NOVI IZBORI ŠTO PRE!

Podržavate li raspisivanje novih izbora?

• Da

• Ne

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.

gost 198384

Iskusan
Poruka
5.443
Kako je više nego jasno da su i ovi pregovori o formiranju vlade prerasli u pijačno cenkanje kao i da bi formiranje nove-stare vlade bio najciničnije izigravenje voje birača smatram da je neophodno pod hitno raspisati nove izbore.

Pred toga, pošto su minuli izbori održani u krajnje neregularnoji atmosferi što je rezultiralo činjenicom da njihovi rezultati nisu realan pokazatelj raspoloženja u narodu raspisivanje novih izbora bi morao da bude imperativ za predsednika Tomislava Nikolića.

Takođe smatram da bi se raspisivanjem novih izbora izbegla neminovna politička i socijalna kriza koja bi usledila nakon formiranja vlade koju bi činile stranke još uvek aktuelnog režima.

Niti jedna država koja je u toliko dubokoj krizi što materijalnoj što vrednosnoj ne sme ignorisati volju 15% birača čiji su glasovi relativizovani i podeljeni između nadcenzusnih opcija kao i činjenicu da je pola birača ignorisalo izbore što je svojevrsni pasivni referendum protiv svih koji danas čine političku scenu Srbije.

Dakle novi izbori bez odlaganja!

Poslednja izmena:
Samo me zanima do koje je mere narod glup i koliko je spreman da trpi?
Tadic je protiv naroda u Srbiji vodio psiholoski rat,iz njega izasao kao genocidni pobednik :mrgreen: Ubio je narod u psihu,napravio od njih zombije koji tumaraju u mraku i bedaku....zive ljudi u sirotinji,kad i to malo sirotinje nestane slede porodicna samoubistva,skakanje sa mostova,solitera,pod voz...Apatija,depresija,suicid Srbije je zivotno nedelo Tadica!!!!:evil::evil::evil:

Mene zanima jel' stpljiviji ili gluplji, ali to mu dodje u ovom slucaju isto.

Nista se ne brinite, bice ista vlada, Tadic-Dacic-Dinkic, a jos ce se i slaviti jer eto Ceda Jovanovic nije usao u Vladu pa ce i Srbi biti zadovoljni pored prosrba i graDZana. :D

Ha, pa to će ti dovesti u komšiluk još cirka pola miliona radno najsposobnijih građana Srbije.

Jedan član moje porodice odlazi za mesec dana tim stopama a nije isključeno ni da mu se pridružim uskoro.

Ovo stvarno nije normalno šta se dešava u ovoj državi.

Sve je okrenuto naglavačke.

Šljam i vucibatine nam kroje sudbinu i teraju iz sopstvene države.

Novi izbori nece doneti nista novo. Jedino bi se nova vlada mogla zvati SNS-SPS, umesto dosadasnjih DS-SPS, a to mu dodje na isto.

U Srbiji nema ozbiljne stranke koja nudi nesto novo, novi izbori (posle par meseci agonije) donece isto s*anje u drugom pakovanju.

Tadic je protiv naroda u Srbiji vodio psiholoski rat,iz njega izasao kao genocidni pobednik :mrgreen: Ubio je narod u psihu,napravio od njih zombije koji tumaraju u mraku i bedaku....zive ljudi u sirotinji,kad i to malo sirotinje nestane slede porodicna samoubistva,skakanje sa mostova,solitera,pod voz...Apatija,depresija,suicid Srbije je zivotno nedelo Tadica!!!!:evil::evil::evil:

Sve mi se dopada u tekstu !
Najviše "porodična samoubistva"......Ubedljivo.

:cepanje::cepanje::cepanje:

To jednostavno nije tačno.

Vlast koju čini većina za koju nije glasalo cirka 75% građana sa pravom glasa nije demokratska vlast već hunta.

Po toj logici mi nikada nismo imali niti ćemo imati legitimnu vladu jer nikada nije ni izašlo više od 60 i kusur procenata. I ne samo mi nego niko u svetu.
A novim izborima ništa se dramatično ne bi promenilo, u suštini sps i urs su ti u vladi kako god okreneš. Samo je pitanje ko će se više otvoriti i kakve će sve pogodnosti dati. Znači trgovina u najbrutalnijem obliku. Ako nemaš stomak za to nisi za političara.

Po toj logici mi nikada nismo imali niti ćemo imati legitimnu vladu jer nikada nije ni izašlo više od 60 i kusur procenata. I ne samo mi nego niko u svetu.
A novim izborima ništa se dramatično ne bi promenilo, u suštini sps i urs su ti u vladi kako god okreneš. Samo je pitanje ko će se više otvoriti i kakve će sve pogodnosti dati. Znači trgovina u najbrutalnijem obliku. Ako nemaš stomak za to nisi za političara.

Tacno. To nije razlog za nove izbore, jer ce broj izaslih mozda biti jos manji nego u maju.

To jednostavno nije tačno.

Vlast koju čini većina za koju nije glasalo cirka 75% građana sa pravom glasa nije demokratska vlast već hunta.
Što nije tih 75% glasalo za opoziciju , nisu ih Djidove i Soroševe naoružane falange držale zaključane u kućama tog 6. maja i branile im da idu na glasanje .
Ti šatro obespravljeni što su ostali kući tog dana umesto da glasaju protiv režima ( ili za bilo koga sve jedno ) su to uradili dobvrovoljno , te samim tim su oni potpuno irelevatni za bilo šta i ko im **** mater . :D

Po toj logici mi nikada nismo imali niti ćemo imati legitimnu vladu jer nikada nije ni izašlo više od 60 i kusur procenata.
A naročito je nelegitimna kad izađe 40 i kusur%.

Opet nije tačno.

Ponovljeni izbori bi svakako bili kraj za aktuelni režim.

Što nije tih 75% glasalo za opoziciju , nisu ih Djidove i Soroševe naoružane falange držale zaključane u kućama tog 6. maja i branile im da idu na glasanje .
Ti šatro obespravljeni što su ostali kući tog dana umesto da glasaju protiv režima ( ili za bilo koga sve jedno ) su to uradili dobvrovoljno , te samim tim su oni potpuno irelevatni za bilo šta i ko im **** mater . :D

Na eventualnim ponovljenim izborima nikakva opozicija ne bi dobila vlast, jer naprednjaci nisu opozicija.

Donekle razumem one koji nisu glasali, jasno je da nam je izbor ocajan, ali su oni jednako 'krivi' za situaciju u kojoj smo sada, bas koliko i oni koji su glasali. Dakle, ovo sto imamo, to je volja naroda. Ne znam cime bi stranke motivisale gradjane da izadju u vecem broju. Pogotovo posle praznih obecanja oko utvrdjivanja kradje izbora.

Nije 75 nego 55.

Ali ti ljudi ne glasaju jer ih je svirepa medijska kampanja koju je vodila hunta ubedila da ne može biti bolje.

To su ljudi kojima je volja ubijena.

To su ljudi koji su ostalo ovde da umru dok su im se deca razbežala po svetu.

To su ljudi kojima niko nikada nije pružio šansu.

To su ljudi koji nemaju na čemu da budu zahvalni bilo kome ko je prodefilovao ovuda u poslednjih 70 godina.

Oni su paradigma nesreće i odumiranja ove države pod titoističkom i petolistopadskom dikaturom.

Oni su toliko već izgubili da im više nije važno hoće li biti bolje već koliko će još trajati...

A verujem da će im oni koji se oštre na vlast ovih dana svakako prekratiti čekanje.

Nije 75 nego 55.

Ali ti ljudi ne glasaju jer ih je svirepa medijska kampanja koju je vodila hunta ubedila da ne može biti bolje.

To su ljudi kojima je volja ubijena.

To su ljudi koji su ostalo ovde da umru dok su im se deca razbežala po svetu.

To su ljudi kojima niko nikada nije pružio šansu.

To su ljudi koji nemaju na čemu da budu zahvalni bilo kome ko je prodefilovao ovuda u poslednjih 70 godina.

Oni su paradigma nesreće i odumiranja ove države pod titoističkom i petolistopadskom dikaturom.

Oni su toliko već izgubili da im više nije važno hoće li biti bolje već koliko će još trajati...

A verujem da će im oni koji se oštre na vlast ovih dana svakako prekratiti čekanje.

A kako će ih tako ubivene u pojam naterati da sada na novim izborima glasaju ?
Ili bi ako opet izadje 40% ,a vlast formira neka druga partija , a ne ove sada ,onda ne bi bio problem mala izlaznost i sve bi bilo do jaja legitimno . :think:
Mada ja se ne slažem baš sa tom tvojom soc. analizom apsatinenata , možda nisam u pravu al lično mislim da oni koji su najviše najebali i koji najteže žive mnogo više izlaze na izbore , a da je medju apsinetima dosta onih koji su jednostavno razmaženi , nezainteresovani ,politički idioti,lenji , snobovi koji se uzdižu iznad situacije ,klinci koji nemaju pojma o politici i zabole ih za istu jer žive na tatinoj i maminoj grbači (od 18 do 28 recimo ) ...a kojima ipak nije toliko loše, tako da je medju apstinentima mnogo manji broj onih očajnika i gubitnika koji jedva preživljavaju ,nego medju onima koji glasaju .

Poslednja izmena:
Novih izbora nece biti sigurno u naredna dva meseca a verovatno ni posle toga, jer to ne bi odgovaralo SPS-u, koji ce u tom slucaju pre da udje u Vladu sa naprednjacima i tako se obezbedi za naredne cetiri godine. Sto se tice onih koji nisu izasli na predhodne... ebiga, sledeci put - pamet u glavu (i dupe uza zid :D).

Back