- Poruka
- 70.818
Brat bratu u polici imaš 200 evra hrane i miran si 2 dana.
Donji video pokazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Brat bratu u polici imaš 200 evra hrane i miran si 2 dana.
Brat bratu 3-3.500 rsd, zbog akcija a može i na treći dan da se razvuĉeBrat bratu u polici imaš 200 evra hrane i miran si 2 dana.
Od margarini ne moze da se zivi.Brat bratu 3-3.500 rsd, zbog akcija a može i na treći dan da se razvuĉe
Ne znam kakve su cijene u Srbiji pa usporedi.ovo su ti poskupljenja u zadnje dve godine ..u zadnje dve godine!! u kafanama..
plata je povećana za 10 % max u zadnje dve godine ako je i toliko
a gledaj cene:
Na primer, u jednoj od najpoznatijih pečenjara u Srbiji, MB iz Mladenovca danas kilogram prasećeg pečenja košta 3.500 dinara. U avgustu 2022. godine koštalo je, iz ovog ugla može se reći i svega, 1.500 dinara.
Jagnjeće pečenje se za malo više od dve godine poskupelo sa 2.000 dinara na 4.000 dinara u ovom ugostiteljskom objektu.
U takođe čuvenoj kafani Grmeč u Beogradu, kilogram teletine ispod sača je pre dve godine koštao 3.100 dinara, a sada je u jelovniku cena 5.800 dinara.
Naišli smo i na meni restorana Tri šešira iz Skadarlije i to iz 2019. godine. Tada su ćevapi koštali 710 dinara, a Karađorđeva šnicla 980 dinara. Biftek je koštao 1.800 dinara.
Sada ćevapi koštaju 1.14o dinara, a Karađorđeva 1.460 dinara. Biftek je 3.220 dinara.
Ovako izgledaju jelovnici u većini kafana, ako ne u visini cena, a ono svakako po visini poskupljenja.
„Al’ se nekad dobro jelo“, spevao je Đorđe Balašević, ali i danas se dobro jede, samo je pitanje ko to može da plati.
.
U junu 2022. godine u Novom Sadu je porcija od deset ćevapa koštala od 440 do, tada prilično skupih, 680 dinara u pojedinim restoranima.
Ćevapi su poskupeli za dve godine, na od 700 pa do 1.200 dinara. Cene salata su udvostručene, sa 300 na 600 dinara, u proseku.
U junu 2022. godine u Novom Sadu za malu kaprićozu, prečnika 32 centimetra, moralo se izdvojiti 370 dinara u lokalima na periferiji, dok se njena cena u hotelskim restoranima u centru grada išla do 1.160 dinara. Veliku kaprićozu, prečnika 50 centimetara, mušterije su plaćale od 780 do 1.500 dinara.
– Sve je naravno poskupelo, jer ni kafedžije ne mogu da nađu računicu. Dažbine su skuplje, nabavka je skuplja, o renti lokala da ne pričam. Ako hoces lokal na dobrom mestu, računaj 1.000 evra mesečno. Teško se nalaze i radnici, dnevnice su veće i tako redom… Čak i moji drugari mi nekad kažu da će rađe ostati kod kuće i popiti tri piva nego doći kod mene u kafanu i ja to razumem – kaže nam kroz smeh novosadski kafedžija Kole.
Novi Pazar je čuven po istoimenim ćevapima. Pre dve i po godine porcija je koštala 500 dinara, a danas 800 dinara. Poskupljenje – 60 odsto.
U Zaječaru je pečenje jagnjeće 4.000 dinara, a prasetina 3.000 dinara danas. Pre dve i po godine, prasetina je koštala 2.000, a jagnjetina 2.500 dinara.
Čorba je poskupela sa tadašnjih oko 150 dinara na sadašnjih oko 300 dinara za porciju.
I pice su poskupele, za dve godine sa oko 600-700 dinara na 900 dinara pa naviše, u zavisnosti u kojoj piceriji se ruča, ali naravno i od vrste pice.
Manja, ali egzotična pica u poznatijim beogradskim picerijama košta i do 1.300 dinara.
Pica u restoranimau Zaječaru je 2022. koštala od 500 dinara za Margaritu do 700 dinara za bogatije po sadržaju. U Novom Pazaru u to doba koštale su 300-400 dinara.
Potkradali srbe, to je normalno ako se pogleda ko je na vlasti - smradikali.Zasto se u Srbiji zatvara Delhaize i jos jedna velika firma??? Cuo sam kazu potkradali ali koga?
Комунисти, прошло је ваше време када сте пљачкали српске сељаке пољопривреднике, храна више неће бити мизерно јефтина као што је некада била. Коме се не свиђа то, нека се иде на село или боље да кажем нека се врати на село.
Složio bih se ja da dosta toga izrečenog, ali mislim da nije baš sve tako.Немци смањују цене за своје становништво и тај губитак надохнађују ван Немачке.
nevini trgovci. ma nevinascaPa sta sam ja rekao, a? A?
Trgovci nista nisu krivi, kriv je pic.hko.usti te mi nije jasno zasto @mario80 tako plitkoumno optuzuje nevine trgovce.