Нова pуска Лада Нива 4х4 Урбан

fanstebre

Poznat
Poruka
9.742
За мене теренац са највећом душом икада. Намерно не кажем најбољи јер би био превише пристрасан али кад помислим на шумске друмове, сметове, стазе и богазе прво њега видим онако кроз маглу како се промаља као рањени суперхерој.

Ваше мишљење о новој Лади Ниви ?
Ломим се да га узмем и са једне стране је ту љубав илити прецизније чист мазохизам, а са друге рацио који каже да то баш и није возило за свакодневни градски живот и цивилизацијска путешествија

1406547969_niva_urban_6.jpg

За мене је боља обична лада нива која нема алуминијумске фелне и велике спуштене бранике. Чисто из практичних разлога.

Нива је добар ауто ако желиш да се возиш ван путева, кроз шуму, преко њиве. Ако ћеш да је возиш кроз град или , купи неко друго возило.

Ako kupujete kod ovlašćenog dilera onda nema problema za ekologiju, ali samostalni uvoz ne znam kako bi za nju išao.
Код возила која не испуњавају одређене EURO норме, потребна је посебна сагласност надлежног органа која се добија на основу захтева увозника.

??? Видим да у Бг има овлашћени продавац и сервисер Лада
Има, али се лада нива не увози од 2022. године. Ја сам звао да питам пре годину - две и речено ми је да не увозе више.

Можеш да зовеш и да их питаш.

За мене је боља обична лада нива која нема алуминијумске фелне и велике спуштене бранике. Чисто из практичних разлога.

Нива је добар ауто ако желиш да се возиш ван путева, кроз шуму, преко њиве. Ако ћеш да је возиш кроз град или , купи неко друго возило.
Naravno alu felne nisu za takve terene, to je cist fenseraj.

Урбан је наводно лада нива прилагођена за град и путовања. Шире и тање гуме, алуминијумске фелне, подесиви ретровизори, додати лед фарови, шири и спуштени браници, клима уређај, серво управљач и још неке ситнице.

Оно што је остало непромењено су мотор, мењач и сви остали механички делови. Шта то значи? То значи да тај ауто има исту потрошњу као и обична лада нива, а нема гуме за теренску вожњу и нижи јој је клиренс због браника. Урбан јесте удобнији за нијансу јер има другачије гуме које не производе буку као ове за вожњу ван путева. Не знам шта је рађено на огибљењу.

Урбан је наводно лада нива прилагођена за град и путовања. Шире и тање гуме, алуминијумске фелне, подесиви ретровизори, додати лед фарови, шири и спуштени браници, клима уређај, серво управљач и још неке ситнице.

Оно што је остало непромењено су мотор, мењач и сви остали механички делови. Шта то значи? То значи да тај ауто има исту потрошњу као и обична лада нива, а нема гуме за теренску вожњу и нижи јој је клиренс због браника. Урбан јесте удобнији за нијансу јер има другачије гуме које не производе буку као ове за вожњу ван путева. Не знам шта је рађено на огибљењу.

Па зато се и ломим јер ето наводно је прилагођено донекле животу на асфалту али нисам сигуран уопште у то, може да се деси да испадне да није ни за град ни за ливаду.

Зато ми је вероватнија ова друга опција - да узмем ауто за сваки дан и поред њега да пробам да нађем неку очуванију Ладу Ниву за ливаде

Лада нива троши много горива када се вози по граду и ван путева. То је зато што има непрекидан 4 х 4 погон.

За тебе је најбоље да ти неко да ауто да возиш дан-два и да се лично увериш о чему се ради, пре него што се одлучиш да га купиш.

Лада нива троши много горива када се вози по граду и ван путева. То је зато што има непрекидан 4 х 4 погон.

За тебе је најбоље да ти неко да ауто да возиш дан-два и да се лично увериш о чему се ради, пре него што се одлучиш да га купиш.
Uzme sa ugradjenim plinom.

Имао сам Ладу Ниву ону класичну пре неку годину, ишао са њом у лов. За терен ненадјебива, за нормалну вожњу тешка робија :)
Продао сам је лику избосне, ловцу, који је пре тога возио неки бесан џип, и сад прича зашто је решио да га прода и купи Ниву:
”Прошле зиме изађемо ми у лов у планину, попнемо се до пола пута, даље не може ни један од нас, сви са бесним џиповима, и спремамо се да наставимо даље пешке. Уто одоздо наилази лик у Ниви, пролази поред нас, махне нам и настави даље узбрдо. Тад сам решио да продам ово го*но и купим Ниву” :D

Има, али се лада нива не увози од 2022. године. Ја сам звао да питам пре годину - две и речено ми је да не увозе више.

Можеш да зовеш и да их питаш.

Aha, to je onda, od tada su Rusi prestali da vode racuna o tim standardima... Hvala na informaciji.

Svakako ne bih kupio ovakav automobil samo da bih ga vozio iskljucivo po gradu.

Back