Nova pravila za naše državljane za ulazak u EU šta se menja već od novembra

naslov teme je pogrešan, nije za naše građane nego I Za Naše Gradjane.

EU sprovodi program gde svi posetioci koji nisu EU državljani ili legalno borave, popune jednostavan formular sa svojim podacima online.
Trenutno je besplatan aki koštati par EUR i obicno važi više od jedne godine.
Isti program odavno koriste USA i Canadjani, i svi drugi moraju da ga popunjavaju.
Tako će sad I Naši Državljani, i Amarikanci, i Kanadjani, i svi drugi non EU da ga popunjavaju.
Cilj formulara je pojednostavljanhe kontrole na granicama, jer prakticno uslovno ti odobre ulaz u EU online, sto će smanjiti vreme provera na granici.
Zadnji put, ovog leta kad sam ulazio u Nemačku, nas avion su nenormalno dugo proveravali, prvo ti ne daju da izadjes iz aviona dok ne pokažeš pasoš, pa policajac na graničnom punktu trkeljise ljude pitanjima, uzima telefone da trazi adrese i pozive, gleda jel pasoš falsifikovan…bas je bio tužan prizor, ko da smo neka četvororazredna zemlja…😣

naslov teme je pogrešan, nije za naše građane nego I Za Naše Gradjane.

EU sprovodi program gde svi posetioci koji nisu EU državljani ili legalno borave, popune jednostavan formular sa svojim podacima online.
Trenutno je besplatan aki koštati par EUR i obicno važi više od jedne godine.
Isti program odavno koriste USA i Canadjani, i svi drugi moraju da ga popunjavaju.
Tako će sad I Naši Državljani, i Amarikanci, i Kanadjani, i svi drugi non EU da ga popunjavaju.
Cilj formulara je pojednostavljanhe kontrole na granicama, jer prakticno uslovno ti odobre ulaz u EU online, sto će smanjiti vreme provera na granici.
Zadnji put, ovog leta kad sam ulazio u Nemačku, nas avion su nenormalno dugo proveravali, prvo ti ne daju da izadjes iz aviona dok ne pokažeš pasoš, pa policajac na graničnom punktu trkeljise ljude pitanjima, uzima telefone da trazi adrese i pozive, gleda jel pasoš falsifikovan…bas je bio tužan prizor, ko da smo neka četvororazredna zemlja…😣
Kao....
Jer jesmo.
Sa druge strane, jednom sam išla busem lufthanse iz Austrije u Nemačku... Niko ni da pogleda pasoše. Znači, reputacija.

Kao....
Jer jesmo.
Sa druge strane, jednom sam išla busem lufthanse iz Austrije u Nemačku... Niko ni da pogleda pasoše. Znači, reputacija.

prvo je tužno sto smo se vratili na taj nivo iz 90tih godina, bio sam jako iznenadjen (negativno) načinom na koji su nemački policajci kontrolisali naše gradjane.

Izmedju Austrije i Nemacke de fakto ne postoji granicni prelaz, i to sti si ti prošla autobusom su kontrolni granicni punktovi (uvedeni zbog krize sa migrantima) gde policajci procene koga hoće da zaustave i kontrolišu.

prvo je tužno sto smo se vratili na taj nivo iz 90tih godina, bio sam jako iznenadjen (negativno) načinom na koji su nemački policajci kontrolisali naše gradjane.

Izmedju Austrije i Nemacke de fakto ne postoji granicni prelaz, i to sti si ti prošla autobusom su kontrolni granicni punktovi (uvedeni zbog krize sa migrantima) gde policajci procene koga hoće da zaustave i kontrolišu.
Ma, da, obe su u eu nije dobar primer, setih se da je to bilo vreme covida kada si se u svakoj zemlji morao prijaviti online da ulaziš. Ja nisam za nemačku pa sam se uplašila da mi ne prave problem, ali niko nije pregledao građane koji putuju iz austrije. Valjda reputacija neke zemlje .

Ma, da, obe su u eu nije dobar primer, setih se da je to bilo vreme covida kada si se u svakoj zemlji morao prijaviti online da ulaziš. Ja nisam za nemačku pa sam se uplašila da mi ne prave problem, ali niko nije pregledao građane koji putuju iz austrije. Valjda reputacija neke zemlje .

mi smo išli ovog leta auto turu Slo, A, D, i na svim granicama su bili ti kontrolni punktovi. Rent a car je bio D registracije, policajci pogledaju auto, registraciju i uvek traže da usporiš, bace pogled unutra da vide lica putnika (nekima sam video da traže i pasoš da pokažu) i prodjes bez zaustavljanja.

Verovatno naši ljudi ostaju duže od 90 dana, prekrše vize, pa smo opet dosli na los glas i trkeljisanje..

Jbt... Sve su učinili ovih 30 god da se osećamo bedno. Umesto u velikom stilu.
A onda ti idioti koji su bili najglasniji protiv zapada, posle njima super, imaju love leče se u inostranstvu, pasoše EU, a mi koji smo sve vreme govorili da je to loša politika sad džudžimo u neuslovima.
Можеш увек да бојкотујеш.

Ако нас Европа стварно жели, зашто нам онда не помогне?

Da... Evo skoro idem sa nekim planinarskim vodičem, inače nacionalista u fulu, glasa uvek za opcije protivv zapada itd... E sad priča kako je ipak išao ove god u hr na more i kako je predivno hrvatsko primorje, najlepše, i ići će ponovo, ići će svake god jer ih eto niko nije dirao... Mislim se važi. Celu zemlju su svojim glasanjem decenijama zavili u crno, ali eto sada imaju druge uvide.
Лажни Срби. Јаки на речима, не постоје на делу.

Тако је. Људи гаје илузију да нас неко жели. Да Европа стварно жели Србију, нашли би начин да ми будемо део ЕУ одавно.

Свако нормалан је дигао руке и гледа како да преживи. Више нико не верује у мантру "улазимо у ЕУ за 5 година".

Da... Evo skoro idem sa nekim planinarskim vodičem, inače nacionalista u fulu, glasa uvek za opcije protivv zapada itd... E sad priča kako je ipak išao ove god u hr na more i kako je predivno hrvatsko primorje, najlepše, i ići će ponovo, ići će svake god jer ih eto niko nije dirao... Mislim se važi. Celu zemlju su svojim glasanjem decenijama zavili u crno, ali eto sada imaju druge uvide.
Radi se o tome da je veća frka meni Purgeru u Splitu nego Beograđanu.
Kako god, pristojan sam i sve je divno.

Radi se o tome da je veća frka meni Purgeru u Splitu nego Beograđanu.
Kako god, pristojan sam i sve je divno.
Davno, davno, da, družila se sa jednim Dariom iz Splita i da, reče da im je veselje da auta BG i ZG registracije guraju u more 😑... Ne verujem da je slično. Ali purgeri i beograđani su uvek bili slični. I sad kad idem na ino konferencije uvek se zapričam sa nekim odatle. 😄

Back