Нове плате у просвети

Ima istine, ali koliko je to realno.

Drze monopol, lobiraju za unistenje poljoprivrede da bi prodavali svoje plasticno smece, i tako dalje i tako dalje.

Koja svest i bunt su tu potrebni da bi se tome stalo na kraj.
potreban je normalan narod svestan sebe
i bar nekolicina politicara sa idejom i vizijom koji nisu izvrnuti chmarovi placenicki izdajnicki

u sustini narod koji nema instituciju linca izdajnika vlastitog roda osudjen je na propast

Imam par Rusa u firmi (skolovani u Rusiji) i nisu nista posebno. Isti su kao i ostali (a ima nas iz celog sveta).
Prosek je svugde prosek, pravi genijalci su uvek manjina.

ali to sto rasturaju po tim globalnim takmicenjima je vec pokazatelj ozbiljnog obrazovnog sisteme.

I nije nista cudno, Estonci i ostali su isto jaki. CCCP je, ako nista drugo, imao dobre obrazovne sisteme.

Koje clanke, postavio si jedan clanak nekog levog portala koji prica o situaciji stanova za iznajmljivanje. A mi pricamo o kamatama.

A ti, opet, meni nasao da pricas o necemu sto sam ja upravo prosao.

Smesno.
Pa možeš onda dati nekakav link od te banke gdje si digao kredit po tim niskim kamatama? Izračun rate kredita? Kak sam ja dao od HPB-a.
Evo od Zagrebačke banke.
Screenshot_2023-09-22-09-02-22-380.jpg

Pa možeš onda dati nekakav link od te banke gdje si digao kredit po tim niskim kamatama? Izračun rate kredita? Kak sam ja dao od HPB-a.
Evo od Zagrebačke banke.
Pogledajte prilog 1414605
Meni nedavno purgeri kazu da je cena kvadrata u poslednje dve godine skocila za vise od 50%, i da se bez 4000 ne mere uzeti nesto na iole pristojnoj lokaciji.

Meni nedavno purgeri kazu da je cena kvadrata u poslednje dve godine skocila za vise od 50%, i da se bez 4000 ne mere uzeti nesto na iole pristojnoj lokaciji.
Pa iskreno, ne znam. Ja nisam iz Zagreba, nego šire okolice. Ali evo vidim da piše da je prosječna cijena kvadrata stana u Zagrebu bila oko 20590kn (oko 2732€).
https://www.poslovni.hr/hrvatska/ev...-cijene-skocile-impresivnih-324-posto-4380032
Ali čitam da sve više ljudi kupuju stanove u gradovima ZG prstena (Zaprešić, Samobor, Velika Gorica, Dugo Selo)

Prosvetni radnici svakako neće moći da razmšljaju o cenama kvadrata ni sa ovom povišicom jer je već pojela inflacija.To što se plasira kao udarna vest za mase koje će zaključiti da mi sada uživamo sa povišicom, koja inače ,oko 3000 din je dobro smišljena taktika koju primenjuju već godinama. I time uguše svaku podršku našim protestima.

Prosvetni radnici svakako neće moći da razmšljaju o cenama kvadrata ni sa ovom povišicom jer je već pojela inflacija.To što se plasira kao udarna vest za mase koje će zaključiti da mi sada uživamo sa povišicom, koja inače ,oko 3000 din je dobro smišljena taktika koju primenjuju već godinama. I time uguše svaku podršku našim protestima.
Да али имаш барем те 3.000 више.
Код приватника нема ни толико.

А на страну тамо где приватник исплати минималац и онда му запослен враћа део новца јер је више него што је газда планирао да му да.

Evo kod nas u prosvjeti smatraju da su zakinuti u odnosu na druge i najavljuju prosvjede i mogući štrajk.
"...
Ako gledamo samo učitelje i nastavnike, unatoč povećanju osnovice za 2% u svibnju, a što predstavlja godišnji porast od 1.33%, kao i privremenom dodatku od otprilike 80 eura od lipnja što predstavlja povećanje plaće od na godišnjoj razini od 3.92%, zahvaljujući inflaciji od 7.8%, njihova se cijena rada samo u ovoj godini smanjila za 2.55%. Plaće su u prošloj godini nominalno rasle 18%, a stvarno 10.24%. Inflacija od 2,6% preklani, 12,8% lani i 7.8% ove godine kumulativno iznosi 23.2%. Znači, plaće su u protekla 33 mjeseca padale u odnosu na inflaciju 12.96%. Zato u zahtjev sindikata u predstojećim pregovorima treba biti ugrađeno zaostajanje plaća za ovogodišnjom inflacijom, ali i inflacijom koja je prenesena iz posljednjih dviju godina, kaže Željko Stipić.
..."
https://sindikat-preporod.hr/u-cetv...-nepoznatih-razloga-se-kasni-a-to-je-problem/

Naša ministarka se danas izlupeta za sve pare, izjavom da su nam plate iznad rep. proseka. Šta očekivati onda, kada se na ministarska mesta postavljaju nezainteresovani, nestručni i preplaćeni kadrovi koji se nisu ni potrudli da se malo dublje bave tematikom. Koji prepišu neke akte ili smernice i to plasiraju kao svoje epohalne ideje kojima se mi u školama, smejemo ...

Naša ministarka se danas izlupeta za sve pare, izjavom da su nam plate iznad rep. proseka. Šta očekivati onda, kada se na ministarska mesta postavljaju nezainteresovani, nestručni i preplaćeni kadrovi koji se nisu ni potrudli da se malo dublje bave tematikom. Koji prepišu neke akte ili smernice i to plasiraju kao svoje epohalne ideje kojima se mi u školama, smejemo ...

Pa dobro, ona je Ministarka, njena plata jeste dobra 😂

Back