa savršeno.
Kako nam ti Kinezi prave tu infrastrukturu :(...neka ih tamo neka piče samo. Ne moramo.

Kako nam ti Kinezi prave tu infrastrukturu :(...neka ih tamo neka piče samo. Ne moramo.
Vidiš, ja baš mislim da su tolika gov*na da sebi rade dobro, a ostatku svijeta uvaljuju krš.
Pričao mi rođak o nekom poznaniku koji je bio u Kini, ima neko kinesko gov*no od moba poput mene, Xiaomi ili sl., više ne radi nego što radi.
Kada je došao u Žutu galaksiju, odjednom mobitel proradio kao nenormalan, pootvaralo se hrpa nekih dodatnig opcija.
Očito ne prilagođavaju svoj izvozni proizvod stranom tržištu, već jednostavno puste u prodaju, a da li je kompatibilno ili ne, njih nije briga, bitno da možeš uputiti poziv.

Vidiš, ja baš mislim da su tolika gov*na da sebi rade dobro, a ostatku svijeta uvaljuju krš.
Pričao mi rođak o nekom poznaniku koji je bio u Kini, ima neko kinesko gov*no od moba poput mene, Xiaomi ili sl., više ne radi nego što radi.
Kada je došao u Žutu galaksiju, odjednom mobitel proradio kao nenormalan, pootvaralo se hrpa nekih dodatnig opcija.
Očito ne prilagođavaju svoj izvozni proizvod stranom tržištu, već jednostavno puste u prodaju, a da li je kompatibilno ili ne, njih nije briga, bitno da možeš uputiti poziv.
To i kažem...neka njih tamo, neka prave čuda.

Kao jeftina radna snaga koja puno radi a malo jede još nema običaj da se buni, da zamene tek oslobođene crne robove.
Ne kao kreditori, inžinjeri i kontrolori.
Samo ta "mala" razlika.
Samo što Kinezi nisu tema..njihov voz je uzet kao primer..
Pruge svaka država sebi gradi sama a nama ne moraju Kinezi mogu i drugi ako smo nesposobni sami da to radimo

Back