Nova svetska religija . A pre toga evropska ?

Ima logike po kojoj bi nova svetska religija, na neko vreme, mogao da bude antireligionizam.

Pravoslavno Hriscanstvo je jedna jedina Istinita Vera...sve ostalo su "religije" osnovane da sluze samo za zbunjivanje,sludjivanje i odaljavanje ljudi od jedine istinite Vere u Hrista kroz koju se samo mogu spasiti...taj "antireligionizam" znaci i nestanak svih tih zabluda a to ce se i desiti ali tek posle drugog dolaska Hrista...;)...a dok se to ne desi,Hriscanstvo i hriscani ce ,kao i kroz celu istoriju,opet biti proganjani,zabranjivani,.....jedno od oruzja protiv hriscanstva ce biti i ta "nova religija" koja ce,"ujediniti sve religije" da bi "zavladao mir u svetu"....

Pravoslavno Hriscanstvo je jedna jedina Istinita Vera...sve ostalo su "religije" osnovane da sluze samo za zbunjivanje,sludjivanje i odaljavanje ljudi od jedine istinite Vere u Hrista kroz koju se samo mogu spasiti...taj "antireligionizam" znaci i nestanak svih tih zabluda a to ce se i desiti ali tek posle drugog dolaska Hrista...;)...a dok se to ne desi,Hriscanstvo i hriscani ce ,kao i kroz celu istoriju,opet biti proganjani,zabranjivani,.....jedno od oruzja protiv hriscanstva ce biti i ta "nova religija" koja ce,"ujediniti sve religije" da bi "zavladao mir u svetu"....

Е то си лепо написао.:ok:

A kad je nastala ili osnovana (ili možda nema početak) ta prava Vera?

Kako bi nekom neutralnom posmatraču objasnio pojavu da su pravoslavni Srbi i pravoslavni Bugari međusobno ratovali u Balkanskim ratovima?

mozda ovako::rtfm:
Za više informacija pogledajte Drugi balkanski rat

Srbija posle Drugog balkanskog rata

Nezadovoljstvo podelom osvojenih turskih područja, posebno Makedonije, dovelo je do Drugog balkanskog rata (29. jun – 10. avgust 1913. godine). Jedna bugarska vojna jedinica je 29. juna 1913. godine po naređenju generala S. Kočeva napala srpske snage na reci Bregalnici(tzv. Bregalnička bitka), a 30. juna i grčke snage na području Soluna. Iako je bugarska vlada pokušala da ospori ratne operacije protiv Srbije i Grčke, one su 8. jula 1913. godine objavile rat Bugarskoj. Ubrzo su im se pridružile i Crna Gora i Rumunija, kao i Turska s željom da povrati neka područja koja je tokom Prvog balkanskog rata izgubila.

Zbog premoći saveznika, Bugarska je ubrzo bila poražena i prinuđena na mir u Bukureštu 10. avgusta 1913. godine, po kojem je Bugarska morala predati područja osvojena u Prvom balkanskom ratu. Veliki deo teritorije dobila je i Rumunija, a Makedonija je bila podeljena između Grčke i Srbije.

Balkanski ratovi su bili uvod u godinu kasnije Prvi svetski rat. Naime, od ovih mirovnih ugovora, Srbija je najviše izvukla korist i bila je najmoćnija država na Balkanu, što je dovelo do zategnutosti između Austro-Ugarske i Srbije. Austro-Ugarskoj nije odgovarala moć Srbije na Balkanu, koja je važila kao ruski satelit, u njenim namerama daljnjeg širenja na istok ka Solunu (Drang nach Osten), a Srbiji prisutnost Austro-Ugarske na Balkanu. Tako je ubistvom cara Franca Ferdinanda 28. juna 1914. godine u Sarajevu i nađen povod za početak Prvog svetskog rata.

Vikimedija ostava ima još multimedijalnih fajlova vezanih za:
Balkanski ratoviEtničke razmene izmeću 1912 i 1915

Na čijoj li bi strani bio osnivač Prave Vere?

pa ti ocigledno to gledas vrlo prizemno......On je na "strani" svakoga ko se istinski pokaje i vrati se na njegov Put...Put do Njega moze zato da nadje pripadnik svakog naroda na ovom svetu,bez obzira kojih je sad "religioznih ubedjenja" ili nacionalne pripadnosti ako mu se vrati...zato i jeste Spasitelj covecanstva...ako mislis da svi "putevi"(religije) vode do Njega onda ispada da je "dzabe osnivao" svoju Crkvu, zar ne?...

Poslednja izmena:
Znači prihvataš rizik da je tvoj deda bio na pogrešnoj strani?

A kako tebi odgovori kad mu tražiš takve odgovore? Ili možda nikad nisi ništa pitao? Sigurno znaš nečije slično iskustvo, čim si mene tako lepo posavetovao, jel tako Jeremija?

Pa iskreno,nisam cuo se neko molio za odgovore na takva pitanja ali ko zna.:neutral:..ja sam licno dobio dosta odgovora na pitanja koja su me interesovala....sto se tice mog dede,nije ucestvovao u tim ratovima a za pradedove stvarno ne znam:think:...ali ne vidim kako bi to menjalo moja ubedjenja i da znam....

Poslednja izmena:
pa ti bi ustvari hteo da te ja sad ubedjujem koja je strana bila "pravoslavnija" od druge,jel da?:hahaha:...i to jos na temu drugog balkanskog rata?...bojim se da ces odgovor na to pitanje (mozda...) ipak morati da potrazis od Isusa Hrista....dugotrajnim postom i molitvom...

Da, jako smešno. Samo da spomenem još neke "smešne" stvari. U tom bratskom "druženju" i pravoslavniziranju je "nehotice" došlo do silovanja, sakaćenja, ubijanja trudnica, kuvanja ljudi u kazanima... Al važno je da su zajedno proslavili Božić, a posle njega nastavili da se dokazuju ko je veći pravoslovac. To je baš smešno, jel da, Jeremija šaljivdžijo? Baš je bilo "simpatično" ono o Pravoj Veri!

Back