Nova svetska religija . A pre toga evropska ?

Da, jako smešno. Samo da spomenem još neke "smešne" stvari. U tom bratskom "druženju" i pravoslavniziranju je "nehotice" došlo do silovanja, sakaćenja, ubijanja trudnica, kuvanja ljudi u kazanima... Al važno je da su zajedno proslavili Božić, a posle njega nastavili da se dokazuju ko je veći pravoslovac. To je baš smešno, jel da, Jeremija šaljivdžijo? Baš je bilo "simpatično" ono o Pravoj Veri!

Tipicno b92-ovsko povezivanje stvari a sve u svrhu pljuvanja po pravoslavlju..takve stvari se desavaju i desavale su se u svakom ratu(to kuvanje u kazanima si "preuzeo" iz onoga sto su radile Ustase Srbima) od kada je sveta i veka i nema veze ni sa Pravoslavljem,ni sa cim...to je RAT..ja nijednog trenutka zato i nisam upadao u zamku pricanja o tome iako si zarko zeleo to da uradim...Ako ti se ne svidja pravoslavlje,ti sacekaj tu "novu religiju" koja ce da te "spase"...

Poslednja izmena:
svako moze spasti sam sebe,ziveci u skladu sa sobom i svojim nacelima,a da pri tom drugome ne nanosi zlo,jer samo tako moze savest biti mirna.Sta ce biti od religije i da li ce drzave postojati ili nesto drugo to je jos daleko od nas i mi to necemo doziveti,ali i to ce se opet gledati kroz odnos moci,interesa,jedno ce se zameniti drugim,a ustvari ce biti slicno.

Sva ujedinjavanja koja načine ljudi, kao i sva razdvajanja, uvek su samo privremena pa makar da to traje i hiljadama godina.

Da bi se razumela religijska kretanja, komešanja, radjanja i nestajanja dobro je obratiti pažnju na to da su sve religije nastajale iz jednog centra a u raznim vremenima i podnebljima.

Zašto su nastajale?
Da bi u datom vremenu i podneblju ljudima pružile odredjenu pouku, usmerenje i produbljenije razumevanje. Zato što čovek nije znao kuda mvodi njegov život i kako se ispravnije postaviti.

Ko je stajao iza njih?
Uvek je stajala suština života koja je u svim tim vremenima i podnebljima nazivana raznim imenima. Ta suština života je sveprisutna, sveznajuća i svemoguća a ovde je poznata kao Sveti Duh.

Oni koji su na jedan ili drugi način dostizali visoka stanja svesti poput Rame, Mohamada, Bude, Sokrata, Hrista, Qwecalkoatla, Sv. Pavla...i nebrojeno drugih bili su ti koji su iznosili pojedine delove istine i učenja na način koji je ljudima tog trenutka bio shvatljiv, razumljiv ali i neophodan.

To je razlog da danas ljudi u svim tim ostacima učenja prepoznaju neke suštine koje imaju bezvremensku i univerzalnu istinu ali i mnogo toga što izvan tog trenutka i stanja svesti više ne služi ničemu.

Jednostavno data religija je bila dizajnirana za dato stanje svesti ljudi i to u datom vremenu. Nijedna od tih religija (učenja) nije bila iznošena da bi služila ljudima do kraja ovog sveta.

Svaka ta religija je bila živa samo onda i onoliko dugo dok su učitelji po kojima je i nastajala bili živi.
Otuda današnja klasifikacija i shvatanje da su žive one religije koje su i masovne je netačna. Sve su one mrtve i slede već davno nadrašćene ostatke učenja medju kojima ima samo delića koji su sa bezvremenskim značenjem.

Ovo je svet u kojem sve što se rodi mora završiti pa je tako i sa religijama. Ma koliko se širile po omasovljenosti, one polako umiru od onog trenutka kada na njihovom čelu više ne bude živih lidera sa najvišim stanjem svesti - koje je najšire poznato kao Bog-Svest.

Ovo govori da je neumitna činjenica da ako neko želi produbljeno razumevanje života, svesni duhovni razvitak (ekspanziju svesti i ljubavi) onda je neophodno da sledi duhovnog lidera i učitelja koji je u tom istom vremenu u fizičkom telu.

Da li ovo znači da svi trebaju i mogu slediti istu religiju?

Ne, ni slučajno. To je nemoguće i zato svako treba da potraži ona učenja koja će zadovoljavati njegove trenutne potrebe, shvatanja i ubedjenja. Da sledi svoj unutarnji osećaj a ne svoj um.

Svi minuli lideri po kojima su nastajale religije govorili su svojim sledbenicima u smislu: "Vi ste Bogom odabrani..." Ali to je važilo samo za one koji su sledili njegova učenja dok je i on sam u fizičkom telu. To ne važi za dolazeće generacije. Zato danas sledbenici svih religija veruju da su odabrani i da su pravi ne shvatajući da su svi u zabludi.

Ko će kada biti spreman da prepozna svoju zabludu lična je stvar. Jedno je sigurno; Niko nikoga ne bi smeo prisiljavati na prihvatanje ičega drugačijeg niti da iko ikoga nasilno sprečava. I jedno i drugo je jednako negativno.

Jedino i najveće čudo je promena svesti a sve ostalo je sve ostalo i sve ostalo je nebitno.

Nove religije su se radjale i radjaju se. Najviša stanja svesti su uvek bila prisutna u ovom svetu (iako nisu bila u javnosti zbog nasilnog ponašanja ljudi) i ona su se negovala i čuvala kao što čovek danas na pojedinim mestima čuva i neguje "večitu vatru."

Svako učenje pa i religija je onoliko validno koliko ga sledbenik može testirati i dobiti potvrdu u skladu sa njegovim stanjem svesti.

Ima logike po kojoj bi nova svetska religija, na neko vreme, mogao da bude antireligionizam.

Izgleda da postoji šansa da se nepoznavanje logike i maternjeg jezika usvoje kao nova svetska religija, imajući u vidu da je takvo stanje u S.A.D., a može primetiti i pozitivan trend u tom pravcu u našoj zemlji... :(
Strukture vlasti oličene u Ministarstvu prosvete i pojedine verske zajednice, po svemu sudeći, rade zajedničkim snagama na ostvarenju tog cilja.

Osnovao ju je Isus Hrist i preko Apostola predana neizmenjena neprekidnim nizom sve do danasnjih dana...

attachment.php

Pravoslavno Hriscanstvo je jedna jedina Istinita Vera...sve ostalo su "religije" osnovane da sluze samo za zbunjivanje,sludjivanje i odaljavanje ljudi od jedine istinite Vere u Hrista kroz koju se samo mogu spasiti...taj "antireligionizam" znaci i nestanak svih tih zabluda a to ce se i desiti ali tek posle drugog dolaska Hrista...;)...a dok se to ne desi,Hriscanstvo i hriscani ce ,kao i kroz celu istoriju,opet biti proganjani,zabranjivani,.....jedno od oruzja protiv hriscanstva ce biti i ta "nova religija" koja ce,"ujediniti sve religije" da bi "zavladao mir u svetu"....

Nelupetaj . Treba da te je sramota sta pises . Sta znas ti o budizmu ili hinduizmu i mnogim drugim religijama ? Bas ti znas da je Pravoslavno hriscanstvo jedina prava religija .

Ako te bas interesuje , kao sto te neinteresuje , i pravoslavno i katolicko hriscanstvo su osakacene religije . Pre podele hriscanstva 1054 godine , mnogo pre , glavne verske vodje su dogovorom prihvatile samo 4 jevandjelja (danasnja biblija) kao istinita od njih trideset i nesto . Odabrali su samo ono sto je njima tada odgovaralo a kasnije se to tradicionalno odrzavalo kao "jedina nepobitna istina" . Oni koji se bave religijama dobro znaju da u tim drugim jevandjeljima pise da je Hrist imao i zenu i decu i da i dan danas zemljom setaju njegovi potmci i jos mnogo toga .

Nelupetaj . Treba da te je sramota sta pises . Sta znas ti o budizmu ili hinduizmu i mnogim drugim religijama ? Bas ti znas da je Pravoslavno hriscanstvo jedina prava religija .

Ako te bas interesuje , kao sto te neinteresuje , i pravoslavno i katolicko hriscanstvo su osakacene religije . Pre podele hriscanstva 1054 godine , mnogo pre , glavne verske vodje su dogovorom prihvatile samo 4 jevandjelja (danasnja biblija) kao istinita od njih trideset i nesto . Odabrali su samo ono sto je njima tada odgovaralo a kasnije se to tradicionalno odrzavalo kao "jedina nepobitna istina" . Oni koji se bave religijama dobro znaju da u tim drugim jevandjeljima pise da je Hrist imao i zenu i decu i da i dan danas zemljom setaju njegovi potmci i jos mnogo toga .

Da,siguran sam da oni kojima smeta Hriscanstvo to tvrde...to spada u onaj deo o rusenju Hriscanstva...I evo svako malo iskopaju po neko "jevandjelje" koje je Crkva "sakrila" jos pre 2000 godina...:hahaha:I usput smanji dozivljaj u tome da odredjujes cega ce ko da se stidi...Imam ja svog andjela cuvara(savest) koji ce to da mi kaze...;)A ti se krsti,ako vec nisi,pa ces i ti dobiti...Cisto da bi saznao da se svoje Vere ne treba stideti....Sto se mene tice,ljudi mogu da veruju u sta hoce...pa i u te hinduizme,budizme i ostale ...izme....meni ne smetaju...a ko zna kojim se duhovima i "bogovima" tamo mole...

Da,siguran sam da oni kojima smeta Hriscanstvo to tvrde...to spada u onaj deo o rusenju Hriscanstva...I evo svako malo iskopaju po neko "jevandjelje" koje je Crkva "sakrila" jos pre 2000 godina...:hahaha:I usput smanji dozivljaj u tome da odredjujes cega ce ko da se stidi...Imam ja svog andjela cuvara(savest) koji ce to da mi kaze...;)A ti se krsti,ako vec nisi,pa ces i ti dobiti...Cisto da bi saznao da se svoje Vere ne treba stideti....Sto se mene tice,ljudi mogu da veruju u sta hoce...pa i u te hinduizme,budizme i ostale ...izme....meni ne smetaju...a ko zna kojim se duhovima i "bogovima" tamo mole...

:super:

Nisam ni pretpostavljao da nesto znas o Bibliji . Znas samo ono sto ti je servirano . Pitaj ljude sa bogoslovije , mozda njima poverujes . Ako njima ne poverujes stvarno ne znam odakle ti ideja o Hristu .

Necovecno je reci da je Pravoslavlje jedina prava religija - to je nepostovanje prema svima drugima . Veoma samozivo i sebicno . Pretpostavljam da si ti takav , stoga se i ne stidis .

Svedoci smo sve vece globalizacije manje vise nasilne malo manje nenasilne i jasno se vidi da se polako brisu granice izmedju drzava , nacionalni identiteti se gube , pocinje da se upotrebljava sve vise samo jedan svetski jezik , za sada je to , na zalost , engleski i jasno vidimo da svet sve vise funkcionise kao jedna globalna zajednica ali se jos niko nije pitao sta ce biti sa tradicionalnim religijama .

Sta vi mislite koja ce religija biti svetska religija , opste prihvacena od svih naroda ? Da li tradicionalne religije imaju buducnost ?

Sasvim je ocigledno da ce se mala srpska kultura izgubiti u vremenu i prostoru i da cemo uskoro pricati engleski i biti katolici u narednih 100 ili 200 godina . Na sta vam lici takva buducnost ? Da li ce to uopste biti nasa buducnost ?

Na zalost engleski..:)
Po mom misljenju islam je religija koja ce biti vrlo prihvacena, a i ostale imaju buducnost.
Ali je zato srpska kultura pod velikim znakom pitanja..nazalost..

ja mislim da ce se sve vise forsirati nju ejdz.
to mu trenutno dodje kao religija koja najvise obecava. nesto kao obama u americi - puno obecava, a nista ne cini. idealno ponasanje za jednu religiju. opsena je sva, nekako, ruzicasta i privlacna.
uostalom, to i ovi sa vrha piramide nude kao idealno resenje u zaglupljivanju narodnih masa.
kako stvari stoje, sediste ce im biti u kazahstanu.
zadnji sastanak svih religija se odrzao u ovoj "piramidi mira" u astani, glavnom gradu kazahstana

82673az_foster_astana.jpg

unutrasnjost piramide, gde se odrzavao ovaj jedinstveni religiozni skup, je posebno interesantan, jer iznad glava prisutnih je napravljen plafon kao sunce, a znamo da sve religije imaju svoje religiozne teorije zasnovane na solarnoj mitologiji, gde je vrhovno bozanstvo sunce...

pyramid3.jpg

inace, ceo grad je napravljen u modernom fazonu, sa mnogo masonske simbolike... tu je i prva svemirska postaja za prijem (?) vanzemaljaca. zli jezici kazu da su ceo arhitektonski projekat finansirali rotschild i rockefeller. naravno, tu je i okrugli sto za buduce vitezove...

palace_of_peace_6-225x300.jpg

ovde imate vise o tome

Svedoci smo sve vece globalizacije manje vise nasilne malo manje nenasilne i jasno se vidi da se polako brisu granice izmedju drzava , nacionalni identiteti se gube , pocinje da se upotrebljava sve vise samo jedan svetski jezik , za sada je to , na zalost , engleski i jasno vidimo da svet sve vise funkcionise kao jedna globalna zajednica ali se jos niko nije pitao sta ce biti sa tradicionalnim religijama .

Sta vi mislite koja ce religija biti svetska religija , opste prihvacena od svih naroda ? Da li tradicionalne religije imaju buducnost ?

Sasvim je ocigledno da ce se mala srpska kultura izgubiti u vremenu i prostoru i da cemo uskoro pricati engleski i biti katolici u narednih 100 ili 200 godina . Na sta vam lici takva buducnost ? Da li ce to uopste biti nasa buducnost ?

Po meni je to sve nekako potpuno uredu. Sam nacionalni identitet je tvorevina uma...u principu se uopste ne razlikujes od bilo kog drugog coveka na planeti. Razlike su jezik i mozda fizicki izgled jer niste odrastali na istom delu planete...ali sem toga ne postoji razlika. To koja ce religija biti najzastupljenija, to nista ne menja. Nije problem u religiji vec je problem u ljudskom odnosu prema njoj...u tumacenjima i primeni.
Meni takva buducnost lici na jedan najnormalniji proces. S obzirom da nista nije trajno, sve sto nestane mora i da nestane. Kada neko fiksira nesto kao da je to njegovo i da tako treba ostati, on samo stvara problem u svom umu. Licno ne vidim ni jedan razlog zasto ne bi vecina bila u katolickoj veri i zasto ne bi govorili engleski jezik. I on je jezik kao i svi ostali. Da svi govore engleski, narod ne bi imao razloga da se zamara ucenjem drugih jezika :D:D:D

:ok::ok::ok:

pa ti ocigledno to gledas vrlo prizemno......On je na "strani" svakoga ko se istinski pokaje i vrati se na njegov Put...Put do Njega moze zato da nadje pripadnik svakog naroda na ovom svetu,bez obzira kojih je sad "religioznih ubedjenja" ili nacionalne pripadnosti ako mu se vrati...zato i jeste Spasitelj covecanstva...ako mislis da svi "putevi"(religije) vode do Njega onda ispada da je "dzabe osnivao" svoju Crkvu, zar ne?...

A koja je Njegova crkva?

ja mislim da ce se sve vise forsirati nju ejdz.
to mu trenutno dodje kao religija koja najvise obecava. nesto kao obama u americi - puno obecava, a nista ne cini. idealno ponasanje za jednu religiju. opsena je sva, nekako, ruzicasta i privlacna.

uostalom, to i ovi sa vrha piramide nude kao idealno resenje u zaglupljivanju narodnih masa.
kako stvari stoje, sediste ce im biti u kazahstanu.
zadnji sastanak svih religija se odrzao u ovoj "piramidi mira" u astani, glavnom gradu kazahstana

82673az_foster_astana.jpg

unutrasnjost piramide, gde se odrzavao ovaj jedinstveni religiozni skup, je posebno interesantan, jer iznad glava prisutnih je napravljen plafon kao sunce, a znamo da sve religije imaju svoje religiozne teorije zasnovane na solarnoj mitologiji, gde je vrhovno bozanstvo sunce...

pyramid3.jpg

inace, ceo grad je napravljen u modernom fazonu, sa mnogo masonske simbolike... tu je i prva svemirska postaja za prijem (?) vanzemaljaca. zli jezici kazu da su ceo arhitektonski projekat finansirali rotschild i rockefeller. naravno, tu je i okrugli sto za buduce vitezove...

palace_of_peace_6-225x300.jpg

ovde imate vise o tome

Да религија антихриста.Религија заглупљивања и претварања људи у робове ''сина погибли''.И његове идеологије.

Back