Novi dizajn nekadašnjih Zastavinih automobila

Tristać u novom ruhu​

S obzirom da smo zajedno sa Laslom Nađ -Pergeom de facto pokrenuli novu rubriku, u kojoj objavljujemo savremeno viđenje dizajna nekih kultnih modela s ovih prostora, posle narodnih automobila došao je na red i automobil koji je u svoje vreme smatran jugoslovenskim Mercedesom.
Ko je pažljivo pročitao prethodni članak, zna da mislimo na čuvenu Zastavu (iliti Fiat) 1300/1500 koji je u svoje vreme kada se pojavio pre više od šezdeset godina bio jako napredan i luksuzan automobil. Zbog svog naziva je u narodu prozvan „Tristać“.
tristac-full-sizejpg.jpg

Ovaj model se u svojim kasnijim verzijama odlikovao diskovima na sva četiri točka, što znači da je po tom pitanju bio napredniji od mnogih američkih modela tog vremena koji su standardno imali doboše.
Što se tiče istorijata ovog modela, nećemo više pisati jer je za nedelju koja prva dođe, tradicionalno, naš Jenki pripremio prigodan tekst, a ko će bolje opisati povest nekog automobila ako ne on.

Laslo je kreirao limuzinu sa relativno povišenim krovom, što je suprotno današnjim trendovima. Tu su i „dupli“ farovi po uzoru na prethodnika, a LED lajsna postavljena ispod haube ističe moderniji stil. Koncept ne bi bio koncept da nema felne karakteristične za prototipove koje vrlo verovatno ne bismo ni videli u serijskoj proizvodnji.
Zadnji kraj je izbačen sa visokom zadnjom svetlosnom grupom i u potpunosti podražava originalni „Tristać“, a sa bočne strane se proteže linija koja takođe daje omaž starom modelu. Maska ima dizajn usmeren na 21. vek, dok prednji deo u celini nas pomalo podseća na originalni Nissan Skyline.

Ne bismo više da dužimo, želimo da čujemo i mišljenje naših čitalaca.
image_6483441-scaled.jpg

Pozdrav svakome! Evo i ja sa se priključim diskusiji, ako ve' pri;amo o mojim dizajnovima :)
Biće ih još!!!
Danas je izašao redizajnirana Florida, Pogledajte! Šta mislite?
U dizajnu sam preskočio par modela
😉
Ipak zadnji mali trouglasti prozor je ostalo, kockasti farovi i forma prednjeg usisa, kao i ravan krov ali modernizovan.
https://autorepublika.com/2023/10/15/yugo-florida-21-veka/

Pozdrav svakome! Evo i ja sa se priključim diskusiji, ako ve' pri;amo o mojim dizajnovima :)
Biće ih još!!!
Danas je izašao redizajnirana Florida, Pogledajte! Šta mislite?
U dizajnu sam preskočio par modela
😉
Ipak zadnji mali trouglasti prozor je ostalo, kockasti farovi i forma prednjeg usisa, kao i ravan krov ali modernizovan.
https://autorepublika.com/2023/10/15/yugo-florida-21-veka/
dobrodošao na forum , i Florida ti je super, kod tvojih dizajna ostaje patina originala u modernom pakovanju
očekujemo još noviteta :ok:

Back