Novi bojkot megamarketa

dlugomir

stari roker
Moderator
Poruka
233.881
Iako bojkot u petak realno nije bio bog zna kakav ipak je po nekim podacima doneo smanjenje prihoda tog dana za oko trećinu. No, pošto nas giga mega turbo marketi izgleda baš ne fermaju sad se sprema novi bojkot:

"Efektiva" poziva na novi bojkot trgovinskih lanaca, ovaj put – petodnevni​

Ovaj poziv podržavaju i udruženja potrošača "Prosperitet" iz Novog Sada i Republička unija potrošača iz Beograda.

Udruženje potrošača "Efektiva" poziva potrošače na novi bojkot 5 velikih trgovinskih lanaca, u trajanju od ponedeljka, 10. do petka, 14. februara.

Od prošlog bojkota u petak, 31. januara, i nakon javnog poziva trgovcima da preduzmu konkretne korake u cilju sniženja cena, čak se dogodilo da su pojedini bojkotovani trgovci povećali cene. To zahteva novi bunt potrošača, koji će biti pretočen u bojkot u trajanju od 5 dana – poručuju iz "Efektive" i dodaju:

Ako ni posle ovog bojkota ne bude konkretne reakcije, zajedno sa potrošačima, donećemo odluku o bojkotu pojedinačnih trgovaca na duži period, sa ciljem da ih na taj način nateramo da snize cene!

Deo "rezultata" prethodnog bojkota:

Poreska uprava saopštila koliko je fiskalnih računa izdato na dan bojkota trgovinskih lanaca

https://www.mojnovisad.com/vesti/ef...nskih-lanaca-ovaj-put-petodnevni-id67501.html

Šta mislite, da li će se ovog puta građani u svom interesu odazvati u većem broju?

Poslednja izmena:
Problem je u tome sto su manje firme i marketi generalno jos skuplji od tih velikih lanaca.

Potrebna je neki masovni trud da se napravi centralizovana baza informacija, gde bi se nize cene pojedinih proizvoda u manjim marketima prikazivale sto vecem broju ljudi, pa tako kada krenes po manjim marketima, tacno znas koji proizvod, gde i sta je jeftinije.

Ali ono tipa, generalne poruke 'idi na pijacu', a na pijacu je generalno jos i skuplje, a ne tako retko i nekvalitetnije, to nece da funkcionise.

Kao i za vecinu stvari u zivotu, potrebno je da se konkretno posveti vise vremena necemu, a ne generalne parole.

Iako bojkot u petak realno nije bio bog zna kakav ipak je po nekim podacima doneo smanjenje prihoda tog dana za oko trećinu. No, pošto nas izgleda giga mega turbo marketi izgleda baš ne fermaju sad se sprema novi bojkot:

"Efektiva" poziva na novi bojkot trgovinskih lanaca, ovaj put – petodnevni​

Ovaj poziv podržavaju i udruženja potrošača "Prosperitet" iz Novog Sada i Republička unija potrošača iz Beograda.

Udruženje potrošača "Efektiva" poziva potrošače na novi bojkot 5 velikih trgovinskih lanaca, u trajanju od ponedeljka, 10. do petka, 14. februara.

Od prošlog bojkota u petak, 31. januara, i nakon javnog poziva trgovcima da preduzmu konkretne korake u cilju sniženja cena, čak se dogodilo da su pojedini bojkotovani trgovci povećali cene. To zahteva novi bunt potrošača, koji će biti pretočen u bojkot u trajanju od 5 dana – poručuju iz "Efektive" i dodaju:

Ako ni posle ovog bojkota ne bude konkretne reakcije, zajedno sa potrošačima, donećemo odluku o bojkotu pojedinačnih trgovaca na duži period, sa ciljem da ih na taj način nateramo da snize cene!

Deo "rezultata" prethodnog bojkota:

Poreska uprava saopštila koliko je fiskalnih računa izdato na dan bojkota trgovinskih lanaca

https://www.mojnovisad.com/vesti/ef...nskih-lanaca-ovaj-put-petodnevni-id67501.html

Šta mislite, da li će se ovog puta građani u svom interesu odazvati u većem broju?

Да вам поновим како су већи маркети реаговали

Смањили су асортиман , диверсификованост производа сличних ... и смањили количину артикала

Мањи маркети су дигли цене

Сви трговци се искључиво снадбевају дистрибуирано . Велики маркети углавном из робних резерви других околних страних земаља.

Зато имате јефтино јужно воће например.... Или се скупљају тако што владајучих 1 000 000 узме кредит па подели новац рецимо

свињарима да продају снижено 500 евра кило .. или увезу непродату ћуретину из Словеније и Италије ....

Мањи маркети су слични да вас не давим

Значи цео систем је подпуно тако устројен па бојкоти неће никаквоога имати ефекта

Пример за бојкот је рецимо како је држава реаговала на одлив мозгова .. Па никако .. 2 000 000 је отишло и само ослободило место за

1 000 000 лојалиста и њихову децу... Значу Србији вам треба мозак само за трговину и некретнине

Други пример... Отишли су сви возачи ..

Држава је нашла из Сри Ланке Индије Пакистана јер тамо може јефтино оне који су сироти и морају да раде

Који је једини излаз ... Сукцесивна продаја станова по већим насељеним местима и куповина монтажних кућа по руралним срединама .

Тако же оних 1 000 000 да изгубе иувор прихода јер кредитори могу да узму само празан град као колатерал

Problem je u tome sto su manje firme i marketi generalno jos skuplji od tih velikih lanaca.

Potrebna je neki masovni trud da se napravi centralizovana baza informacija, gde bi se nize cene pojedinih proizvoda u manjim marketima prikazivale sto vecem broju ljudi, pa tako kada krenes po manjim marketima, tacno znas koji proizvod, gde i sta je jeftinije.

Ali ono tipa, generalne poruke 'idi na pijacu', a na pijacu je generalno jos i skuplje, a ne tako retko i nekvalitetnije, to nece da funkcionise.

Kao i za vecinu stvari u zivotu, potrebno je da se konkretno posveti vise vremena necemu, a ne generalne parole.

Па ти си прикривени комуњара .. Пусти само тржиште да се регулише или још боље

Иди на село па штанцуј квалитетно и иди на пијацу па продај јефтино .....

I ja. Izgleda da su Slovenci i Hrvati u tom pogledu mnogo organizovaniji.

Нема везе са организацијом... Словенце и Хрвате цене ... прво Словеначка и Хрватска Влада

Србе не цене ни у ЕУ ни САД нни Русија ни Кина а ни Српска Влада ....

Србе нико не цени .. па ни Срби

Срби често не цене ни сопствену децу .. често ни сопствене родитеље ..ни рођаке

Када буду Срби сами себе ценили цениће их и други ...

Није цењен проблем Бечкерека са водом од стране Ново Сађана .. ниј ебило заједништва

.. нормално да се не цени проблем у Новоме Саду ...

и нормално да се не цени проблем у Београду

У србији има 1 000 000 Лојаних који све пљачкају и никога не цене сем себе и своје деце

Poslednja izmena:
Па ти си прикривени комуњара .. Пусти само тржиште да се регулише или још боље

Иди на село па штанцуј квалитетно и иди на пијацу па продај јефтино .....
Ne, to sto sam napisao je klasicna organizacija 'odozdo-nagore' u kapitalizmu.

Mislim da bi bolje bilo da se bojkotuje 1 , nedelju dana, pa ako ne spuste cene da se bojkotuje taj isti mesec dana
Ako ne spusta nastavimo i dalje bojkot, nek propadne
Onda prelazimo na sledeceg, tvrdim da bi bar tada debelo spustili cene svi da ne bi oni bili sledeci i da bi mi odustali

Ali dobro, pridruzujem se i ovakvom bojkotu
ovo je pametna strategija

Mislim da bi bolje bilo da se bojkotuje 1 , nedelju dana, pa ako ne spuste cene da se bojkotuje taj isti mesec dana
Onda prelazimo na sledeceg, tvrdim da bi bar tada debelo spustili cene svi da ne bi oni bili sledeci i da bi mi odustali

Ово ти ј едобра идеја.

Бојковати ЈЕДАН ланац док не пропадне .....

Месец дана рецимо МАКСИ

Код њих је стално као 100 000 производа на попусту 1000%

Зашто се задржати на 'великим маркетима'

Например бојковати на општини Стари Град све мале маркете недељу дана .

зашто се задржати на трговини

Месец дана бојкотовати све нотаре на Новом Београду ?

....

Slažem se da treba da postoji selektivnost.
U waikikiju je roba jeftinija nego po pijacama gde i ne plaćaju porez.
Neko to bolje da istraži šta i kako
Ove ned sam u maxiju videla velike popuste, ne znam da li je reakcija na ono što je bilo

Зашто се задржати на 'великим маркетима'

Например бојковати на општини Стари Град све мале маркете недељу дана .

зашто се задржати на трговини

Месец дана бојкотовати све нотаре на Новом Београду ?

....
Kako da bojkotujes notare?

Pa to ti je problem sto ti ne razumes kolektivizme komunistickog, od kolektivizama kaptialistickog tipa.

Udruzenje potrosaca je kolektivizam kapitalistickog tipa.

Notari su nametnuti kolektivizam komunisticko-etatistickog tipa.

Nije svaki kolektivizam komunizam i/ili nacionalizam.

To sto vi mislite da je kapitalizam neki ekstremi individualizam, to govori o tome da vi ne znate sta je kapitalizam.

1000014648.jpg

Vidiš, to je dobra ideja. Nije mi to palo na pamet.

Back