Novi MiG-29M2 i sistemi S-400 stižu u Srbiju!

Pa po nekoj logici. Lovci su neparni brojevi. Berkut(su-47) je bio demonstrator tehnologije za "buduce narastaje", odnosno za projekat PAK FA. Su-37 nije zaziveo.
Su-39 nije moguci broj jer je vec koristen za modernizovani su-25. Dakle preostaju(Od brojeva vecih od 35): 41,43,45,49,51.
Eto , od tih brojeva ce sigurno biti neki. :D

A zašto onda postoje Su-34, Su-32, Su-30, Su-24 i Su-22 u ponudi lovaca i lovaca bombardera? Mislim da će nas ta cifra ipak iznenaditi. To je moje skromno mišljenje.

Na ovoj temi ti nemas sta novo da kazes .... sve sto kazes vec znam - osim pogresnih podataka koje ceto ovde postavljs ..

Mnogi projekti iz vremena SSSR , koji su bili do 30 -40 godina ispred svoga vremena se danas revitalizuju i usavrsavaju .... to ce tek biti bombe kad ih Rusi dovedu do kraja ....

Misliš na ovo?

http://www.secretprojects.co.uk/forum/index.php?topic=125.0

http://www.redstar.gr/Foto_red/Eng/X_Planes/Mig_301.html

http://paralay.com/301.html

Hoce li konacno doci ti sistemi i avioni,do Srbije?

u narednih pola godine hoce. Avioni su vec napravljeni.

8soNJXq.jpg

Na ovoj temi ti nemas sta novo da kazes .... sve sto kazes vec znam - osim pogresnih podataka koje ceto ovde postavljs ..

Mnogi projekti iz vremena SSSR , koji su bili do 30 -40 godina ispred svoga vremena se danas revitalizuju i usavrsavaju .... to ce tek biti bombe kad ih Rusi dovedu do kraja ....

Ovo čak nije ni podatak nego želja :)

SSSR nikad nije bio "ispred vremena" ( osim u tenkovima i raketnoj artiljeriji) a skoro sve što su pravili bio je odgovor na ono šta su Amerikanci već napravili.
Modernizacija propalih projekata starih 30 godina, samo optimisti može da deluje kao uspešna ideja.

SSSR nikad nije bio "ispred vremena" ( osim u tenkovima i raketnoj artiljeriji) a skoro sve što su pravili bio je odgovor na ono šta su Amerikanci već napravili.
Modernizacija propalih projekata starih 30 godina, samo optimisti može da deluje kao uspešna ideja.

Izvini, ovo prosto nije tačno. Nemoj se ljutiti, ali imao sam potrebu da ti kažem.

Postoji li nešto čime potkrepljuješ svoju priču? Ja ne vladam informacijama šta ćemo kupiti, ali znam tehničke opise pojedinih opcija.

Postoje izveštaji koji kažu da je prvi srpski MiG29 oboren lansiranjem rakete sa 80 km.
Za domete ruske raketa vidi njihove kataloge a za sumnju šta mi od toga dobijamo - ostaju novinski članci i pretpostavke analitičara da Rusi ne prodaju baš sve ( kao što ni najbolje radare navodno ne prodaju).

O logici "raketa je ćorak ako ima manji domet od protivničke rakete" valjda ne treba ni diskutovati. To ti je kao fajt dva "boksera" od kojih jedan ima ruku 3 m a drugi 0,5 m.
Teško pitanje - ko bi tu nahebo? :lol:

- - - - - - - - - -

Izvini, ovo prosto nije tačno. Nemoj se ljutiti, ali imao sam potrebu da ti kažem.

Što bih se ljutio?
Ja sam se odavno oporavio od debilne SFRJ-SSSR propagande kojom smo svi filovani u učionicama sa Josipovom slikom na zidu.
Od tada verujem u logiku i ono šta vidim.

Pozicija rusofila je da su Amerikanci retardirana nacija profesionalaca, a Rusi su nadrasa u kojoj čak i neuki primerci sa 60X manje para prave bolje high - tech mašine.
I ko bi se onda ljutio kad te optužuju što ne veruješ slepo u takve viceve? :D

Poslednja izmena:
A zašto onda postoje Su-34, Su-32, Su-30, Su-24 i Su-22 u ponudi lovaca i lovaca bombardera? Mislim da će nas ta cifra ipak iznenaditi. To je moje skromno mišljenje.

Su 32 ne postoji zvanicno. Sada je su -34 i on je takticki lovac bombarder. "Multirol", ali je pre svega zamisljen kao avion koji napada ciljeve na zemlji.
Su-22 isto nije samo cistokrvni lovac za vazdusnu prevlast. Su-24 je prethodnik 32 odnosno 34. Lovac bombarder frontavoi. :D

E su-30 je vec lovac za vazdusnu prevlast! :D Ali i on je "multirol".

Ja se samo rukovodim logikom ali ne iskljucujem da ce mozda i biti, kako kazes, iznenadjenje. Mada mi je potpuno nelogicno. Ima dosta cifara za njega.
Upravo one koje sam naveo. Ali to sve nije tema u OT-u smo!

Na slici koju sam postavio sa novim mig-29M2 vide se rasklopiva uzgonska zakrilca na strejku!

f 35 je nastao kradjom Ruske tehnologije .....

Nisam ekspert za vojsku,pa mi reci
jel to znaci da ce Srbija biti zbog toga malo
bolja ili jaca sa tim avionima?!

Ne znam sta da ti kazem.
Sada imamo(od onoga sto je sposobno da leti) migove-21bis sa raketama dometa 15 km.
Novi avioni ce verovatno imati raketu r-77 dometa 80km. Eto ukratko dva podatka
i vec se vidi da cemo sto kazes ti "biti jaci i bolji". :D

- - - - - - - - - -

Bukvalno. I to ne kradjom nego veleizdajnickom politikom tadasnjih nelegitimnih uzurpatora vlasti.

To je interesantno jer F35 već leti ( kako-tako) a Rusi su još u razvoju svoje 5. generacije lovaca.

Jedini trenutak kada su Rusi imali bolji avion je davnih 50-ih a radi se o MiG 15. Amerikanci su pošteno priznali da su sa oborenih 15-ca "učili" a Rusi su takođe džentlmenski priznali da su 70-ih došli do nekog američkog aviona koji je njima bio kao "univerzitet" ( verovatno F16 na osnovu kojeg je napravljen MiG 29) . Lično gledao na tv intervjuje američkih i sovjetskih konstruktora iz tih vremena.

Poslednja izmena:
Ne znam sta da ti kazem.
Sada imamo(od onoga sto je sposobno da leti) migove-21bis sa raketama dometa 15 km.
Novi avioni ce verovatno imati raketu r-77 dometa 80km. Eto ukratko dva podatka
i vec se vidi da cemo sto kazes ti "biti jaci i bolji". :D

- - - - - - - - - -

Bukvalno. I to ne kradjom nego veleizdajnickom politikom tadasnjih nelegitimnih uzurpatora vlasti.

Koliko je ratno vazduhoplovstvo u regionu jace od Srbije?

hahah pa upravo si se ti zalagao za kupovinu jos starijih aviona tipa daso miraz, za modernizaciju mig-21 ili za odustajanje od RV....

Modernizacija Mig21 nije kupovina a odustajanje je tvoja fantazija.

U svakom slučaju 10-ak aviona ( pa još sa kljakavom "eljektronjikom") neće biti nikakva ratna avijacija nego "počasni gol" dobar tek da se napravi neka kinta od erpolisinga.

Neki relevantan izvor,potkrepljen recimo nasim delegacijama koje se dogovaraju...ili je to samo u domenu fantastike i zelja nas forumasa?

Lepo ti kazem. Nagadjam! Ako pratis Vuciceve, konkretno, izjave mozes i sam da zakljucis mnogo toga.
Ono sto je on rekao je da 21. maja pocinju u Moskvi pregovori oko Mig-29M2. Znaci to je sigurno samo da se utanace detalji ugovora.
Isto vremeno ce pregovarati i za dva radara kako se izrazio i to za kontrolu vap-a. Znaci i to je sigurno. To je ovih dana glavna vest u srpskim medijima
(ne znam da li si iz srbije i pratis li zvanicne izjave i aktivnosti ministra odbrane). A takodje dodaje poslednjih dana i to vise puta da planiramo nabavku
"kvalitetnog oruzja i orudja i savremenih PVO sistema, tako da ce za nekoliko godina svaki potencijalni neprijatelj morati dobro da razmisli pre nego sto krene na Srbiju".
Eto, nadam se da ti je ovo dovoljno da shvatis da se necemo zadrzati na migovima i dva radara vec i da cemo kupiti i PVO sisteme razlicitog dometa gde se
podrazumeva i s-300.

Poslednja izmena:
Postoje izveštaji koji kažu da je prvi srpski MiG29 oboren lansiranjem rakete sa 80 km.
Za domete ruske raketa vidi njihove kataloge a za sumnju šta mi od toga dobijamo - ostaju novinski članci i pretpostavke analitičara da Rusi ne prodaju baš sve ( kao što ni najbolje radare navodno ne prodaju).

O logici "raketa je ćorak ako ima manji domet od protivničke rakete" valjda ne treba ni diskutovati. To ti je kao fajt dva "boksera" od kojih jedan ima ruku 3 m a drugi 0,5 m.
Teško pitanje - ko bi tu nahebo? :lol:

- - - - - - - - - -

Što bih se ljutio?
Ja sam se odavno oporavio od debilne SFRJ-SSSR propagande kojom smo svi filovani u učionicama sa Josipovom slikom na zidu.
Od tada verujem u logiku i ono šta vidim.

Pozicija rusofila je da su Amerikanci retardirana nacija profesionalaca, a Rusi su nadrasa u kojoj čak i neuki primerci sa 60X manje para prave bolje high - tech mašine.
I ko bi se onda ljutio kad te optužuju što ne veruješ slepo u takve viceve? :D

Pa sad, koliko ja znam, oni su sa 60km zaključani i na njih su bile ispaljene rakete. Sve ostalo, što s u prvom delu napisao podržavam. Neka se vidi ko je bolji i po pitanju dužine ruku.

E, sad što se tiče ovog drugog dela, tu takođe vidim da pričaš po malo ostrašćeno iako pristupaš načelno neutralno priči. Tvrdim da nisi na dobrim osnovama ispričao ovo. Naročito u poređenjima cena rada. Nešto drugo se tu još dešava, ali to nije tema ovde, te ne bih se sada time bavio. Reći ću samo ukratko: nije sve u suvoj ceni rada, koja je istini za volju veoma visoka na zapadu u poređenju sa našom, ali nije mnogo veća od današnje ruske, koja tim istim naučnicima istraživačima i konstruktorima nudi još neke druge pogodnosti.

Modernizacija Mig21 nije kupovina a odustajanje je tvoja fantazija.

U svakom slučaju 10-ak aviona ( pa još sa kljakavom "eljektronjikom") neće biti nikakva ratna avijacija nego "počasni gol" dobar tek da se napravi neka kinta od erpolisinga.

nisam ni rekoa da je kupovina.

A u drugoj recenici se i sam slazes da treba kupiti savremene migove. Cestitam! :D

Su 32 ne postoji zvanicno. Sada je su -34 i on je takticki lovac bombarder. "Multirol", ali je pre svega zamisljen kao avion koji napada ciljeve na zemlji.
Su-22 isto nije samo cistokrvni lovac za vazdusnu prevlast. Su-24 je prethodnik 32 odnosno 34. Lovac bombarder frontavoi. :D

E su-30 je vec lovac za vazdusnu prevlast! :D Ali i on je "multirol".

Ja se samo rukovodim logikom ali ne iskljucujem da ce mozda i biti, kako kazes, iznenadjenje. Mada mi je potpuno nelogicno. Ima dosta cifara za njega.
Upravo one koje sam naveo. Ali to sve nije tema u OT-u smo!

Na slici koju sam postavio sa novim mig-29M2 vide se rasklopiva uzgonska zakrilca na strejku!

Su-32 postoji u ponudi na zvaničnom sajtu fabrike Suhoj. Dvoseti višenamenski lovac.
Su-22M4 je samo poslednja evolucija lovca za podršku trupama (kao naš J-22)
Su-24 je frontovski bombarder, te stoga možemo reći da nije nužno da je on lovac
Su-34 pripada familiji Su-27 i ima samo jednu dodirnu tačku sa lovcima - dve rakete v-v srednjeg dometa.
Su-30 kao i Su-32, Su-35, MiG-29 u svim modernim varijantama su višenamenski lovci-bombarderi, a višenamenski lovac-bombarder sa najsavremenijom elektronikom i radarskim sistemima i jeste zapravo lovac 4++ generacije.

Tako da, verujem da treba da sačekamo krajnji ishod - dakle kroz dve godine, kako oni svi predviđaju.

E sad, što se tiče zakrilaca - meni ona deluju, baš onako - ogromno. Rasklopivost - verujem da je to zbog demonstratora, koji je uzet iz "K" varijante. Videćemo koliko je ta unifikacija plodonosna.

E, sad što se tiče ovog drugog dela, tu takođe vidim da pričaš po malo ostrašćeno iako pristupaš načelno neutralno priči. Tvrdim da nisi na dobrim osnovama ispričao ovo. Naročito u poređenjima cena rada. Nešto drugo se tu još dešava, ali to nije tema ovde, te ne bih se sada time bavio. Reći ću samo ukratko: nije sve u suvoj ceni rada, koja je istini za volju veoma visoka na zapadu u poređenju sa našom, ali nije mnogo veća od današnje ruske, koja tim istim naučnicima istraživačima i konstruktorima nudi još neke druge pogodnosti.

Prijatelju, ja nisam ni natofil ni rusofil.
Podjednako mi se gadi politika agresorskog zapada i prevrtljive i jajarske Rusije ( izdali Srbiju, Libiju, i Sev Koreju- samo u protekloj deceniji). Narodi su nešto drugo ali to i nema veze sa ovom pričom, pogotovo ne kad su pare u pitanju.

Ostrašćenost u ovoj debati pripada onima koji tvrde da postoji nadrasa s jedne i rasa retarda sa druge strane.
Naravno, nadrasa sve radi bolje, ima i bolji standard :) , u pripitom stanju pravi bolje avione i sa 60X manje para, proizvodi su im besprekorni jer ih rade ručno a "retardi" to ne znaju pa im trebaju roboti itd itd itd :D

nisam ni rekoa da je kupovina.

A u drugoj recenici se i sam slazes da treba kupiti savremene migove. Cestitam! :D

Slažem se, samo što nikad ne bih rekao da su savremeni sve dok ime se ne ugradi Thales elektronika i dodaju rakete ne kraćeg dometa od Nato raketa.

Pošto od toga ionako neće biti ništa, draže bi mi bilo da sačuvamo pare, remontujemo 21-ce a ušteđene pare usmerimo u domaće projekte.
( bespilotne letelice sa naoružanjem, kvalitetna teretna vozila, kompjuterski navođena artiljerija, krstareće rakete, neki tenkić...sve to može za tih milijardu koliko će na kraju koštati 10-ak Mig29-ki).

Domaćinsko razmišljanje čuva budžet i kuću ;)

Poslednja izmena:

Back