Nova pravila za naše državljane za ulazak u EU šta se menja već od novembra

Pa piše majstore. Svi koji nisu u EU i EES i na belom su šengenu popunjavaće formular od novembra plaćaće taksu i popunjavati ETIAS od sledeće godine. Bili Srbi, Englezi,Amerikanci, Japanci,Argentinci, Novozelanđani.... To se vrti i odlaže 5 godina a ljudi i dalje pitaju "šta je ovo?"

A najbolje kad se stavi u naslovu "Srbima" i implicira masi da je to samo protiv nas svako iz svojih motiva . Kada se tekst pročita naravno vidi se da je to glupost ali u populaciji koja ne mrda dalje od naslova velikim slovima sasvim dovoljno da se željeni narativ progura.

U praksi oni koji putuju imaće par minuta posla više, oni koji ne putuju...njima svejedno

Ništa neobično. EU pokušava da napravi bolju "zaštitu" od ostalih država u kojima se planira uspostavljanje kolonija i deponija (čitaj Balkan, new mexico). Tamo će biti elita, ovde će biti prost i krezub svet, šljakeri, migranti, kriminal i štošta drugo. Shodno tome, moraš da se registruješ ako hoćeš da pređeš. U sledećoj fazi se planira postavljanje bodljivakih žica i zid. Kao kod Meksika. Ako pitaš Vučića, napredna razvojna šansa ;)

Poslednja izmena:

Kome će morati da se plati i koliko?​

Državljani šezdesetak zemalja koje nisu članice EU, a kojima trenutno nije potrebna viza za ulazak u EU, će morati da se registruju prilikom putovanja u zemlje EU. Među njima je i Srbija. Koštaće sedam evra i pokrivaće višestruke ulaske tokom tri godine, ili do isteka pasoša.
Onima kojima je trenutno potrebna viza za ulazak u EU, s druge strane, i dalje će biti u obavezi da apliciraju za nju.
Stanovnici EU su izuzeti, bez obzira na nacionalnost.

Kako će funkcionisati?​

Putnici će morati da zatraže dozvolu za ulazak u EU pre putovanja putem onlajn prijave.
Prijave bi trebalo da budu obrađene u roku od nekoliko minuta, a najkasnije za 96 sati, predviđa EU. Međutim, oni upozoravaju da "od nekih kandidata može biti zatraženo da dostave dodatne informacije ili dokumentaciju ili da učestvuju u intervjuu sa nacionalnim vlastima, što može potrajati i do dodatnih 30 dana". Zbog toga predlažu da se let ili smeštaj ne rezervišu pre dobijanja potvrde.

Ali ja ne volim Sibir, i ne foliram se da volim Sibir.

Srpske patriote sa druge strane obozavaju EU, i stalno beze tamo, a foliraju se da je ne vole.
Kada ih to priupitaš, redovito se opravdavaju riječima "Pa slučajno sam završio u Minkenu, mogao sam i u Vladivostoku, ali eto, slučaj".

Kada ih to priupitaš, redovito se opravdavaju riječima "Pa slučajno sam završio u Minkenu, mogao sam i u Vladivostoku, ali eto, slučaj".
Da... Evo skoro idem sa nekim planinarskim vodičem, inače nacionalista u fulu, glasa uvek za opcije protivv zapada itd... E sad priča kako je ipak išao ove god u hr na more i kako je predivno hrvatsko primorje, najlepše, i ići će ponovo, ići će svake god jer ih eto niko nije dirao... Mislim se važi. Celu zemlju su svojim glasanjem decenijama zavili u crno, ali eto sada imaju druge uvide.

Back