Quantcast

Novi način sudjenja

crni lepotan

Elita
Poruka
21.375
Odlicna stvar.

Narocito ako se uzme u obzir da su greske (penali, golovi iz ofsajda) po pravilu uvek na strani najjacih i najuticajnijih. Dovoljno je setiti se osmine finala izmedju Italije i Australije na SP 2006. nepostojeci penal u 95. minutu i Italija kasnije osvaja. Isto kao i 1994. u osmini finala - Italija i Nigerija i opet nepostojeci penal, Italija pobedjuje i odlazi u finale.

Da li bi iko mogao da zamisli da bude sviran penal u 95. minutu za Australiju i Nigeriju protiv Italije? Sada je i to moguce.
I ja očekujem da će ovo prvenstvo biti regularnije jer Italija ne učestvuje
 

Sherlock

Domaćin
Poruka
3.454
Aca je tabloidni novinar i on o sportu kao igri ne zna apsolutno ništa. Ostaće upamćeno kad je nekim nesrećnim sticajem okolnosti prenosio vaterpolo i ispuštao majmunske krike na svaki postignut gol. Valjda mu niko nije rekao da u vaterpolu pada 15ak golova po utakmici...

A što se tiče VAR tehnologije, moralo je nešto da se uradi jer je fudbal postao ogroman biznis i gube se užasno velike pare zbog previda sudija. NIje savršeno, ali je bolje nego što je bilo. Evo, makar smo sigurni kad lopta pređe gol liniju ili može da se pogleda snimak ako je sumnjiva ofsajd ili penal situacija...

Pogrešno je gledati grešku sudije kao sastavni deo fudbala i davati joj neki romantični prizvuk. Sve i nekako kada se događa drugim timovima, ali nije ni malo prijatno kad se desi timu za koji ti navijaš. Kad te zajebe sudija, sigurno si užasno kivan i besan i nemaš onaj zadovoljni pogled u očima i promrmljaš ehhh, ova sudijska greška je ono što čini fudbal lepim, cherry on the top u savršenoj utakmici.
 
Top