Миле саКлисе
Elita
- Poruka
- 20.637
Aktuelan je sadašnji zakon koji propisuje onako kako sam rekla![]()
Па нећемо се ваљда закона држати ко пијан плота?

Donji video pokazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: Za ovu funkciju potrebno je da sajtu pristupite pomoću ugrađenog pregledača "Safari".
Aktuelan je sadašnji zakon koji propisuje onako kako sam rekla![]()
Zaboravljate na par važnih stvari.Kad vam pametnjakovići promene ime ulice,sve troškove oko zamene dokumenata plaćate vi.I da ne zaboravim,sve poznanike,prijatelje i rođake morate da obavestite da vam je promenjeno ime ulice i to posle bez obzira na obaveštenja stvara velike probleme jer neki ljudi,pogotovo oni stariji ne mogu da registruju tu promenu više godina.
Ko je bio Alija Alijagic, ja nisam odavle?
Neki predvodnik janicara?
Заборавила си Мршала Тита који имаше улицу у селу сваком чак и пар градова а био је жив
Šta bi ovaj grad bez nas, poslednjeg bastiona bratstva i jedinstva i najodanijeg sledbenika Titovog puta.
НИ ПАРТИЈЕ
Smeš da se kladiš u ovo?
Skupili su 10.000 potpisa, predali pre neki dan ...
Pazi ulice oko mene:
Omladinskih brigada, Proleterske solidarnosti, Milentija Popovića
Драго ми је због вас.
Дође ми да вриснем![]()
Sve sto oni vise napadaju NOB,sve vise pokazuju svoju nemoc.Sve sto vise pokusavaju da propagiraju pokret DM,sve vise navlace mrznju ljudi na njih.
medved_bg:Proleterske solidarnosti se sada zove Antifašističke borbe, ali to jedva znaju i oni koji stanuju u toj ulici![]()
medved_bg:Bulevar Lenjina je odavno Bulevar Mihajla Pupina, a za Milentija cenim da mutavci koji sede u tim komisijama za preimenovanje nemaju pojma ko je.
Ja sam saznala kad sam se uselila u tu ulicu, pre par meseci.
Kod mene i dalje koriste naziv Bulevar Lenjina.
Siti legendo,.odkud ti na ovoj temiRođen je 1896. godine u Bijeljini. Potiče iz osiromašene begovske porodice. Završio je stolarski zanat i već u šesnaestoj godini ušao u sindikalni pokret.
Mobilisan je za vreme Prvog svetskog rata. Protestovao je zbog loših uslova u vojnoj radionici u Mostaru zbog čega je hapšen. Postaje član Socijalističke radničke partije (komunista) 1919. godine, a 1921. stupa u terorističku organizaciju "Crvena pravda".
Iste godine, sa svojim drugovima, izvršio je 21. jula u Delnicama atentat na Milorada Draškovića, ministra unutrašnjih poslova u Vladi Kraljevine SHS, glavnog inicijatora Obznane (30. decembra 1920) kojom je zabranjeno sindikalno organizovanje i rad KP Jugoslavije. Atentat na Draškovića bio je prvo političko ubistvo u Kraljevini Jugoslaviji.[1] Alija je osuđen na smrt i obešen u Zagrebačkom zatvoru 8. marta 1922. godine. Njegova smrt je dovela do demonstracija u Zagrebu, Zbog posjećivanja njegovog groba od strane komunista, policija prekopava njegov grob i zakopava ga u selu Turija kod Bihaća.
Posle Drugog svetskog rata po njemu je nazvana ulica u Beogradu, na Petlovom brdu, koja je s početka 21. veka preimenovana u Ulicu Milorada Draškovića. U Sarajevu je postojala osnovna škola Alija Alijagić, koja se sada zove osnovna škola Malta.[2]
Godine 1974. je snimljena dokumentarna drama "Zašto je pucao Alija Alijagić", koja na osnovu autentičnih zapisnika sa suđenja atentatorima rekonstruiše pomenuti atentat.[3] Snimanju TV drame prisustvovao je Rodoljub Čolaković, jedan od glavnih optuženih na ovom procesu.
Zaboravljate na par važnih stvari.Kad vam pametnjakovići promene ime ulice,sve troškove oko zamene dokumenata plaćate vi.I da ne zaboravim,sve poznanike,prijatelje i rođake morate da obavestite da vam je promenjeno ime ulice i to posle bez obzira na obaveštenja stvara velike probleme jer neki ljudi,pogotovo oni stariji ne mogu da registruju tu promenu više godina.
U državi u kojoj je svaki drugi čovek pripadnik MENSE to izgleda mora da se radi svake druge godine.To se jednom mora učiniti bez obzira na troškove jer ulice nose imena najgorih ubica i bitangi.
manje_zlo:Ај да има неких заслужних црвендаћа попут Жданова и Толбухина, ал то је жута гамад брже боље укинула, ружна је успомена на руске ослободиоце.