Ganfajter
Stara legenda
- Poruka
- 80.376
i srecno kukanje 

Donji video pokazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: Za ovu funkciju potrebno je da sajtu pristupite pomoću ugrađenog pregledača "Safari".
Da li vi zaista mislite da mi imamo uticaj na broj predmeta koji nam servira Ministarstvo? Mislite da nemamo pedagogiju, dečju psihologiju i da ne shvatamo koje je t opterećenje za decu? Mislite da nismo protestvovali zbog toga?Tu se ne radi o kuknjavi, a ni pare im nisu narocito vazne jer sindikalkama plata sluzi za sminku, garderobu i mobilne telefone.
Ako neki debil napravi raspored deci da imaju u jednom danu 10 časova to se zove izivljavanje prema deci isto onako kako lekar kaze "gospodjo, za to ste glasali", a debil nista ne radi niti sta zna u drzavnom zdravstvu. Posle ce da kazu roditelji samaraju nastavnike, lekare ili sudije....pa neko moze da ceka, a neko ima kratak fitilj.
generalno. U proseku taman tolko kolko im je BDP veci a u mnogome i vise.Kupovna moc? Hoces da kazes da je u Hrvatskoj sve skuplje nego u Srbiji?
Evo ovo mi je zanimljivo pa da odgovorim. Sad je kod nas prosječna plaća u prosvjeti oko 1250€, ali od Nove godine i kod nas će plaće ići gore.Posto nam je admin ovde izneo price kako je plata prosvetara super, i da ni na zapadu nije bolje, da objasnim da nije u pravu:
Kvadrat stana u Beogradu je danas isti (ako ne i skuplji) od kvadrata stana u Dortmundu.
Sa novim povecanjem, plata nastavnika ce biti cca 800 evra neto.
U Dortmundu je plata nastavnika cca 2500 neto.
Dakle, uzmimo sada bracni par mladih prosvetara kako odlucuje da zapocne zivot i da se skući, da kupi stan od 75m², i da zapocne da zivi u njemu.
Dakle, treba im 150K evra kredit da uzmu da bi kupili stan. Uzmimo i da su odnekud nabavili 30K za ucesce, te da im treba 120K pozajmice.
Na 30 godina, rata za takav kredit je cca 750 evra mesecno.
Ista prica je i u Dortmundu i u Beogradu sa cenama i kreditima (s tim da je u Dtm jos i bolja, jer su manje kamate).
Dakle:
Beograd: 1600 - 750 = 850 evra im ostaje za zivot.
Dortmund: 5000 - 750 = 4250 evra im ostaje za zivot. Racuni za takav stan u Dtm su maksikum 250 evra mesecno veci, i dolazimo do cifre od 4000 evra mesecno koja ostaje za zivot.
4000 > 850
A svi znaju da su hrana, garderoba, tehnika, namestaj, i sve osim kafane jeftiniji u Nemackoj nego u Srbiji.
Dolazimo do toga da je standard prosvetara 4.5 puta veci u Dtm nego u Bgd.
Mislim, ja to znam i bez ove kalkulacije, ali eto ciste matematike za neverne Tome
Jel i dalje neko hoce da me ubedi da je dobra plata nastavnika u Srbiji, i da na zapadu prosvetari ne zive bolje?![]()
ČEkaj kako kamatna stopa 3.8% ????????Evo ovo mi je zanimljivo pa da odgovorim. Sad je kod nas prosječna plaća u prosvjeti oko 1250€, ali od Nove godine i kod nas će plaće ići gore.
Znači 1250*2= 2500€. Rata kredita od 120000€ na 30 godina je oko 550-600€.
Pogledajte prilog 1413972
Znači 2500€ -600€ ostaje 1900€ za režije (vjerojatno oko 200-250€), hranu i ostale troškove.
ČEkaj kako kamatna stopa 3.8% ????????
Kod nas je toliko samo euribor !
Meni sad stambeni kredit u Intezi ima oko 7% kamatu na godišnjem nivou, kao da je u pitanju auto kredit. Kažu da je to zbog euribora. A euribor je valjda isti za celu Evropu. O čemu se tu radi? Recimo ako je fiksni deo oko 3.5 plus euribor, do ovog rata euribor je imao negativnu vrednost, pa je kamata bila oko 3 ili manja. Ali sada je oko 3.5. Nije mi jasno o čemu se radi i da li si siguran za to sad što pišeš? Da to nije bilo nekada?I 3.8 je mnogo, u EU su jos manje kamate
https://nova.rs/vesti/biznis/uporedili-smo-kamate-u-srbiji-sa-bankama-u-regionu-i-eu-odrase-nas/Meni sad stambeni kredit u Intezi ima oko 7% kamatu na godišnjem nivou, kao da je u pitanju auto kredit. Kažu da je to zbog euribora. A euribor je valjda isti za celu Evropu. O čemu se tu radi? Recimo ako je fiksni deo oko 3.5 plus euribor, do ovog rata euribor je imao negativnu vrednost, pa je kamata bila oko 3 ili manja. Ali sada je oko 3.5. Nije mi jasno o čemu se radi i da li si siguran za to sad što pišeš? Da to nije bilo nekada?
Ne lupaj po obicaju.I 3.8 je mnogo, u EU su jos manje kamate
Prosečna fiksna kamatna stopa u Nemačkoj je oko 3,99 odsto.
Međutim, kao i u Srbiji, ne nude sve banke ovu opciju.
S druge strane, varijabilna kamatna stopa trenutno iznosi, u proseku 8,49 odsto.
Ne lupaj po obicaju.
Ne lupaj po obicaju.
Pogledajte prilog 1414496
Nadam se da sam dobro izguglala, ali ovde pise 3.71 za kredite izmedju 5 i 10 godina trajanja, po zvanicnim statisticki podacima za jul. Dole imas izvor statista tacka de
Не дају све банке кредит са фиксном каматом.Pogledajte prilog 1414496
Nadam se da sam dobro izguglala, ali ovde pise 3.71 za kredite izmedju 5 i 10 godina trajanja, po zvanicnim statisticki podacima za jul. Dole imas izvor statista tacka de
Аха, у уређеној Немачкој се ценкаш за камату.To sto procitas na sajtu banke je jedna prica. Kad odes na razgovor, bukvalno se cenkas. A kad odes u jos par banaka, oni vide da si ti isao, jer svaka banka cim zakazes razgovor proverava tvoju kreditnu sposobnost i taj zapis ostaje, pa druge banke vide da ti gledas konkurenciju i spremne su da naprave bolju ponudu.
Стамбени кредити су друга ствар.A da ti kazem jos jednu stvar sa trulog zapada: kada uzimas stambeni kredit, samo 1/4 ti je pozajmica od banke. 3/4 pozajmis od tzv. Bausparkasse - posebne institucije za finansiranje kredita za nekretnine, gde su kamate (pazi sad): cca 1.2 - 1.3 % (takodje fiksne)![]()
Аха, у уређеној Немачкој се ценкаш за камату.![]()
Стамбени кредити су друга ствар.
Наши гастарбајтери су дизали кредите уместо да рентирају станове јер им је било повољније и онда кад заврше само се спакују и оду и стан припадне банци пошто су отплатили само део кредита.