Novak Đoković

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Đoković: Zauvek ću pamtiti 2011. kao najbolju godinu u mom životu
Nakon što je prvi put u karijeri izgubio od Janka Tipsarevića, sa 3:6, 6:3, 6:3 u Londonu, Novak Đoković je pohvalio svog prijatelja i njegov trijumf nazvao zasluženim.
"Tipsarević je zaslužio da pobedi. Bio je bolji igrač u drugom delu meča. Naravno, nikada nije lako igrati protiv nekog koga dobro poznajete. Sa druge strane, ko god da je naspram vas, vama je i dalje samo pobeda u mislima. To je bio slučaj i ovoga puta. Ipak, on je bio bolji i zasluženo pobedio", rekao je Đoković.
Novaku je drago što Tipsarević može sa dosta optimizma da gleda u sezonu koja sledi:

194241_janko-nole-fonet_f.jpg

"Drago mi je što je Janko dobio priliku da zaigra u Londonu, a i što je došao u priliku da pobedi. Njemu bi ovo moglo da mnogo znači za samopouzdanje pred sledeću sezonu", rekao je Đoković posle poraza.

Iako je izgubio, Nole će po dobru pamtiti godinu koja je na izmaku.

"Iza mene je jedna stvarno neverovatna godina. Ništa ne može to da umanji. Zauvek ću pamtiti ovu godinu kao najbolju u životu, Sada hoću samo da se pripremim dobro za 2012. godinu", rekao je Đoković.

Srecno u novoj sezoni NOLE:D

Slično ko što i politiku ceniš maštovito:lol:
Tenis je težak i fizički i psihički a ne verujem da je Nole baš toliko opušten da ga sex sputava...Mislim da mu pre pomaže da se opusti posle teških mečeva...Ali hebiga nekad se umor i povrede sklope i to je sada...Moraš imati razumevanja.

Meni je ostao gorak ukus u ustima posle Novakovog poraza od Tipse.
Ko zna sta bi bilo, a ne bi bilo nista, jer je Berdih pobedio Ferera, ali opet... nije smeo Novak da izgubi od Tipse, bez obzira.
Ali Tipsa se ocigledno pitao u tom mecu, sto i rezultat pokazuje.
Sta reci na kraju ove sezone, Nole je ostvario svoj san, nadam se da ce jos dugo zeleti da ovako lepo sanja i da ce sto duze da bude broj 1.

Sto se tice drugog meca, zaista sam mislila da ce Ferer da pregazi Berdiha, odjednom je kod ``brata Srbina`` nastupio neki andrak, stao je, ovaj ga je oterao sa linije i poraz je bio neminovan.
Sta da kazem, od ove cetvorice sto su preostali, najdrazi mi je sto se tenisa tice Ferer, ali znam da nece nista uspeti, jer on koliko god se trudio nema ono ``nesto``.
Berdih moze da napravi iznenadjenje, ali samo mozda.
To isto vazi i za Congu.
Sve u svemu, ostaje graciozni Federer da pokupi lovorike.
Ovo - graciozni - shvatite kako zelite, ko me poznaje, zna u kom kontekstu sam to napisala.

Iako mi nije `ič simpatičan,:D Feđa, na način na koji igra tenis, može da bemba onu lopticu narednih pet godina, i da dalje bude u top pet.
Jednostavno, milina je gledati ga kako igra jednoručni bekend, a ne ko većina muških baba dvoručni "ženski".:lol:

Ono sto mi je izuzetno drago je sto je ova AGONIJA zavrsena...
Od meca sa Fererom sam PRIZELJKIVAO ovakav zavrsetak...
Bolje i ovako neko nastavak agonije do polufinala...mec manje ili vise.
Bitno je da se NOLE odmori, oporavi i pripremi za novu sezonu.
Da je pametan sad bi otisao daleko do medija, televizora i reketa narednih mjesec dana...odmorio se fizicki, PSIHICKI i tek krajem Decembra poceo prireme za Januar.

Sta vise reci...

NOVAK DJOKOVIC u 2011 godini...

- Australian Open (Outdoor/Hard)
- Wimbledon (Outdoor/Grass)
- US Open (Outdoor/Hard)

- ATP World Tour Masters 1000 Canada (Outdoor/Hard)
- ATP World Tour Masters 1000 Rome (Outdoor/Clay)
- ATP World Tour Masters 1000 Madrid (Outdoor/Clay)
- ATP World Tour Masters 1000 Miami (Outdoor/Hard)
- ATP World Tour Masters 1000 Indian Wells (Outdoor/Hard)

- Dubai (Outdoor/Hard)

- Belgrade (Outdoor/Clay)

Drugi najbolji start sezone sa 41 pobjedom u istoriji tenisa...odmah nakon rekorda Dzon Mekenroa od 42 pobjede u sezoni 1984.
Sezona 2010/2011 ostaje sa UKUPNE 43 pobjede u nizu kao TRECI NAJBOLJI rezultat open ere odmah iza Ivan Lendla sa 44 i Guillermo Vilasa sa 46 pobjeda.

04. Jula 2011, nakon kvalifikacije u finale Wimbledon-a i pobjede nad Jo-Wilfried Tsongom NOLE postaje BROJE JEDAN ATP liste i tako zavrsava sezonu 2011.

Omjer pobjeda i poraza u 2011 je 70-6...ako se ne varam...misim da ATP jos nije aktualizirao skor na njihovoj stranici...

Ono sto je zasluzio je jedno veliko HVALA i zelja da i u 2012 nastavi istim tempom...

HVALA NOLE, NAJBOLJI SI...

Uploaded with ImageShack.us

Uploaded with ImageShack.us

Poslednja izmena:
NOVAK će sjutra imati 13. 765 poena, 4100 više od Nadala.

nadal-and-djokovic-at-football-2010-in-romevelika69124220111127104237.jpg

Sezonu će kao treći, bez obzira na ishod današnjeg finala, završiti Federer koji kasni za Rafom oko 1400 poena.

Slede Marej, Ferer i Conga.

U analizama naredne sezone polazi se od toga da Novak brani ogroman broj bodova, međutim, treba reći da je on u finalima pobeđivao uglavnom Nadala, što smanjuje manevarski prostor Špancu.

Rafa najbolju priliku da smanji prednost ima u Australiji, gde je prošle godine eliminisan u četvrtfinalu što znači da može da profitira oko 1600 poena, ako osvoji turnir.

Novak naravno zavisi od svojih rezultata, ali je u finalima na američkim Mastersima dobijao Nadala u finalu, a ista situacija je bila na rimskoj, odnosno madridskoj šljaci.

I Novak ima šansu da osvoji poene u Parizu, gde Nadal brani titulu.

Kralj će sezonu početi egzibicijom u Abu Dabiju, verovatno će odigrati još neku reviju u Australiji, pred Melburn.

***Imam vremena da se odmorim, ove godine nema finala Dejvis kupa. Prikupiću snagu i početi da se pripremam za novu sezonu***, kaže Nole.
:heart::heart::heart:

IZVOR...http://www.sportske.net/vest/tenis/bogme-ce-se-rafa-pomuciti-58541.html

Novak ne zaboravlja prvog trenera, trofej iz Vimbldona pred Jelenom Genčić

Emotivno je izgledao prvi susret Novaka Đokovića i Jelene Genčić posle četiri i po godine. Prvi teniser sveta je doneo osobi koja ga je otkrila trofej osvojen na Vimbldonu. U porodičnoj kući prvog trenera Novaka Đokovića bile su prisutne kamere Studija B pred kojima je Genčićka istakla da joj se čini da pehar iz Engleske neće tek tako napustiti ruke njenog učenika.

Vodeći svetski teniser je imao na to repliku u stilu da su se za tako nešto zajedno i spremali godinama. Novak je imao priliku da "oseti" svoj reket od pre desetak godina, a od bivšeg trenera je stigao poziv da sa njim održe trenig u znak sećanja na prošla vremena.

Novak Đoković je konačno u Beogradu. Pred odlaskom na zasluženi odmor, posle istorijske sezone u kojoj je osvojio deset titula i ostvario san da postane najbolji igrač sveta i šampion Vimbldona, dok šampion turnira u Londonu Rodžer Federer planira kako da se u 2012. vrati na vrh.

Po dolasku u srpsku prestonicu, gde nije planirao duže zadržavanje, svetski broj jedan, koji godinu završava sa velikih 4.100 poena prednosti nad Rafaelom Nadalom i čak 5.505 nad Rodžerom Federerom, zahvalio se navijačima na podršci tokom proteklij 11 meseci.

- Za mene je ova duga sezona najzad završena i presrećan odlazim na odmor. Želeo sam da vam se svima, od srca zahvalim na vašoj nesebičnoj podršci tokom cele godine. Na žalost, nisam uspeo da se vratim u svoju staru formu posle povrede, za sve treba vremena i strpljenja, ali kao što sam i pre rekao, ko zna zašto je to dobro - napisao je Đoković preko Tvitera.

Osvajač tri grend slem titule u 2011. kaže da je ova sezona bila neponovljivo iskustvo.

- Presrećan sam zbog uspeha ove sezone koje sam postigao s mojim timom i zauvek ću čuvati u srcu ovo neverovatno iskustvo. Sada idem na dugo očekivani odmor, pa nazad na pripreme za novu sezonu. Još jednom, vaša podrška mi je puno značila, moje pobede su i vaše. Hvala vam puno - poručio je Đoković svojim navijačima.

Bravo NOLE,zaista je divno bilo gledati tvoj susret s Jelenom Genchicj,koja je toliko verovala u tebe,BRAVO za JELENU:D

Ovo mora i na NOLETOVU temu:D

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back