Нова зграда старе поште у Савској улици

Platin

Legenda
Moderator
Poruka
51.097
Случајно сам на јутубу наишао на видео

На око 4 минута се види зидање нове зграде поште... да ли је достигло пуну спратност не знам, али није далеко.

Ко хоће може да гледа и на радио Накси камерама.

Многи су били љути на рушење старе зграде... А поготово можемо да будемо забринути за квалитет нових радова (једна надстрешница је пала, а када ће зграда на Прокопу да се сруши... чекамо).

Сада се виде само груби радови. За неко време ће се прећи на унутрашње ствари, а и на декорисање фасаде.

Успео сам негде да видим једну фотографију која показује неке делове старе фасаде иза новије равне и једноличне... приликом рушења старе зграде се видело.

Нисам сигуран да је све од старе зграде, по спратности и ширини, успело да буде очувано, због ратних оштећења.

Да ли се могло сачувати старо... претпостављам да да, мада је то изворно било непотпуно.
Нисам нигде видео поређење како је некада био план спратности и како се сада прави. Можда је другачије.

Углавном, ако се добро уради, нова зграда може сама по себи бити трајнија од старе.
Истина, могу да изразим велику сумњу у квалитет радова... али нас свакако нису ништа питали.

Back