Нови извештај светске банке: Русија претекла Немачку, највећа економија у Европи

Na sta se trosi americki i engleski BDP? Pa na kvislinge u drugim drzavama, na mornaricu koja zaradjuje za milijardere preteci narodima po svetu, na odrzavanje ratnih baza....koje sve zaradjuju da bi se delu stanovnistva davala pomoc, a delu stanovnistva uzimale kuce i zaboravljalo da postoje, jer ne primaju ni taj minimum....

Нешто ми овај извештај сумњив, ал ајде.

Био сам мало у Њемачкој пре десетак дана, нисам приметио да су они приметили да им се стање тако погоршало.

Возни парк у Берлину је сиротињски у односу на онај у Москви или Петрограду.
Pa tako i treba da bude, cim vidis luksuzni vozni park vladinih cinovnika, u pitanju je propala ili mafijaska drzava.

Putin: Funkcionerima ubuduće samo domaći automobili​

https://rt.rs/ekonomija/44091-svetska-banka-bdp-rusija-nemacka-ppp/

Привреда Русије пета је на свету и прва у Европи када је реч о БДП-у усклађеним са паритетом куповне моћи.
Руска економија је претекла Немачку и сада се налази на првом месту у Европи када је реч о бруто друштвеном производу (БДП) усклађеним са паритетом куповне моћи, показују подаци Светске банке.

Процењује се да је БДП Русије по тим показатељима сада 5,33 билиона долара, чиме се она налази на петом месту у свету.

Немачка се налази на шестом месту са БДП-ом од 5,31 билион долара.

Прво место и ове године заузима Кина, са укупним БДП-ом који је нешто већи од 30 билиона долара. Њу прате Сједињене Америчке Државе (25,4 билиона), Индија (11,8 билиона) и Јапан (5,7 билиона).

Pogledajte prilog 1390041
Како наводи "Волстрит џорнал", стабилност руске економије је последица значајних инјекција владе, развоја војноиндустријског комплекса, као и преоријентације спољне трговине ка источним партнерима, посебно Индији и Кини.

Још када се узме у обзир да је руски спољни дуг процентуално у односу на БДП неколико пута мањи од западних “моћних” економија…
https://www.populationu.com/gen/countries-by-gdp

Prosecna plata u Rusiji manja nego u Srbiji
Kolika je gde prosečna plata i GDP u toj zemlju nisu baš u najstrožij korelaciji, što se tiče industrijskih kapaciteta RF da nisu bitno veći od onoga što se obično misli Zapad ne bi ovoliko trčao okolo da nađe municiju i oružje za Ukrajinu.

Irska npr ima GDP po stanovniku bar dvostruko veći od Nemačke i oko 3 puta veći od Japana, inače ne proizvodi baš ništa.

Poslednja izmena:

Био сам мало у Њемачкој пре десетак дана, нисам приметио да су они приметили да им се стање тако погоршало.
Stanje u Nemačkoj baš uopšte ne mora da se “pogoršava” da bi po svakom zamislivom parametru zaostajala za Amerikom i Kinom. Od prve ima bar 50% manji GDP po stanovniku (razlika se uvećava svake godine, u američku korist, naravno), a već sada imaju celu petinu totalnog GDP-a Kine - ne mora niko da siromaši/osiromaši da bi se odnosi menjali.

https://rt.rs/ekonomija/44091-svetska-banka-bdp-rusija-nemacka-ppp/

Привреда Русије пета је на свету и прва у Европи када је реч о БДП-у усклађеним са паритетом куповне моћи.
Руска економија је претекла Немачку и сада се налази на првом месту у Европи када је реч о бруто друштвеном производу (БДП) усклађеним са паритетом куповне моћи, показују подаци Светске банке.

Процењује се да је БДП Русије по тим показатељима сада 5,33 билиона долара, чиме се она налази на петом месту у свету.

Немачка се налази на шестом месту са БДП-ом од 5,31 билион долара.

Прво место и ове године заузима Кина, са укупним БДП-ом који је нешто већи од 30 билиона долара. Њу прате Сједињене Америчке Државе (25,4 билиона), Индија (11,8 билиона) и Јапан (5,7 билиона).

Pogledajte prilog 1390041
Како наводи "Волстрит џорнал", стабилност руске економије је последица значајних инјекција владе, развоја војноиндустријског комплекса, као и преоријентације спољне трговине ка источним партнерима, посебно Индији и Кини.

Још када се узме у обзир да је руски спољни дуг процентуално у односу на БДП неколико пута мањи од западних “моћних” економија…
How yes no

https://countryeconomy.com/countries/compare/germany/russia

Umjetno postavili kurs rublje 30 posto niži od predratnog pa imali rast u dolarima i pad u rubljama. Sad je rublja od početka godine oslabila 40% jer je deviza sve manje, a plaćanja u rubljama domicilnom stanovništvu eksplodirala.
Zato nema smisla vršiti međunarodnu trgovinu valutama diktatorskih režima jer tečaj ne drže tržišnim nego se njime igraju kako im paše.
tu lepo kao stručljak napiši to u jedno pismo ovima iz svetske banke , naguraj u koverat zalepi markicu i blago čiče ujutru u poštu. Vidis da oni nemaju pojma

tu lepo kao stručljak napiši to u jedno pismo ovima iz svetske banke , naguraj u koverat zalepi markicu i blago čiče ujutru u poštu. Vidis da oni nemaju pojma
Ruski bdp je u 2022. u rubljama pao službeno za 2.1%, u dolarima, uslijed umjetnog jačanja kursa, povećao za preko 20%.

ne pisi ti so meni znam ja to. Piši to ovima u belosvetskoj banci. Vidis da su ljudi u zabludi.
Znaju i oni to, to su suhoparne statističke brojke. Bit će veselo ove godine kad se podaci okrenu.
Rusofili će kmečati o belosveckoj zaveri.

Ruski bdp je u 2022. u rubljama pao službeno za 2.1%, u dolarima, uslijed umjetnog jačanja kursa, povećao za preko 20%.

Koncept "umjetno jacanje kursa" ne postoji nigde u ekonomiji.

Postoji samo nesto sto se zove monetarna politika neke drzave.

Oni primete sta da im se kaze da primiete
Ja primetim da pre deset godina nisam vidio Germani da prose na ulici a sad sam na to naviko

Back