Novak Đoković bojkotovao intervju posle meča

Sensei

Master
Moderator
Poruka
84.988
Novak Đoković je objasnio svoju odluku da bojkotuje intervjue posle meča nakon što je odbio razgovor sa Džim Kurijerom na terenu posle pobede nad Jiržijem Lehekom.

U nedelju ujutru, 24-struki pobednik grend slema obezbedio je plasman u četvrtfinale Australijan opena 2025. pošto je pobedio Lehecku sa 6-3, 6-4, 7-6 (7-4).

Nakon meča, po tradiciji je da pobednički igrač učestvuje u intervjuu na terenu kako bi se osvrnuo na igru.

Međutim, Đoković je uzeo mikrofon od bivšeg igrača Couriera i rekao: "Hvala vam puno što ste večeras ovde. Cenim vašu podršku i vidimo se u sledećem kolu", pre nego što ga je publika izviždala dok je odlazio.

1737333061033.png

Poslednja izmena:
Na konferenciji za novinare posle meča, Srbin je obrazložio svoju odluku da ne uradi intervju i zatražio izvinjenje od australijskog emitera Kanal 9.

Đoković je mislio na Tonija Džonsa sa Kanala 9, koji je svojim fanovima u petak uživo na TV-u uzviknuo: „Novak, on je precenjen, Novak je prošlost, Novak, izbacite ga."

Ovaj 37-godišnjak je rekao: „Pre nekoliko dana, poznati sportski novinar koji radi za zvanični emiter Kanal Devet, ovde u Australiji, ismevao je srpske navijače i takođe je dao uvredljive komentare na moj račun.

„Od tada je odlučio da ne izda nikakvo javno izvinjenje, kao ni Kanal devet. Pošto su oni zvanični emiter, odlučio sam da ne dajem intervjue za Deveti kanal.

Đoković je dodao: „Nemam ništa protiv Džima Kurira i australijske javnosti, a za mene je danas na terenu bila veoma nezgodna situacija.

„Žalosno je, odlučio sam da kažem nešto publici, ali očigledno nije bilo vreme i prostor da objašnjavam šta trenutno radim. Prepuštam Devetom kanalu da ovo reši onako kako oni smatraju da treba, i to je sve“.

Govoreći o incidentu na Kanalu 9, bivša teniska zvezda Džon Mekinro je rekao: „Šta se tamo dogodilo? ... to je bio pomalo šokantan završetak ove večeri.

Đoković će u utorak igrati protiv Karlosa Alkaraza u četvrtfinalu Otvorenog prvenstva Australije.

Back