NOVA SABLJA?

jeste li za sveobuhvatnu akciju protiv kriminala,sablju 2?

• da

glasova: 9 69,2%
  • ne

glasova: 4 30,8%

• Ukupno glasova
    13
  • Anketa je zatvorena .
Petar_FPN:
ajde malo pojasni zasto je to bilo protivustavno?
i kakav je po tebi normalan odgovor na ubistvo premijera u jednoj zemlji?

U Americi najvećoj i najznačajnijoj državi na svetu je
ubijen PREDSEDNIK, pa nisu uveli vanredno stanje!

U Švedskoj je ubijen PREMJER, pa u ovoj visko razvijenoj
i civilizovanoj zemlji nisu uveli vanredno stanje!

Svi relevantni pravni stručnjaci su rekli da je uvođenje
vanrednog stanja PROTIVUSTAVNO i PROTIVZAKONITO!

Normalan odgovor na ubistvo premjera je POLICIJSKA ISTRAGA i
hapšenje osumnjičenih, a nakon toga i suđenje!

drinjaca:
Хммм.. убише велике криминалце а испливаше још већи. Имаш ли коментар?
Imam.
Jasno nam je svima da se organizovani kriminal nikad neće iskoreniti. Ali to ne znači da povremeno ne treba saseći prvih nekoliko bosova. Mislim da se slažeš.

pa kenedija je ubila sama cia,a palmea ludak..
istraga se naravno podrazumeva,a sad i svedska su ipak normalnije zemlje od nas,kod nas je moguc bio i drzavni udar,tenkovi,hameri crvenih beretki..bio tu plan..kod nas,ako nisi provalila,drzava i institucije nisu ni izbliza toliko stabilni kao tamo..ovo je ipak balkan,u ratu poslednjih 15 godina..
ti i dalje ne znas zasto je to protivustavno,a tako eto samo kazes?
kad ne znas,cuti...

Strela:
U Americi najvećoj i najznačajnijoj državi na svetu je
ubijen PREDSEDNIK, pa nisu uveli vanredno stanje!

U Švedskoj je ubijen PREMJER, pa u ovoj visko razvijenoj
i civilizovanoj zemlji nisu uveli vanredno stanje!

Svi relevantni pravni stručnjaci su rekli da je uvođenje
vanrednog stanja PROTIVUSTAVNO i PROTIVZAKONITO!

Normalan odgovor na ubistvo premjera je POLICIJSKA ISTRAGA i
hapšenje osumnjičenih, a nakon toga i suđenje!

izvini Strelo, ali u Americi je to bio drzavni udar koji je uspeo, i naravno da nije bilo vanrednog stanja, a Svedska je, sama si rekla, visoko razvijena i civilizovana zemlja...
u Srbiji u kojoj je cvetao kriminal i u trenutku kada ti premijera ubiju pripadnici pretorijanske garde bivseg predsednika/autokrate/diktatora, jedini odgovor je vanredno stanje...
vazno je da je sprovedeno, a to da li je bilo po zakonu ili ne, je manje bitno...
neka neko i odgovara za to, ali najvaznije je da je sprovedeno...

Nexus 6:
izvini Strelo, ali u Americi je to bio drzavni udar koji je uspeo, i naravno da nije bilo vanrednog stanja, a Svedska je, sama si rekla, visoko razvijena i civilizovana zemlja...
u Srbiji u kojoj je cvetao kriminal i u trenutku kada ti premijera ubiju pripadnici pretorijanske garde bivseg predsednika/autokrate/diktatora, jedini odgovor je vanredno stanje...
vazno je da je sprovedeno, a to da li je bilo po zakonu ili ne, je manje bitno...
neka neko i odgovara za to, ali najvaznije je da je sprovedeno...

Ovo će biti Balkan (mada sam ja ponosna na Balkan , jer je kolevka civilizacije),
sve dotle dok neki budu tvrdili "nije bitno dal je po zakonu ili ne...", dragi moj to
je najbinije - FORMA , ZAKON i RED, čine jedno društvo - CIVILIZOVANIM!

ma sve je to super i tako treba, i sve...ali to je teorija...a praksa je nesto sasvim drugo...
praksa je da kriminalci infiltrirani u policiju i DB pokusavaju da ti kroje sudbinu...i da preuzmu vlast nasilnom eliminacijom de facto sefa drzave...i pri tom se oslanjaju na podrsku predsednika te iste drzave!
ubistvo Djindjica je pokusaj drzavnog udara, i na to se reaguje samo istom merom, tj. silom...

a zakon je samo slovo na papiru koje ispisuju mocni ljudi...

Nexus 6:
ma sve je to super i tako treba, i sve...ali to je teorija...a praksa je nesto sasvim drugo...
praksa je da kriminalci infiltrirani u policiju i DB pokusavaju da ti kroje sudbinu...i da preuzmu vlast nasilnom eliminacijom de facto sefa drzave...i pri tom se oslanjaju na podrsku predsednika te iste drzave!
ubistvo Djindjica je pokusaj drzavnog udara, i na to se reaguje samo istom merom, tj. silom...

a zakon je samo slovo na papiru koje ispisuju mocni ljudi...

recimo to je OK! Ali, zar nije bilo preterano toliko ljudi uhapsiti, a samo manje od 5 procenata kriminalaca među njima?

fosilvaso:
recimo to je OK! Ali, zar nije bilo preterano toliko ljudi uhapsiti, a samo manje od 5 procenata kriminalaca među njima?
nisu bili uhapšeni, hoćete već jednom shvatiti??? 90% je bilo na informativnom razgovoru, 5% u pritvoru zbog sumnje, a ostalih 5% si naveo... :roll:

Свако је за "нову Сабљу" онако како је наведено.
Иначе, не сме та Сабља да се изроди у оно у шта се изродила она досманлијска - у прогон политичких неистомишљеника и чишћење једног клана да би се отворила врата другоме.
О таквој ТАЛИБАНСКОЈ Сабљи најбоље говори чињеница да се у неким круговима најозбиљније размишљало да ово буде нова застава Србије:

sa.gif

Duh Sekire:
Свако је за "нову Сабљу" онако како је наведено.
Иначе, не сме та Сабља да се изроди у оно у шта се изродила она досманлијска - у прогон политичких неистомишљеника и чишћење једног клана да би се отворила врата другоме.
О таквој ТАЛИБАНСКОЈ Сабљи најбоље говори чињеница да се у неким круговима најозбиљније размишљало да ово буде нова застава Србије:

sa.gif

Jel ti to ozbiljno za tu zastavu ?! U kojim je to bilo krugovima?

Strela:
serb_pagan = crow, zasada je to izvesno, a u koliko si se

likova još MULTIPLIKOVAO, javiću naknadno!

P.S. Klasična LDF zamena teza i plasiranje LAŽI kao istina!!!!

ovi radikali kad im se ne svidja necije misljenje,odmah misle da se multiplikovao.pa ima nas mnogo,draga moja strelo,ima i vas,to ne sporim,ali ja nemam sta da se krijem iza nekog drugog nick-a,mislim koji je smisao toga?
istripovala si ovo oko nick-a.imam jedno pitanje za tebe:kad si tolika srbenda,zasto si kao avatar stavila sliku neke omrznute americke kaubojke,a ne recimo neke obicne srpske cobanice?

Strela:
Ovo će biti Balkan (mada sam ja ponosna na Balkan , jer je kolevka civilizacije),
sve dotle dok neki budu tvrdili "nije bitno dal je po zakonu ili ne...", dragi moj to
je najbinije - FORMA , ZAKON i RED, čine jedno društvo - CIVILIZOVANIM!

ne znam koliko se razumes u pravo,ali ponekad i zakoni mogu biti retrogradni i nepravedni.seti se samo cuvenog seseljevog zakona o informacijama,kada su zbog suprotnih stavova ljudi zatvarani da trule u zatvoru,jer se VELIKOM BVATU nisu svidjale "izdajnicke"vesti.

i odakle ti ta glupost da je Balkan "kolevka civilizacije"?????da imas iole pojma o istoriji ne bi tako lupetala.kolevke civilizacije,to svako dete u 5.razredu osnovne skole zna su drevni Vavilon i Egipat. osim ako mislis na one pricice o viljuskama i slicne budalastine

serb_pagan:
i odakle ti ta glupost da je Balkan "kolevka civilizacije"?????da imas iole pojma o istoriji ne bi tako lupetala.kolevke civilizacije,to svako dete u 5.razredu osnovne skole zna su drevni Vavilon i Egipat. osim ako mislis na one pricice o viljuskama i slicne budalastine

И ти се потписујеш као СербПаган... ццц...
Да ниси и ти у фазону Бебине генетске депоније?!?

Зна се да је писменост настала у Винчи, а винланској култури одговарају и први металуршки комплекси. Дакле, пар хиљада година пре грешног Вавилона.
А то што деци у 5. основне испирају мозак то служи на част домаћој струци & науци.

Duh Sekire:

Зна се да је писменост настала у Винчи, а винланској култури одговарају и први металуршки комплекси. Дакле, пар хиљада година пре грешног Вавилона.
А то што деци у 5. основне испирају мозак то служи на част домаћој струци & науци.

objasni mi samo kakve veze imaju danasnji balkanski narodi,i srbi zajedno sa njima sa vincanskom kulturom?? ovde je zivelo mnogo naroda pre srba a i ta otkrica u vincanskoj kulturi jos uvek nisu zakljucena,a postoje i dokazi o drevnim kulturama u jos mnogo drugih zemalja (kina,juzna amerika,afrika i slicno).nemoj da si u fazonu "dukljanske akademije" o poreklu crnogoraca .
P.S. nisam LDF-ovac,ako ti to nesto znaci

Duh Sekire:

da moj zagore... :( al dete ne ostane ceo zivot u kolevci.

mislim, zaebi vinchu, pa sve i da su srbi najdirekniji potomci vinchana, a to nit je ko dokazao nit moze.
pogledajmo se danas :(

serb_pagan:
ovi radikali kad im se ne svidja necije misljenje,odmah misle da se multiplikovao.pa ima nas mnogo,draga moja strelo,ima i vas,to ne sporim,ali ja nemam sta da se krijem iza nekog drugog nick-a,mislim koji je smisao toga?
istripovala si ovo oko nick-a.imam jedno pitanje za tebe:kad si tolika srbenda,zasto si kao avatar stavila sliku neke omrznute americke kaubojke,a ne recimo neke obicne srpske cobanice?

ti be bratanche ko da prvi put vidish radikala :D
pa shta te to chudi???
pa treniro ih sheki godinama...

ma vracam sve na ignor, i tako treba da uchim, a ne da troshim vreme na razgovor s nekima koji toga nisu vredni...

serb_pagan:
objasni mi samo kakve veze imaju danasnji balkanski narodi,i srbi zajedno sa njima sa vincanskom kulturom?? ovde je zivelo mnogo naroda pre srba a i ta otkrica u vincanskoj kulturi jos uvek nisu zakljucena,a postoje i dokazi o drevnim kulturama u jos mnogo drugih zemalja (kina,juzna amerika,afrika i slicno).nemoj da si u fazonu "dukljanske akademije" o poreklu crnogoraca .
P.S. nisam LDF-ovac,ako ti to nesto znaci

Да си добро прочитао оно што си квотовао видео би како Стрела није ни извлачила закључке како смо ми САДА Винчанци и нешто слично. Само каже да је поносна што је са Балкана што је сасвим легитимно (видети ПС.ПС.) А ти си лепо из тога што је она радикална извукао оно што није написала типа "Срби старији од амеба"... а можда би већ негде прикачио и "теорије завере". Него, не морам ја ни да је браним од тебе.
Само ти кажем да се ни је уопште не стидим што сам Балканац, нити сам против осталих балканских народа, под условом да у последњих 15 година нисмо ратовали (читај: Грци, Турци, Бугари...) А путовао сам и по Балкану и по остатку Европе.

п.с. Не значи мени да ли си ЛДФ-овац већ да ли се идентификујеш са њиховим ставовима. Условни рефлекс који имаш према неким неистомишљеницима ми већ доста тога говори, а и онај осмоструки крст ме мало подсећа на то која је опција своје неистомишљенике сматрала за "гамад", а целе народе за "генетску депонију" и ко то данас у Србији тврди. Рецимо они који хоће "нову Сабљу".
пс.пс. Још мало о Балкану - Рамбо Амадеус:
Аристотел - Балкан Бој
Ежен Ионеску - Балкан Бој
Исус Христ - Балкан Бој
Моника Селеш - Балкан Бој
...

Back