Novi kružni tok kod Brankovog mosta :)

zar nije? misliš na izlaz prema starom mostu?
Crveni deo još uvek fali ako se ne varam

tok.jpg

Kružni tok je super stvar kad nema mnogo saobraćaja. Međutim kad ima, onda postaje divljina. Laktanje, borba, bezobrazluk, stres za vozače, pogotovo slabije, njima je nezgodan i vrlo neprijatan... svakako korak unazad u odnosu na semafor gde samo treba opušteno da sačekaš i nastaviš dalje.

I meni deluje tako, tamo je uvek krkljanac i uz semafor jer svi prolaze i na žuto, koče onda druge trake kad im se upali zeleno, a ne ovako... Videćemo, pokazaće vreme.

I meni deluje tako, tamo je uvek krkljanac i uz semafor jer svi prolaze i na žuto, koče onda druge trake kad im se upali zeleno, a ne ovako... Videćemo, pokazaće vreme.

Meni su semafori bolji od kružnih tokova jer mogu da ostanem opušten. Sačekam svoje svetlo i nastavim dalje. Kad ulazim u kružni tok, moram da se prebacim u borbeni mod, dakle adrenalin, stres i bezobrazluk. I to mi smeta. Više volim kad dođem na odredište opušten. Ali eto, stručnjaci kažu kako je divljina bolja od uređene raskranice. Šta ga znam, verovatno je do mene ;)

Kada bi svi imali vozačku kulturu semafor bi bio najbolje rešenje ali kod nas to nije slučaj. Vozači ulaze u raskrsnice čim se pali zeleno i kreću bez obzira što je u samoj raskrsnici kolaps jer zaboga - zeleno je, nema veze što nema gde. Samo jedan od primera.
Semafor je loše rešenje jer usporava saobraćaj jer na primer vozač mora da čeka na semaforu iako nema nikoga da mu seče pravac kretanja.

Kružni tok je super stvar kad nema mnogo saobraćaja. Međutim kad ima, onda postaje divljina. Laktanje, borba, bezobrazluk, stres za vozače, pogotovo slabije, njima je nezgodan i vrlo neprijatan... svakako korak unazad u odnosu na semafor gde samo treba opušteno da sačekaš i nastaviš dalje.
Kružni tok je uvek bolji od semafora , nema ovde mnogo izlaza u principu da nastane neki karambol. Još je bolje što su svuda po tri trake.
Ovo bi mogao biti dobar potez napokon i ove džiberske vlasti.
Mogao kažem jer sa njima uvek ide ono ali....

Kružni tok je uvek bolji od semafora , nema ovde mnogo izlaza u principu da nastane neki karambol. Još je bolje što su svuda po tri trake.
Ovo bi mogao biti dobar potez napokon i ove džiberske vlasti.
Mogao kažem jer sa njima uvek ide ono ali....
U civilizovanoj zemlji da, kod nas ne. Pogledaj samo Autokomandu i kruzni tok, najgora stvar koju su napravili.

Kada bi svi imali vozačku kulturu semafor bi bio najbolje rešenje ali kod nas to nije slučaj. Vozači ulaze u raskrsnice čim se pali zeleno i kreću bez obzira što je u samoj raskrsnici kolaps jer zaboga - zeleno je, nema veze što nema gde. Samo jedan od primera.

To čak nije ni kultura, već saobraćajno pravilo. Pravilo kaže da se ne ulazi u punu raskrsnicu. Međutim izgleda su mnogi zaboravili testove koje su polagali, a kod nas se to slabo kažnjava.

Sad sam se vraćala u špicu. Gužvanjac. Pre podne još nekako. Pravac bgd nikole tesle je prohodan kao i pre, ide se samo desno. Međutim, najteže je ući iz b Nikole tesle jer najviše auta idu pravo u pravcu bulevar mihajla pupina most. Tu se čeka dosta, možda i više nego kad je bio semafor. Prepuno auta i nemaš kad da se uključiš

Back