Најбољи српски тенисер, а највероватније и најбољи свих времена у овом спорту, Новак Ђоковић, је дао интервју за аргентински "La Nacion" у којем је, између осталог, говорио и о рату на простору бивше Југославије.
Ђоковић је рекао да је на властитој кожи искусио шта је рат и да је то нешто најгоре што се може догодити човеку.
„Срце ми се слама. То су најчистија бића на Земљи, заслужују боље, будућност. Ја сам проживео рат, мој град је бомбардован даноноћно два и по месеца. Видео сам мртве људе. А сада када видим ратове у другим деловима света, не разумем. Тешкоће кроз које смо пролазили моја породица, мој народ и ја су невероватне. Понављам, знам да се оно што говорим чује и у Хрватској, у Босни, у другим земљама, у Македонији, Словенији, Црној Гори итд. И увек их спомињем јер су и они страдали у новијој историји, чак више него Србија. Тако да разумем бол и тешкоће. Нажалост, ране рата су отворене и још увек постоји тензија, али кроз спорт се отвара простор да се људи приближе, да имају више разумевања и спремније да опросте“, каже Ђоковић.
Ђоковић је поновио да је рат најгора ствар која се некоме може догодити.
https://srbin.info/pocetna/aktuelno...atsku-oni-su-stradali-cak-i-vise-nego-srbija/
Pa, u pravu je. Treba naučiti da se tako nešto nikad ne ponovi.